Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam210
Toplam Ziyaret771721
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TARİH MUT’A GELDİ

Çanakkale Zafer Müzesi, Mut Belediyesi Kale Müze ve Sergi Salonu'nda açıldı.

Milletimizin üstün vatan sevgisi ve kahramanlığının sembolleştiği 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümünde, Türkiye'nin en büyük Çanakkale Zafer Müzesi, Mut Belediyesi Kale Müze ve Sergi Salonu'nda açıldı.

Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'ın açılış konuşmasını yaptığı törene, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin ve daire amirleriyle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Orhan; müze içerisinde birçok tarihsel imarenin yer aldığı ve özellikle genç neslin bu eserlerle birlikte tarihiyle gurur duyacağını, kendisine güveneceğini söyledi. Başkan Orhan konuşmasında, "Çanakkale Ruhunu anlamak bizim için son derece önemli. O günleri yaşamak ve o günlerin anlamından bir pay çıkarmak, bu ülkenin, bu bayrağın ne şartlarda kazanıldığına dair çok kıymetli deliller var müzemizde. İlçemizde böylesine bir müzenin olmasından dolayı çok mutluyum. Belediye olarak sosyal faaliyetlerimiz devam edecek. Müzemiz 1 hafta boyunca ücretsiz olarak halkımızın ilgisine sunulmuştur. Belediye olarak sosyal faaliyetlerimiz içerisinde Çanakkale ruhunu daha iyi anlamak için, gençlerimize yönelik Çanakkale gezisi düzenlemeye yönelik çalışmalarımız olacak" dedi.

Başkan Orhan'ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin bir konuşma yaptı. Kaymakam Şahin, Çanakkale Zaferi'nin iki yönlü bir anlamı olduğuna vurgu yaptı. Şahin; "Çanakkale Savaşı, bir deniz zaferi olmasıyla sebebiyle kutlanır. Ancak Türk tarihinin en kanlı savaşı olması ve 250 binin üzerinde şehit verilmesi yönüyle de matemi yaşanır ve anılır" dedi.

Türkiye'nin en büyük seyyar müzesi özelliğine sahip Kültür Bakanlığı'na bağlı olan "1915 Çanakkale Seddü'l-Bahir Sanat Galerisi Müzesi" tüm halkın, özellikle de gençlerin şanlı tarihimizi canlı örneklerle görmeleri ve bu zaferin ne büyük zorluklarla kazanıldığını daha iyi anlayabilmeleri için Mut Belediyesi tarafından ilçemize getirildi. Çanakkale konusunda uzman rehberler eşliğinde gezilebilecek müze 8-9-10-11-12 ve 13 Nisan tarihlerinde saat 09.00 ile 19.00 arasında ziyaret edilebilecek.



1148 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın