Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam240
Toplam Ziyaret781992
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kursiyerlerden Pasta, Bisküvi ve Tatlı İkramı

Mut Halk Eğitim Merkezi  Pasta, Bisküvi ve Tatlı Hazırlama Kursiyerleri kursun sona ermesi dolayısıyla çeşitli ikramlarda bulundular.

Doğancı Mahalle Parkında düzenlenen pasta ve tatlı ikram programında konuşan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, pasta, bisküvi ve tatlı hazırlama kurs programı ile ilgili eğitim ve öğretim etkinliklerini başarıyla tamamlayan her kursiyerin pastanelerde, kafeteryalarda, restoranlarda, kurum mutfaklarında, baklava ve börekçilerde çalışabileceklerini belirtti. Yılmaz, “Deneyimli ve deneyimsiz, kadın ve erkek, yaşlı ve genç ile farklı statülerdeki kursiyerler için yapılacak planlamaları öğretmenlerimiz kolaylıkla halledecektir. Temel becerilerin kazandırılmasında ve geliştirilmesinde davranışçı öğretim esas alınırken daha ileri düzeydeki bilgi ve becerilerin kazandırılmasında bilişsel öğretim stratejilerine yer verilmektedir” dedi.

Kurs Eğitmeni Saniye Yiğit ise, bu branşta katılımcılara pasta ve tatlı yapımında ön hazırlık yapma, hamur yoğurma, üzerini süsleme, tatlı piştikten sonra servis edebilme ve yapılan ürünü belirli bir süre saklayabilme gibi bilgiler aşılandığını; besin öğeleri, hamur çeşitleri, sos ve krema hazırlama, kuru pasta yapımı, doğum günü pastası yapımı ve süslemesi gibi derslerin uygulamalı olarak işlendiğini söyledi.

Kursiyerlerin düzenlediği ikram programına İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, şube müdürleri ve kurum amirleri katıldı.

Haber: Ahmet GÜLER



1141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın