Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam514
Toplam Ziyaret782266
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HASTANEYE AĞRI POLİKLİNİĞİ

Mut Devlet Hastanesinde Ağrı Polikliniği (Algoloji) hizmete girdi. Mayıs ayı itibariyle hizmet vermeye başlayan poliklinikte, cerrahi tedavi gerektirmeyen ağrılar tedavi ediliyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Mut Devlet Hastanesinde görevli Anestezi Uzmanı Mustafa Yalamaoğlu: “Hastanemizde Mayıs ayı itibarı ile Ağrı polikliniği (Algoloji) aktif olarak hizmete başlamıştır. Ağrı polikliniğinde cerrahi tedavi gerektirmeyen kas-eklem ağrıları, ameliyat sonrası veya şeker hastalarında oluşan nöropatik ağrı, bel-boyun ağrıları gibi kronik ağrı şikayetleri ilgili branş hekimi ile birlikte değerlendirilerek tedavi edilebilmektedir” dedi.

KANSER AĞRILARINA DA BAKILIYOR

Kanser ağrılarının da Algoloji Polikliniğinin takip ve tedavi ettiği ağrı grubundan olduğunu belirten Yalamaoğlu şöyle devam etti: “Vatandaşlarımız özellikle kanser ağrısının böyle bir bölüm tarafından tedavi edilebildiğini bilmediğinden bizden hizmet talep edememektedir. Bu hastalar ağrı açısından yeterli tedavi edilemediği için hayatının geri kalanını evde ciddi ağrı ile geçirmektedir. Özellikle son günlerde tesadüfen karşılaştığımız yetersiz ağrı tedavisi alan kanser hastalarının çokluğu ve vatandaşlarımızın böyle bir imkandan habersiz olması hasta ve yakınlarının bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini düşünmemize yol açmıştır.

Anestezi Uzmanı Mustafa Yalamaoğlu, Algoloji Polikliniğinde bilinen ağrı kesici ilaçlara ek olarak TENS, kateter uygulaması, cilt üzerine bant yerleştirme gibi yöntemlerle tedavi uygulanabilmekte olduğunu sözlerine ekledi.

Ağrı Polikliniği, Mut Devlet Hastanesinde salı, çarşamba ve perşembe günleri hizmet veriyor.



1613 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın