Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam562
Toplam Ziyaret781720
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kınalı Kuzular Askere Uğurlanıyor

Mut ve Gülnar ilçelerinden askere gidecek gençlerin silüsleri Mut ve Gülnar Askerlik Şube Başkanlığı’ndan veriliyor. 93/2 tertip olarak vatan görevini yapacak olanlardan 1. grupta yer alanların sevkleri 01-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı ve 2. grubun ise Haziran ayında yapılacağı bildirildi.

Mut ve Gülnar ilçelerde kınalı kuzular için, arkadaşları ve sevenleri tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendiği gecede annelerinin kına yakım esnasında duygulu anlar yaşanıyor. Ellerine kınaları yakılan askerler davul-zurna eşliğinde birliklerine yollanıyor.

Askerlik şube müdürlüğünden alınan bilgiye göre 93/2 tertip Mut’tan 350, Gülnar’dan 250 toplam 600 askerin sevkiyatları başladığı, son olarak 11 Mayıs’ta birliklerine teslim olacakları bildirildi.

Askere gidecekleri coşkuyla uğurlayan kalabalık, davul zurna eşliğinde, "En büyük asker bizim asker" sloganı attı. Yakınları gözyaşlarını tutamadığı asker adayları, arkadaşlarıyla tek tek vedalaştı.

Vatani görevini yapmak için yola çıkan gençlerin yakınları, evlatlarından ayrı kaldıkları için üzüldüklerini, ancak vatan için çocuklarını askere göndermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Haber: Ahmet GÜLER



1072 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın