Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam474
Toplam Ziyaret779102
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT BELEDİYESİ’NDEN İKİNCİ BÜYÜK TÖREN

Mut Belediyesi 29 Mart yerel seçimlerinin dördüncü yılında, Başkan Orhan’ın ikinci büyük organizasyonu ve Bakan Zafer Çağlayan, Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in katılımıyla, temel atma ve açılışları gerçekleştirdi.

İlçemizde açılış kapsamında 8 ana hizmet ve temeli atma kapsamındaki 4 büyük yatırım için, Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER’in katılımlarıyla 29 Mart yerel seçimlerinin dördüncü yıldönümünde Mut Belediyesi büyük bir tören düzenledi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın ilçemiz Burunköy mevkii, Ömer Ağa deposunda ve Şimşek tesislerinde karşılanması, konvoy eşliğinde ilçe merkezine gelmesiyle başlayan “Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni’ne” halktan katılım çok yoğun oldu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende açılış konuşmasını yapan ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Murat Orhan; “Öncelikle bu mübarek Cuma gününde bugün burada bizlerin yanında olup destek veren vatandaşlarıma, ayaklarının altı öpülesi analarımıza hoş geldiniz diyor, katılımınızdan ötürü herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Murat ORHAN konuşmasının devamında, “29 Mart yerel seçimlerinde sizlerin teveccühü ile göreve geldik, bir saniye bile zaman kaybetmeden, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için, ilçemizin menfaatleri için ne gerekiyorsa, hemen çalışmaları başlattık. Biz üstat Necip Fazıl’ın; ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın, hedefe varmayan mızrak utansın, hey gidi küheylan koşmana bak sen, çatlarsan doğuran kısrak utansın’ dörtlüğüyle çıktığımız yolda durmadan, bıkmadan, aşkla hizmet üretmek için çalışıyoruz. Allah’ın izniyle tohumlarımız yeşermeye başladı. Bugün 29 Mart, Mut tarihinde çok önemli bir gün. İlçemizle ilgili bugüne kadar yaptığımız ve bugünden itibaren daha yapacak olduğumuz o kadar çok projelerimiz var ki, bugün burada yapmış olduğumuz projelerin açılışını yapacağız, yapımına başlanacak olan projelerimizin de temelini atacağız. Allah’ın izniyle şimdiden Mut halkına hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyon Çalışması, Meydan Spor Kompleksi, 96 Daire TOKİ Konutları, Mut Belediyesine ait 20 yeni park, Üst Geçitler, Kanalizasyon yeni İsale ve Terfi Hatları, Mesleki Eğitim Merkezi, Anaokulu’nun açılışının gerçekleşeceğini, Mut Deresi Islahı İnşaatı, 200 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu, 200 Yataklı Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu, Şahin Tepesi Kent Parkı’nın da temellerinin atılacağını belirten başkan Orhan; “Bugüne kadar bıkmadan usanmadan gece gündüz çalıştık, Toplumumuzun hangi kesiminden olursa olsun, bütün insanımıza bizim insanımızdır, diyerek kucak açtık, hiçbir zaman kapımı Mut insanına kapatmadım, Kapımız da yüreğimiz de tüm insanımıza açıktır.  Bugüne kadar ilçemize yapılan hizmetler noktasında kimler Mut için hizmet ettiyse, Mut için kim taş üstüne taş koyduysa, ilçemize bir hizmet gelmesi noktasında yanımda olan bürokrasiden tutun, ta ki belediyemizde görev alan bir memurumuza kadar kimlerin emeği geçtiyse hepsine tek tek teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyor, bugün buraya katılıp bizleri yalnız bırakmayan siz değerli halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise Bakan Çağlayan’ın Mersin'in her alanında hizmet kervanı başlattığına vurgu yaparak, şunları kaydetti: “Bakanımız Mersin için hayırlı bir iş olduğunda, hep yanımızda bulundu. Hizmetler bir bütündür. Birlik ve beraberlik olduğu sürece hizmetler durmadan devam edecektir. Her zaman bizlerin yanında olan Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a teşekkür ediyorum” dedi.

Çağlayan: “Mut’lu olmaktan gurur duyuyorum”

Mut Belediyesi Toplu Temel Atma ve Açılış töreninde konuşan Ekonomi Bakanı M. Zafer ÇAĞLAYAN; “Mutlular mutlu bir gün daha yaşıyor, Allah sizleri her daim mutlu eylesin. Ben daha önce söylediğim gibi Mut’lu olmaktan, Mersin’li olmak gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Ülkemiz her gün gelişiyor büyüyor. Bizler de ülkemizin geldiği seviyeyi yedi düvele duyuruyoruz. Üzerimde kalmasın, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın sizlere selam ve saygılarını getirdim, onu iletiyorum. Ben de sizlerin sevgi ve selamlarını başbakanımıza aktaracağım”

Avrupa Krizde, Türkiye istihdam sağlıyor”

“Ülkemiz gelişiyor Avrupa ve dünya ekonomisi büyük zorluklardan geçiyor. Geçtiğimiz 4 yılda, Avrupa’nın yaşamış olduğu ekonomik krizden dolayı, Avrupa’da 4 milyon insan işini kaybetti. Bakın aynı dönemde bizim ülkemizde; başarılı ekonomi yönetimi ile sayın başbakanımızın dirayeti ile hükümetimizin dirayeti ile Avrupa’da 4 milyon insan işsiz kalırken, biz 5 milyon işsiz insanımızı işe kavuşturduk. Aramızdaki fark bu. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve gayretler meyvesini veriyor. Buraya helikopterle gelirken rakamları aldım. Şubat ayı ihracat rakamı açıklandı. Tam tamına 12,5 milyar dolar. Hayırlı uğurlu olsun hepimize. Bugüne kadar yapılan en yüksek Şubat ayı ihracatını bu sene gerçekleştirdik. Görüyoruz ki artık Türkiye her geçen gün ekonomisi gelişen, büyüyen ve önemi daha fazla artan bir ülke haline geldi.”

“Ekonomide ve Siyasette Türkiye güçlü bir ülke.

İsrail Türkiye’den özür diledi”

“Hatırlayın bundan üç yıl öncesini. Mavi Marmara gemisiyle sırf insanlığa hizmet etmek amacıyla, Filistin’de İsrail baskısı altındaki Müslüman kardeşlerimize yardım etmek amacıyla İsrail’e giden 9 Türk insanı maalesef İsrailliler tarafından katledildi. O gün başbakanımız ‘Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. İsrail bizden özür dileyecek, bize tazminat ödeyecek ve ambargoları kaldıracak’ diye şart koymuştu ve O şartlar yerine gelinceye kadar İsrail’le ilişkilerimizi kesiyoruz, demişti. Hatırlıyorsunuz değil mi? Ne oldu? Aradan 3 yıl geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti İsrail’i dize getirdi ve İsrail Türkiye’den özür diledi”

“IMF’ye borcu ödedik. IMF’ye borç veren ülkeyiz”

“Bakınız Türkiye’nin dünya siyasetindeki değeri artarken, dünya ekonomisindeki gücü de gün geçtikçe artıyor. 10 yılda ülkemizi geçmişle mukayese edilmeyecek kadar geliştirdik. AK Parti iktidara gelmeden hemen önce, Türkiye IMF'nin kapısında 1 milyar borç almak için bekletilirdi. Biz, 23 milyar 500 bin dolar borç devraldık. Eski hükümetlerden DSP, MHP ve ANAP koalisyonundan. Türkiye’yi krize sokan, Türkiye’yi borç batağına sokan ve IMF’ye muhtaç eden iktidardan devraldık. Öyle bir çaba gösterdik ki, IMF'ye 23,5 milyar borcu ödedik ve 14 Mayıs’ta IMF’ye kalan son 400 milyon dolar borcu da ödüyor. IMF’den borç alan değil, IMF’ye borç veren ülke oluyoruz. Borç alan, emir alır. IMF, o tarihlerde hangi ülkeye borç verirse istediğini yaptırıyordu, şimdi soruyorum size IMF’nin veya hangi başka ülkenin, hangi babayiğidin Türkiye’ye emir verme hakkı var?” diye konuştu.

“Türkiye artık gündemini siyasetini ve günlük yaşantısını devam ettiriyor. Biz göreve gelirken millete efendilik etmeye gelmedik. Hizmet etmeye sizleri hizmetkarı olmaya geldik” diyen Çağlayan “Hizmetlerimizi görüyorsunuz. Sadece bugün sevgili Murat Başkanımızın ve ekibinin yapmış olduğu çalışmayla, 4 yılda tam 64 milyon lira harcama yaparak hizmetler verdi.” Vatandaşın hizmetlerden memnun olup olmadığını soran Bakan Çağlayan, vatandaştan gelen alkışlar üzerine memnuniyetini dile getirdi ve Başkan Murat Orhan’a teşekkür etti. Hem yapılan hem de yapılacak hizmetler hakkında konuşan Çağlayan “Bugüne kadar ne söz verdiysek, sözlerimizi yerine getirdik. Bundan böylede hizmetlerimize devam edeceğiz. Belediyeyi AK Parti'ye kazandırdınız meydanlarda verdiğimiz hizmetleri gerçekleştirdik. Şimdi bunların açılışına katılıyoruz. Ama bitmedi hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Mut Belediyesinin çalışmalarından övgüyle bahseden Bakan Çağlayan, “Artık Mersinliler mevcut MHP, CHP ve BDP belediye başkanlarından bıkmışlar. Her gittiğimiz yerde, vatandaşlarımız sayın bakanım bizi bunlardan kurtarın, diyorlar. Evelallah kurtaracağız. Mut’a gelmek benim için bir onurdur ve şereftir. İçinde bulunduğumuz Cumhuriyet Meydanı’nı Mut’a yakışır bir hale getirmemiz lazım. Az önce valimizle konuştuk. Kültür varlıklarını değerlendirme payından, Mut’a tahsisini yaptık. Mut 1 trilyon 300 milyar parayı ayırdık. Mut’a hayırlı olsun. Bugüne kadar sizin en büyük sorunlarınızdan bir tanesi Mut deresi ıslahıydı. Bunu da yapsa yapsa AK Parti hükümeti ve Ak partili bir belediye başkanı yapardı. Şimdi onunda temelini atıyoruz. Yetmedi 200 yataklı kız yurdu, 200 yataklı erkek öğrenci yurdumuzun da temellerini atıyoruz” dedi.

Ortaköy’e TOKİ Geliyor

İlçemiz Ortaköy’e TOKİ müjdesi veren Bakan Çağlayan, “Muhtar Hüseyin kardeşim, bak şimdi Ortaköy’e git. Oradaki köylü kardeşlerime müjdeyi ver, TOKİ 73 adet konutu yapacak, kira öder gibi çok ucuza verecek. Çünkü biz yaratılanı yaradan ötürü seviyoruz. İnsanımıza hizmet etmek, bizim borcumuz. Birlik ve beraberlikten, devletimizin bölünmez bütünlüğünden, bayrağımızdan yana olan herkes bizim başımızın tacıdır. Sizlere vermiş olduğumuz sözleri yerine getirdiğimiz için başımız dik, alnımız açık. Allah bizleri her zaman başı dik, alnı açık eylesin” dedi.

Bakan Çağlayan’ın konuşmasının ardından Mut Deresi Islahı İnşaatı, 200 Yataklı Kız Öğrenci Yurdu, 200 Yataklı Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu ve Şahin Tepesi Kent Parkının temelini attıktan sonra, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı, Meydan Spor Kompleksi, 96 Daire TOKİ Konutları, Mesleki Eğitim Merkezi, Üst Geçitler, Mut Belediyesi’ne ait 20 Park, Kanalizasyon İsale Terfi Hattı ve Anaokulunun açılışını gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakan Zafer ÇAĞLAYAN, Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER, Mersin Valisi Hasan Basri GÜZELOĞLU, AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merker SALT, Mut Kaymakamı Mustafa ŞAHİN ve Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, açılıştan sonra Mut Belediye Meclis salonunda muhtarlarla, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantı sonrası Bakan Çağlayan ilçemizden ayrıldı.

Haber: Abdurrahman AYDIN



1177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın