Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam148
Toplam Ziyaret778776
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Belediyeye Öğrenci Ziyaretleri

Mut Belediyesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerini konuk etti.

Belediye Başkanı Murat ORHAN ile tanışmak ve belediyenin görevleri hakkında bilgi almak üzere, Mahmut KELEŞ, Yaşar ÖZ, Hacı SARI ve Senay ŞAHİN öğretmenleri nezaretinde Mut Belediyesine gelen Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, sinema salonunda Başkan ORHAN'la sohbet ettiler.

Başkan Murat ORHAN, özgeçmişinden söz ederek, kendisi hakkında kısa bir bilgi verdi. Mut 1975 yılında Mut'ta doğduğunu, Karacaoğlan İlköğretim Okulu'nda İlkokulu, Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda ortaokulu ve Van Ziraat Meslek Lisesi'nde liseyi okuduğunu belirten ORHAN, Harran Üniversitesi mezunu olduğunu belirtti. Mut'ta Tarım İlçe Müdürü olarak hizmet ettikten sonra 2009 yılındaki yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçildiğini söyledi.

Belediyenin görevleri konusunda öğrencilere genel bir bilgi veren Başkan ORHAN, "Belediye demek en kısa tarifiyle; insanların yaşam alanlarındaki refahı için düzenleme yapan bir organizasyondur. Şehir içerisindeki yol, kaldırım ve park çalışmaları, içme suyu ve kanalizasyon, temizlik hizmetleri, yeni yapılan bina ve yeni açılan işyerlerini ruhsatlandırma, kayısı festivali gibi sosyal-kültürel etkinlikler düzenleme, Toptancı hali, mezarlık çalışmaları ile ilçemize kazandırılan TOKİ, Hastane, Öğrenci Yurdu, Okul gibi yatırımların alt yapısını hazırlamak görev alanımızda" dedi.

Başkan ORHAN; ön bilgi verdikten sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı, isteklerini dinledi, çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Başkan Orhan'a yöneltilen sorular şu şekilde:

Bugünlere nasıl geldiniz?

Annemi, babamı ve öğretmenlerimi hiç üzmedim. Onların dediklerini hep dinledim. Özellikle dersi, derste çok iyi dinledim ve ödevlerimi aksatmadım. Kendi kendime bir hedef koydum. Vatanıma, milletime ve memleketime faydalı bir evlat olmak istedim. Sizler de öyle yapın. Şu da bir gerçek ki, gönül vermezsek gönül alamayız. Biz gönül verdik ve yönetim biçimimizde demokrasiyle seçildik. Biliyorsunuz, demokrasi çoğulculuktur. Çoğunluğun talebi yöneticidir. Yerel seçimlerle birlikte mahallelerimizde muhtar, şehir merkezimiz için Belediye Başkanı ve meclis üyesi, köylerimiz için il genel meclis üyesi seçimi yaparız. 2009 yılında da Mut halkı tarafından belediye başkanlığı görevine seçildim ve görevimin bu dönemde dördüncü yılındayım.

Belediyeyi yönetmek nasıl bir duygu?

Teşekkür ediyorum. İnsanımıza yardım etmek, doğduğum, büyüdüğüm memleketime hizmet etmek, çok güzel bir duygu.

Belediyede çalışan işçilerden memnun musunuz?

Evet memnunum, onlar benimle beraber ilçemize hizmet eden insanlar.

Gelecek için planlarınız neler?

Mut'ta yapmayı istediğim en büyük projem, büyük bir meydan yapmak. İnsanlarımızın rahatça gezebileceği, dinlenebileceği, yeşiliyle, suyuyla, farklı etkinliklerde de kullanabileceğimiz bir çalışma. Çok istiyorum, projemiz hazır. Meydan kültürümüzden gelen bir alışkanlık ve her köyde bile olan toplumsal mekan. Bir diğer planımız ise ilçemizde daha fazla fabrika kurulması adına sanayi bölgesi hazırlamak. Bunun için araştırmalar yapıyoruz. Şimdi ise yaz aylarında şehir merkezimizde yapacağımız beton asfalt diye tabir edilen, sıcak asfalt çalışması var. Kaliteli bir asfalt çalışması, uzun ömürlü.

Deveci Mahallesi'ndeki parklardaki spor aletleri kırılmış, yaptırabilir misiniz?

Teşekkür ediyorum. Sevgili arkadaşlar, parkları sizler kullanıyorsunuz, orada büyükleriniz gelip, tahrip ediyor. Parklara sahip çıkmak, başta bizim ama aslında hepimizin görevi. Parklardaki bakım çalışmalarımızı yapıyoruz, size söz; parklarımızda birer görevli olacak ama sizler de tahrip edenlere karşı parklarımızı koruyun, sahip çıkın parklarımıza, uyarın.

Başkanım Bisiklet Yolu istiyoruz.

Mut Deresi Islahı çalışmasını bitirdiğimizde etrafında yürüyüş yolları, aile çay bahçeleri ve bisiklet yolları olacak.

Başkanım Mut'a lunapark istiyoruz.

Kayısı Festivalimizde lunapark geliyor ama sizler sürekli gitmeyin olur mu, derslerinizi aksatmayın, ailelerinizi üzmeyin.

Kültür Mahallesi Doğancı Caddesi'ne iki tane kasis istiyoruz başkanım. Karşıdan karşıya geçerken çok korkuyoruz, çok hızlı motor sürüyorlar.

Çok teşekkür ediyorum. Derhal oraya iki kasis, hız kesici yapacağız. Hızlı Motosiklet kullananları ve kazaları da ne yapıyoruz, 155 Polis'i arayarak bilgi veriyoruz.

Başkanım neden Mut'a havaalanı veya tren yolu yapılmıyor?

Çok haklısın, çok güzel bir konu. Mut'un gerek nüfus, gerekse arazi bakımından küçük olması nedeniyle bir havaalanı çalışması yok ama ilçemize en yakın il olan Karaman'da böyle bir çalışma var. 2015 yılında Karaman'da havaalanı çalışması başlayacak. Demiryolu konusunda da, Ankara-Konya arasında hızlı tren hattı var. Şimdi Konya'dan Karaman'a bu hat geliyor. 2015-2016 yıllarında da Karaman-Mut-Silifke ve Taşucu hattı için hızlı tren planlanıyor.

Hangi takımı tutuyorsunuz?

Trabzonspor ve 1461 Trabzon.

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencilerinden Feriha CEYLAN kendi yapmış olduğu resmi Başkan Murat ORHAN'a hediye etti. Başkan ORHAN, öğrenci ve öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi daha sonra belediyenin çalışmalarının yer aldığı faaliyet bültenini imzalayarak hediye etti.



1419 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın