Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam547
Toplam Ziyaret782299
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçemize 5 adet 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonu kazandırdı.

İlçemize gelen yatırımlar bütün hızıyla devam ediyor. Belediye Başkanı Murat ORHAN, Nisan ayı meclis toplantısında ön bilgisini verdiği ve ilçemize yapılması planlanan 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonlarından ilkinin temelini Deveci Mahallesi'nde attı.

İlçemizde yapımı planlanan ve her bir istasyonun 45 günde tamamlanacağının altını çizen Başkan ORHAN, Deveci Mahallesi 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonu inşaatında basına ve kamuoyuna şu bilgileri verdi: "Bugün ilçemizde son dönemlerdeki hızlı yatırım süreci içerisinde, yeni 5 adet 112 acil sağlık istasyonu içerisinden ilkinin temelini atıyoruz. Herşeyin başı sağlıktır. Sağlık sıkıntılarının çözümü noktasında ilçe belediyesi olarak ve Murat Orhan olarak çalışıyoruz. Uzman Doktor konusunda sıkıntı kalmamıştır. Kadın doğum ve çocuk konusundaki sıkıntılarımız en kısa sürede giderilecektir. Sizlerinde bildiği gibi geçtiğimiz yıl temelini attığımız, yeni bir devlet hastanesi yapımına başlandı. 2013 yılı sonunda tamamlanacak. Yeni devlet hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte eski hastanemizin restore edilerek, kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet vermesi noktasında mücadelemiz devam edecek. Bildiğiniz gibi, Cumhuriyet Mahallemize de İl Özel İdaremizle ortaklaşa Toplum Sağlığı Mekezi kazandırdık. Bugün ise Deveci Mahallemizde 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonumuzun temelini atıyoruz. İlçemize yapılacak 5 istasyondan ilki olan bu binamız, çevre yolumuz güzergahındadır. İlçemize bu hizmeti gelmesinde, FERŞAT Grup adına Oktay FERŞAT beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kendileri bu hizmeti hibe olarak yapıyorlar ve ilçemizdeki 5 adet istasyonu hibe olarak yapacaklar. Yerlerini belediye olarak biz tahsis ediyoruz. Yapılacak olan istasyonlar Deveci Mahallesi, Yapıntı Köyü, Palantepe Köyü, Keleceköy ve ilçemiz Güllük Mahallesinde olacak."

112 Acil Yardım ve Sağlık istasyonlarının anayol güzergahlarında olmasına dikkat edildiğini belirten Başkan ORHAN, ilçemizin her mahallesinde sağlık konusunda çalışmaların yapıldığını söyledi. Sadece bina olarak değil, çalışacak personel konusunda çalışmaların devam edeceğini ve 24 saat çalışacak personel görevlendirilmesi konusunda da mücadele edileceğini belirtti. Başkan ORHAN, Ferşat gruptan ambulans konusunda da destek istedi.

Konuşmasının sonunda hizmetlere katkı ve destek veren herkese teşekkür eden Başkan ORHAN; "29 Mart'ta gerçekleştirdiğimiz Toplu Temel Atma ve Açılış Törenimizde gördük ki, insanlarımız kendisine verilen değeri biliyor, hizmetlere sahip çıkıyor. Son verilere göre ilçemiz, Mersin ilinde en hızlı kalkınan ve gelişen ilçe konumundadır. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bu konuda başta Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa Sever'e, değerli milletvekillerimize, çalışma arkadaşlarıma ve tüm Mut halkına teşekkür ediyorum" dedi.



1093 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın