Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam325
Toplam Ziyaret781483
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı KUTLU OLSUN

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ilçemizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’nda yapılan kutlama programı Gençlik ve Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başladı. Saygı Duruşu’nda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Ahmet Ersoy Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nasif Sarıçetin günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Nasif Sarıçetin yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Bugün, milletimizin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ın 94. yıldönümü. Büyük bir anlam ve öneme sahip olan bugünde hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Unutmayınız ki, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta milli duygular içerisinde Samsun’a attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. İşte bu yüzden, Türk Milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 94. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmekteyiz.

Sevgili Gençler;

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir.

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan saygı, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içerisinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

Biliyoruz ki sizle, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinde’ Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphem yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

19 Mayıs törenlerine Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi, Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından programa Mut Anadolu Lisesi’nde devam edildi. Buradaki kutlama programında, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Kutlama programı, çeşitli yarışmalarda dereceye giren okul ve öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Haber: Abdurrahman AYDIN



1167 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın