Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam501
Toplam Ziyaret772440
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

"Diyabet Hastalığı" bilgilendirme toplantısı yapıldı

Mut Devlet Hastanesi tarafından, halk arasında “Şeker Hastalığı” olarak bilinen "Diyabet Hastalığı" konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Mut Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan Mut Devlet Hastanesinde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Özlem Bozkaya, Diyabet hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Efe, Diyabetin ya insülin üretiminin azalması yüzünden (Tip 1 diyabette) ya da insülinin etkisine karşı direnç gelişmesiyle (Tip 2 diyabette ve gestasyonel diyabette) oluştuğunu belirtti. Her iki durumda da kan şekerinin yükselmesine (hiperglisemi) neden olduğunu belirten Efe, “Aşırı miktarda idrar üretimi diyabetin akut (iveğen) belirtilerinin başında gelir ve bu durumun başlıca sorumlusu hiperglisemidir. Susama ve sıvı tüketimin artması ise aşırı idrar üretimini dengeleme çabasının bir sonucudur. Görmenin bozulması, açıklanamayan kilo kayıpları, yorgunluk ve enerji metabolizmasındaki değişiklikler ise diyabetin öteki belirtileridir” dedi.

 Toplantıda konuşan Diyetisyen Tuba Kocabıyık ise diyetin insan sağlığına etkileri hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Kocabıyık: “Diyet, insanın yaşam sağlığını koruyarak yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığıdır. Hangi besin değerlerinden ne kadar tüketmeniz gerektiği, protein, vitamin ve mineral dengesinin ne şekilde korunacağı tamamen diyetisyenler tarafından hazırlanan bir program ile belirlenmesi gerekir” dedi. Kocabıyık şöyle devam etti: “Aslında diyet için yaşam tarzı demek çokta yanlış olmaz. Çünkü diyet yapmaktaki amaç sağlıklı beslenmek ve zinde kalabilmek olduğu için kişinin başlıca ihtiyaçları da uzun dönemli bir sağlıklı yaşam standardıdır.”

 Program slayt sunumu ile desteklenirken, konukların soru ve cevaplarıyla devam etti. “Şekerli bir insan olmaktansa şeker bir hayatınız olsun” sloganıyla, sona eren programda, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber: Ahmet GÜLER



1186 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın