Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam117
Toplam Ziyaret778286
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUDOF KUŞ PEŞİNDE

MUDOF, ‘Kuş Cenneti’ olmaya aday Mut’a bağlı Burunköy Yenisu Gölü’nde kuş türlerini arşivleme çalışması başlattı.

Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF), muhteşem doğası ve canlı çeşitliliğiyle Mut’un saklı kalmış cennet köşelerinden Yenisu Gölü’ne, 12 Mayıs’ta bir gezi düzenledi. Fotoğrafçılık kursiyerlerinin de katıldığı gezide, bu doğa harikasını objektiflerine yansıtan katılımcılar, buradaki kuş çeşitliliğinin farkına vardı. Bunun üzerine harekete geçen MUDOF, kuşları görüntülemek için hemen bir ekip oluşturdu.

36 KUŞ TÜRÜ GÖRÜNTÜLENDİ

MUDOF Başkanı ve Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ahmet Güler eşliğinde, haftasonunda Yenisu Gölü’ne tekrar giden Dr. Aytekin Karaman, Dr. Emrah Öztürk, Dr. Mustafa Yalamaoğlu, Göksel Ata ve Mehmet Gürbüz’den oluşan ekip; burada 36 değişik kuş türünü görüntüledi. Ekip ayrıca, Mersin bölgesinde hiç görüntülenemeyen 3 kuş türünü de fotoğraflamayı başardı. Mut turizminin gelişmesi ve bu bölgedeki kuş türlerinin belirlenmesi açısından önemli bir çalışmaya imza atan ekibin, fotoğraf arşivleme çalışması devam ediyor. Kuş görüntü avcıları, önümüzdeki günlerde bölgeye tekrar gitmeye hazırlanıyor.

Burunköy’deki Yenisu Gölü’nün, Mut’un gizli kalmış doğa harikalarından biri olduğunu belirten MUDOF Başkanı Ahmet Güler, burasının ayrıca kuş çeşitliliği bakımından da hatırı sayılır bir yer olabileceğini söyledi. Burasının ‘Kuş Cenneti’ olmaya aday bir yer olabileceğini ifade eden Güler; “MUDOF olarak 12 Mayıs’ta buraya bir gezi düzenlemiştik. Fotoğraf kursiyerlerimizin de katıldığı bu gezimizde, burasının kuşlar bakımından oldukça zengin bir yer olduğunun farkına vardık. Özellikle kuş fotoğrafı çekmek konusunda oldukça ilgili davranan Aytekin Karaman Bey bizleri bu konuda uyardı ve kuşların fotoğrafını çekmek için buraya tekrar gelmemizi önerdi. Bu konuya hevesli diğer arkadaşlarımızla birlikte buraya tekrar gelmeye karar verdik. Yaptığımız fotoğraf çekimlerinde, 36 değişik kuş çeşidini görüntülemeyi başardık. Yaptığımız araştırmalarda, çektiğimiz fotoğraflar içerisinde Mersin bölgesinde hiç görüntülenmeyen 3 kuş türü olduğunu da belirledik” dedi.

GÖÇMEN KUŞLARIN UĞRAK YERİ

Çektikleri kuş fotoğraflarını arşivleme ve kuş türlerini belirleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Güler, şöyle devam etti: “Yenisu Gölü adeta bir kuş cenneti gibi. Burasını kuş cenneti olmaya aday bir yer olarak görüyoruz. Bir yerin kuş cenneti olması için neler gerektiği konusunda ise araştırmalar yapıyoruz. Burasının kuşların yaşam alanı açısından önemli bir bölge olduğunu düşünüyoruz. Çok sayıda ötücü kuş var. Çok sayıda kuş yuvası var buralarda. Burası kuşların üreme alanı olduğu belli. Ayrıca çevre insanlarından konuştuklarımız bize, burasının göçmen kuşların uğrak yerlerinden olduğunu da söylediler. Zamanı geldiğinde buraya gelip onları da görüntülemeyi düşünüyoruz.”

MUT TURİZMİNE KAZANDIRILABİLİR

Ülkemizde kuş fotoğrafçılığı konusunda çeşitli çalışmalar yapıldığını ve konuya ilgili çok sayıda kişinin bulunduğunu belirten Güler, burasının kuş fotoğrafı çekmek isteyenlere tanıtılabileceğini ve onların buraya çekilebileceğini söyledi. Mut turizmi açısından bunun çok önemli olabileceğini söyleyen Güler: “Fotoğrafçılıkta, kuş fotoğrafçılığının ayrı bir yeri var. Ülkemizde ve yurt dışında bu konuya özel ilgi duyan çok sayıda kişinin olduğunu biliyoruz. Bu insanlar Dünyanın dört bir yanını geziyorlar, kuş fotoğrafı çekmek için. Eğer bu insanları buraya çekebilirsek, Mut turizmine bir katkı sunmuş oluruz. Bu konuda yetkililerden de destek bekliyoruz” dedi.

İlçedeki bazı otel sahipleriyle konuyla ilgili görüşmeler yaptıklarını aktaran Güler, otelcilerin memnuniyetle destek olacaklarını ifade etti. Güler, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili olarak, otelcilerle bir toplantı gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Ahmet Güler son olarak, kuş fotoğraflama çalışmasında birlikte çalıştığı arkadaşlarına, özverilerinden dolayı teşekkürlerini iletti.   

Haber: Mehmet GÜRBÜZ





1317 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın