Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam424
Toplam Ziyaret779052
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut'a Doğalgaz Geliyor

Mayıs Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı; 07.05.2013 günü Belediye Sinema Salonu'nda yapıldı.

Meclis gündeminin ilk maddesi, 2012 Yılı Kesin Hesabının görüşülmesiydi.

Başkan Murat ORHAN; kesin hesap ile ilgili görüşmeler esnasında Nisan ayındaki meclis toplantısında okunan Denetim Komisyonu Raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. ORHAN; "Meclis üyelerimizden üç tanesinden oluşan denetim komisyonumuzun açıklamış olduğu rapora ilişkin Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden müfettiş talebinde bulunduk. Hali hazırda rakamlar yanlış ve raporun servis edilmesiyle farklı niyetler olsa da, biz işimizi yapmaya devam edeceğiz. İnternet üzerinden zaten her ay rakamlar Maliye Bakanlığımıza mizanlar yoluyla, KBS sistemine girilmektedir. 2011 yılında hatırlarsanız, 1 milyon 507 bin lira ek gelir bütçesi yapmıştık. Şimdi de kullanma imkanı olduğu halde, harcamadığımız 1 milyon 381 bin liralık ödeneği kesin hesabımızla iptal ediyoruz. Bizlerde art niyet yok. Hepimiz işimizi yapmalıyız. İktidar, muhalefet, başkan, meclis üyesi ve personel, herkes işini iyi yapmalı. Belediye Başkanı'nın görev, yetki ve sorumlulukları bellidir. Nasıl ki, büyük yatırımlar yapılıyorsa, fakir fukaraya da bakma sorumluluğumuz vardır. İlçe Belediye Başkanı olarak, bu ilçedeki herkesten sorumluyum. İnsanımıza yardımcı olacağım" dedi.

Denetim Komisyonu raporunda kast edilen ve belediyenin alacaklarına ilişkin yasal takip yapmadığına ilişkin iddialara dair bilgi veren ORHAN; "Mut Belediyesi 1869'da kurulmuş. Kurulduğu günden bu yana, kimin evine icra göndermiş, bana bir tane örnek gösterin. Kimin evindeki televizyonu, buzdolabını almaya kalkmış? Böyle bir şey yok. Bizler de kimsenin evine icra göndermedik, göndermeyiz. Ancak ödemeye çağrı mektubu çıkardık. Yasanın verdiği sorumlulukla yılda üç kez gönderiyoruz. Raporun hizmetlerin suiistimaline dönük olduğu açıkça anlaşılıyor. Bu bütçeyi de yine komisyonumuz hazırlıyor. Bizler zaten kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulunduk. Birleri her yere şikayet etse de, onlar şikayet etmeden, suç duyurusunda bulunmadan önce, bizzat ben müfettiş istedim. İşte talep yazımız, sizlere isterseniz fotokopisini verebilirim" dedi.

Gıda alımları konusunda ve yardım yapılan vatandaşların aynı kişiler olduğunun ifade edildiği rapora ilişkin ORHAN; "Raporda aynı kişilere yardım yapıldığı söyleniyor. Aynı zamanda da kime yardım yapıldığına dair liste yok deniliyor. Mademki liste yok, aynı kişilere yardım yapıldığını nereden biliyorsunuz? Ben gıda ihalesi yapmadım. Çünkü ne kadar tüketileceği ilgili bir öngörümüz yok. Ben Belediye Başkanı olarak arabamın arkasına alırım paketi, fakir fukara vatandaşımı evinde ziyaret eder, ona sahip çıkarım. Bu benim yasal hakkım ve bunu yapmaya devam edeceğim. Çorba evimiz var. İftar çadırı kuruldu, bizim dönemimizde, fakir fukara vatandaşlarımızın evlerine dahi bu nimeti ulaştırdık" dedi.

Meclis katip üyesi Mehmet DOĞAN'da kesin hesap görüşülmesi esnasında söz alarak, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği ve denetim komisyonunda belirtilen rakamlarla kesin hesap arasında uçurum olduğunu, denetim komisyonu raporunun gerçekten çok uzak olduğunu ifade etti. Başkan ORHAN, şu an bir süreci başladığını, süreç tamamlandıktan sonra kendilerinin de o komisyon raporuna ilişkin hukuki boyutta mücadelenin olacağını ifade etti.

Mut Belediyesi 2012 yılı kesin hesabı ekonomik sınıflandırmalar üzerinden madde madde görüşülerek kabul edildi. Meclis gündemimizin diğer ana maddesi İmar Komisyonuna ilgili evrakların havalesiydi. Dilekçe ile gündeme giren evraklar imar komisyonuna havale edildi.

Bakan ÇAĞLAYAN; 7 Haziran'da Kayısı Festivaline ve açılışlar yapmak üzere Mut'a geliyor

Uygulama İmar Planı tadilatları görüşülürken, sağlık alanında ilçemize ciddi yatırımlar geldiğine değinen Başkan ORHAN;"Değerli arkadaşlar ilçemize 5 yeni 112 Acil Yardım ve Sağlık istasyonu yapılıyor. Ferşat grup tarafından hibe ediliyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Değerli Milletvekilimiz Yalçın AKDOĞAN'a katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Bizler bu sağlık istasyonları için yer tahsisi yapıyoruz. Alacak olduğumuz kararlar da park olarak görünen parsellerin sağlık tesisi olarak revize edilmesi. Kıymetli hemşerimiz Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SEVER'in girişimleriyle, üç tane tam donanımlı ambulansı da ilçemize kazandırıyoruz. Doğrudan Almanya'da üretilip gelecek olan Mercedes marka ambulansımızın bir tanesi çok kısa sürede ilçemizde olacak. 112 Acil Yardım ve Sağlık İstasyonlarımız, Yazalanı Mahallesi, Deveci Mahallesi ile Keleceköy, Yapıntı ve Palantepe'de olup, 7 gün 24 saat çalışma esaslı, 140 metrekarelik ve içerisinde her daim doktoru, acil tıp teknisyeni olacak şekilde inşa ediliyor. 7 Haziran 2013 tarihinde Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımlarıyla, 40. Kayısı Kültür ve Sanat Festivalimiz ile bu hizmetlerin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Sağlık alanında diğer güzel gelişmeler ise; ilçemize 2 tane yeni Aile Sağlığı Merkezi yapılması. Yine Ferşat grup tarafından, ilçemize iki tane Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Toplamda 7 tane Sağlık Tesisimiz olacak. Aile Sağlığı Merkezimizin bir tanesi için ilçemizden Resul OFLAZ Bey yer bağışlıyor. Kendilerinden Allah razı olsun. Barabanlı mevkiindeki 600 metrekare civarındaki parselinin, sağlık alanı olarak kullanılması için bizlere muvafakat verdi. Aile Sağlığı Merkezimiz için bir diğer parsel ise Yazalanı Mahallesinde" dedi. Belediye meclisi uygulama imar planı tadilatlarını oy birliği ile kabul etti.

Meclis toplantısı, Meclise Havaleli Evrakların görüşülmesi ile devam etti. Aynı ismi taşıyan iki sokak olduğu için isim değişikliği yapılması gerektiğini belirten Başkan Murat ORHAN; Deveci ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki BİRLİK Sokak'tan, Deveci Mahallesi'ndeki DİRLİK Sokak olarak; Yazalanı Mahallesi'nde iki tane Farabi Sokak'tan bir tanesinin Şinasi Sokak olarak değiştirilmesini önerdi. Meclis tarafından kabul edildi.

Belediye meclisi İmar Revizyonu ile ilgili kararın güncelleştirilmesini de onayladıktan sonra meclis gündemine, Atık Su Artıma Tesisi alındı. Başkan ORHAN; "1994 yılında projesi yapılan ancak hayata geçmeyen atık su arıtma projesini yeniledik ve revize ettik. Biyolojik arıtma tesisi olarak daha önce kararını aldık. İller Bankası, SUKAP kapsamında nüfusu 30 binin altındaki yerleşim yerlerinde arıtma tesislerini hibe olarak yapıyor. Bizler de bu kapsamdan faydalanıp, hizmeti hayata geçirmek istiyoruz. Zaten yasalaşan ve 30 Mart 2014'ten sonra Büyükşehir Belediyelerine devrolacak olan içme suyu, sulama suyu ve kanalizasyon hizmetleri, borç ve alacaklarını göz önüne alarak, bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. İller Bankası ile bizzat görüşülerek, matbu dokümanlar tarafımıza ulaştı. Bizler müracaatımızı yapacağız, ihalesini onlar yapacak ve aciliyeti olacak şekilde hizmetimizi hayata geçireceğiz. İşi biz yaptıracağız ama borcunu biz ödemeyeceğiz. Kanayan yaralara derman olacağız dedik, çok şükür oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz. Dere Islahına başladık, şimdi sıra arıtma tesisinde. Arıtma tesisi kapsamında ilçemizde 3 tane yeni kanalizasyon terfi merkezi kurulacak" dedi.

Belediye Meclisimiz ilçemize Arıtma Tesisi yapılması için Başkan ORHAN'a yetki verilmesini görüştü. CHP'li meclis üyelerinin red oyu verdiği arıtma tesisi projesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

İlçemize Doğalgaz Geliyor

Meclise gündem dışı talepte bulunan Başkan ORHAN, müjde vererek, talebini açıkladı. Başkan Orhan; "Mut için son derece sevindirici bir gelişme daha var. Sayın Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan ve Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa Sever'in, bizzat Enerji Bakanı Sayın Taner YILDIZ'la görüşmesi ile birlikte Mut'a doğalgaz gelmesinin yolu açıldı. Zaman kaybı olmaması ve ilçemize bir doğalgaz hizmeti gelmesi adına, Enerji Bakanlığı'ndaki iş ve işlemleri takip etmek üzere meclisten yetki istiyorum" dedi. Belediye meclisimiz bu hizmetin getirilmesi için Başkan Murat ORHAN'a yetki verdi.

Meclis gündeminin bitmesiyle birlikte ilçemizdeki iş ve hizmetler noktasında Mut Belediyesinin tarihinde yapmadığı hizmetleri bu dönemde yaptığını belirten Murat ORHAN; "Çok şükür insanımıza hizmet ediyoruz. Mut halkı hizmet noktasında tarihinde almadığı hizmetleri, bizim dönemimizde aldı. Almaya da devam edecek. Her toplantımızda yeni hizmetlerin önünü açıyor ve Mut'a fayda getirecek çalışmalar yapıyoruz. Bizim işimiz hizmet, çamur atmak değil" şeklinde konuştu.



1177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın