Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam382
Toplam Ziyaret771893
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESKİ Yetkilileri Muhtarlarla Görüştü

MESKİ (Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi) yetkileri Mut Belediyesi öncülüğünde, ilçemiz köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı düzenleyerek, yeni dönemdeki uygulamalar ve çalışmalar konusunda bilgilendirme yaptılar.

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN, toplantının başında yapmış olduğu konuşmada, yeni dönemde büyükşehir belediye sınırlarıyla birlikte, su ve kanalizasyon işlerinin devir edilmesinin herhangi bir sıkıntı yaratmayacağını, hizmet kalitesinin artacağını vurguladı. Başkan ORHAN; "Sorgulanabilir, hesap verebilir ve şeffaf bir yönetim modeliyle insanımız hizmet alacak. Yönetime katkı sağlayacak" dedi.

MESKİ Genel Müdürü M. Kamil ÜLGEN ve MESKİ Teftiş Kurulu Başkanı Tekin KARABIYIK'ın katıldığı toplantıda muhtarların soruları yanıtlandı. MESKİ Genel Müdürü M. Kamil ÜLGEN, 6360 Sayılı Kanunun uygulanacağını belirtti. MESKİ olarak ön çalışma yaptıklarını, il genelinde belde, mahalle ve köylere yönelik bilgi kitapçığı hazırladıklarını ve muhtarlarımızın bu kitapça yer alan soruları yanıtlayarak bilgi havuzuna alacaklarını ifade eden MESKİ Genel Müdürü ÜLGEN; "Şu an bu konuda çalışan arkadaşlarımızla işi yürütmek istiyoruz. O arkadaşlarımızı kendi bünyemize alacağız. Prensiplerimizi ve bilgilerimizi aktaracak, istediğimiz kalitede hizmet vereceğiz. Temel amacımız Mersin'deki kaliteyi il genelinde yakalamak. Sizlerden kitapçık vasıtasıyla mevcut durum hakkında bilgi toplayacağız. MESKİ'nin 2014 yılı bütçesine bu bölgelerde yapacağımız yatırımlara yönelik, ödenek ayıracağız ve bunu sizden gelen bilgiler ışığında yapacağız" dedi.

MESKİ Teftiş Kurulu Başkanı Tekin KARABIYIK, Büyükşehir bünyesinde su ve kanalizasyon yatırımları konusunda komisyon kurulduğunu ve bu komisyonun başkanlığını yürüttüğünü belirterek, "Ne kadar doğru bilgi, o kadar hızlı yatırım. MESKİ olarak Mut'ta şube müdürlüğü kuracağız. 1 Nisan 2014 tarihinde hiçbir aksama olmadan hizmet yapmak istiyoruz. 90 köy ve bir beldesi olan Mut'tan birer arkadaşla çalışmalara başlayacağız" dedi.

Toplantı sonunda MESKİ üyeleri, Mut Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mahmut ÖZDEMİR'le birlikte; sorularını ve beklentilerini dile getiren muhtarlarımıza, MESKİ kitapçıkları dağıtarak kitapçıkları doldurmalarını istediler. MESKİ üyeleri ile önümüzdeki günlerde yeniden toplantı yapılacak.



1115 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın