Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam204
Toplam Ziyaret779518
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“Engeller Yok Olsun, Parkım Çocuk Dolsun Projesi” kapsamında yapılan çocuk parkının açılışı yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı SODES Finansmanında ve Mersin Valiliği Koorninasyonunda, Mut Engellilere Umut Derneği Tarafından Yürütülmekte olan “Engeller Yok Olsun, Parkım Çocuk Dolsun Projesi” kapsamında yapılan çocuk parkı düzenlenen törenle açıldı.

Ak Ali Küçük Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi bahçesine yapılan parkın açılışında konuşan Proje Kordinatörü ve Ak Ali Küçük Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdullah Hilaloğlu, “Engeller Yok Olsun Parkım Çocuk Dolsun Projesi Kalkınma Bakanlığının 2012 yılı Sosyal Destek Programı çerçevesinde finanse edilerek, Mersin Valiliği Koordinasyonunda Mut Engellilere Umut Derneği tarafından yürütülmüştür” dedi.

Engeller Yok Olsun Parkım Çocuk Dolsun Projesi Zihinsel Engelli çocuklar ile herhangi bir engele sahip olmayan çocukları ortak yaşam alanı olan çocuk parkında buluşturup kaynaşmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak amacı ile hazırlanmış bir proje olduğunu belirten Hilaloğlu; proje sayesinde yapılan çocuk parkında engelli öğrencilerin koşmak, oynamak ve eğlenmenin yanı sıra, kendilerine karşı oluşan önyargı ve ayrımcılıktan da kurtulmuş olacaklarını söyledi. Hilaloğlu: “Proje aynı zamanda engelli çocuğa sahip aileler ile engelli çocuğa sahip olmayan aileleri ortak alanda buluşturacaktır. Proje sonucunda yapılan çocuk parkında 1 adet çocuk parkı oyun gurubu, bir adet gondol, bir adet zıp zıp, bir adet dönence, bir adet ikili tahtarevalli ve bir adet tekli trambolin yer almaktadır. Projenin toplam maliyeti 30 bin Türk Lirasıdır” dedi. Proje maliyetinin tamamının Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildiğini belirten Hilaoğlu, çocuk parkının yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından engelli öğrenciler folklor gösterileri sundular

Açılış törenine Kaymakam Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Yılmaz ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinin yanı sıra öğrenci velileri katıldı.

Haber: Ahmet GÜLER



945 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın