Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam273
Toplam Ziyaret771784
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vali Güzeloğlu Gülnar ve Mut'ta

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Gülnar'ı ziyaret ederek, muhtarların ve vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi. Vali Güzeloğlu'na eşi Ayşe Güzeloğlu da eşlik etti.

Gülnar Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen toplantı, Kaymakam Tekin Dundar'ın ilçeyi anlatan bir sunumuyla başladı. Gülnar'a ulaşım noktasında önemli çalışmaların yapıldığını kaydeden Güzeloğlu, 51 kilometrelik Silifke-Mut-Gülnar yolunun 20 kilometresinin tamamlandığını, yolun 2014 sonunda tamamen kullanıma açılacağını belirtti.

Gülnar-Aydıncık yolunun projesinin yapıldığını ve Gülnar eksenli Mut yolunun proje çalışmalarının yakında başlayacağını bildiren Güzeloğlu, Gülnar-Ermenek yolunun da harita alımlarının 2013 yılı içerisinde yapılacağını dile getirdi. Sulama suyu konusunda ilçede hali hazırda 5 sulama göletinin bulunduğunu ve yeni göletlerin yapılacağını kaydeden Güzeloğlu, ilçede yapılması planlanan 300 kişilik bir öğrenci yurdunun ihale aşamasında olduğunu ifade etti. İlçedeki öğretmen açığının en kısa sürede giderileceğini kaydeden Güzeloğlu, İmam Hatip Lisesi'ne bağlı bir spor salonu yapılacağını dile getirdi. Gezende köyüne 12 derslikli bir bina kazandırılacağını söyleyen Güzeloğlu, ayrıca Gülnar Anadolu Lisesi'ne akıllı tahtaların kurulduğunu aktardı.

Toplantıya katılan köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyerek sorunların çözümü noktasında yetkililere talimat veren Vali Güzeloğlu, daha sonra esnafları ziyaret etti. Güzeloğlu ardından Gülnar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyaretinin ardındın Mut ilçesine haraket etti.

Mut Ziraat Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 1/100 binlik çevre düzeni planıyla birlikte Mut ilçemizin gelecekte önemli bir kent kimliğine bürüneceğini söyledi.

Vali Güzeloğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında Mut ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili önerileri dinledi. Mut Ziraat Odası Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin tarafından bir sunum yapılırken, burada konuşan Vali Güzeloğlu; çevre düzeni planının il ve ilçenin geleceğinin konuşulduğu planlar olduğunu söyledi. Kentlerin gelişmesinin çevre düzeni planına olma zorunluluğunun bulunduğunun altını çizen Güzeloğlu, ülkemizin 2023 hedefine emin adımlarla yürüdüğünü dile getirerek, "Bugün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olan Türkiye, 2023 hedefimiz doğrultusunda dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında yer almayı kendisine hedef edinmiş bir durumundadır" dedi.

Mersin'in ülkemizin 2023 hedefine yürüyüşünü güçlendiren illerin başında geldiğini vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Ülkemiz hedeflerinin yanında Mersin olarak bizim hedefimiz de Türkiye'nin en gelişmiş ilk 5 kenti arasında yer almaktır. İlimiz gelişirken Mut ilçemiz de gelişecek. Çünkü Mut ilçemizde tarım, enerji yatırımları ile turizm altyapısı var. İsteğimiz var olan zenginliklerin çocuklarımıza iş ve aş olarak dönmesidir. Ülkemizin değerlendirilebilir neyi varsa onu değerlendireceğiz."

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer ise Vali Güzeloğlu’nun ilimize geldiği günden bugüne yoğun bir çalışma programı uyguladığını belirterek, "Her zaman halkımızın yanında olan, halkın içinden çıkıp gelerek var olan sorunlara anında çözüm üreten Valimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Silifke-Mut arasındaki 112 kilometrelik yolun 57 kilometresinin yapıldığı, Mut-Sertavul Geçidi arasındaki yolun ise çok kısa bir sürede tamamlanacağının bildirildiği toplantıda, özel sektör tarafından yapılacak olan Mut Barajı'nda 1 milyar 700 milyon, Mut-Dereyurt Göleti'nde ise 1 buçuk milyon metreküp su tutulacağı, Hacınuhlu Göleti ile de bin 160 dekar arazinin suyla buluşacağı ifade edildi. Yapımına 2012 yılında başlanan, 5 bin 95 hektar alanın sulanacağı Kayraktepe Barajı ile birlikte su altında kalacak köylerde yaşayan vatandaşların da yeni yerleşim yerlerine sevk edileceği belirtildi. Öte yandan, 200 kişi kapasiteli kız öğrenci pansiyonunun inşaatına başlandığının bilgisinin verildiği Mut'ta, 2'nci bir anaokulunun yapılacağı, hayırsever bir işadamı tarafından bağışlanan 8 dönümlük arazi üzerine ise okul yapılması için gerekli proje ihalesine çıkıldığı kaydedildi.

Toplantıda yer alan köy-mahalle muhtarlarının taleplerini ve sorunlarını dinleyerek yetkilileri talimatlandıran Vali Güzeloğlu, daha sonra ise Mut Ziraat Odası ile esnafı ziyaret etti.

Haber: Ahmet GÜLER



1668 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın