Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi73
Bugün Toplam158
Toplam Ziyaret777651
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUDOF YALNIZCABAĞ’DA

MUDOF, belirli aralıklarla düzenlediği gezilerine bu hafta; Mut’a bağlı Yalnızcabağ Köyü’ndeki Nure Sofi Türbesi, Balabolu Harabeleri ve Çal ormanlarını ekledi.

Mut Doğa Sporları ve Fotoğraf Derneği (MUDOF), Mut’a bağlı Yalnızcabağ Köyü’nde bulunan Nure Sofi Türbesi, Balabolu Harabeleri ve Çal Ormanlarına gezi düzenledi. Hafta sonunda gerçekleşen geziye dernek üyelerinin yanı sıra, Mut Halk Eğitim Merkezinde verilen fotoğrafçılık kursuna giden kursiyerler katıldı. MUDOF Başkanı ve Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ahmet Güler eşliğinde gerçekleşen gezide, fotoğrafçılık uygulama eğitimi çekimleri yapıldı.

MUDOF gezginleri gezinin ilk bölümünde, tarihi kişiliklerden Karaman Aşiretinin Beyi (Reisi) ve Karamanoğulları Beyliği'nin kurucusu Nure Sofi’nin (Nureddin Bey) türbesini ziyaret etti. Bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan türbeyi ve çevresini inceleyen katılımcılar, çektikleri fotoğraflarla mekanı ölümsüzleştirdiler. Grup daha sonra Nure Sofi Türbesine yakın bir mesafede bulunan Çal ormanlarına gitti. Kendilerini eşsiz bir orman manzarasının kucağında bulan grup üyeleri hayranlıklarını gizleyemezken; manzara, makro çiçek, böcek gibi fotoğraf karelerini objektiflerine yansıttılar. Gezgin grup; yemeklerini de burada, doğayla iç içe olmanın verdiği hazla yediler. Çal ormanlarından sonra Yalnızcabağ Köyü Değirmenlik Yaylasındaki Balabolu Harebelerine (Adrasos) geçen grup üyeleri, burada da fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi. Büyük bir antik yerleşim alanı olduğu görülen ve ayakta hiçbir sağlam yapı kalmamış olmakla birlikte çok sayıda lahid ve duvar kalıntılarının bulunduğu Balabolu’da yağmura yakalanan grup; geziyi kısa kesmek zorunda kalarak dönüş yoluna koyuldu.

MUDOF Yalnızcabağ Köyü’ne düzenlediği bu gezide ayrıca, yeni merak sardıkları kuş fotoğrafçılığı konusunda da çekimler gerçekleştirdi. İlçedeki kuş türlerini belirleme ve arşivleme çalışmasını bu gezide de sürdüren grup üyeleri; çok sayıda değişik kuş fotoğrafı çekmeyi başardı.

Yalnızcabağ Köyü ve çevresine düzenledikleri gezinin oldukça güzel ve yararlı geçtiğini belirten MUDOF Başkanı ve Fotoğrafçılık Kurs Eğitmeni Ahmet Güler; “Düzenlediğimiz gezilerde, ilçemizin gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerine gidiyoruz. Bu geziler sayesinde, ilçemizin gün yüzüne çıkmamış yerlerini ve güzelliklerini Mut halkıyla paylaşıyoruz. Bu arada ilçemiz ve çevre köylerde bulunan kuş türlerini arşivleme çalışmalarımız da devam ediyor. Gezilerimizde artık değişik kuş türlerini fotoğraflamayı sürdürüyoruz” dedi. Gezilerde çektikleri görüntüleri sosyal medya aracılığıyla paylaştıklarını belirten Güler, “Mut’un tanıtımına küçük de olsa katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi. Düzenledikleri gezilerin fotoğrafçılık kursiyerleri açısından da oldukça yararlı olduğunu ve gezilerde fotoğrafçılık uygulama eğitimi için çekimler yaptıklarını ifade eden Ahmet Güler, geziye katılanlara teşekkürlerini iletti.

Gezinin çok güzel geçtiğini ve memnun kaldıklarını belirten grup üyeleri ise, bu geziler sayesinde Mut’un tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulmalarının yanı sıra, fotoğrafçılık alanında kendilerini geliştirme olanağı bulduklarını söylediler. Katılımcılar, bu olanağı sunan MUDOF’a ve Dernek Başkanı Ahmet Güler’e teşekkürlerini ilettiler.

Geziyle ilgili fotoğraflar, sosyal paylaşım sitesi facebookta paylaşıma sunulurken; facebook/MUT DOĞA SPORLARI VE FOTOĞRAF DERNEĞİ (MUDOF) grup sayfasından takip edilebilir.

Haber: Mehmet GÜRBÜZ





2270 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın