Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam607
Toplam Ziyaret772546
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“27 MAYIS, DEMOKRASİMİZİN UTANÇ GÜNÜDÜR.”

Demokrat Parti Mut İlçe Başkanı Yunus Emre SOYLU, 27 Mayıs 1960 darbesinin 53. Yılında bir mesaj yayınlayarak, demokrasiye yapılan müdahaleleri kınadı.

“27 Mayıs, demokrasimizin utanç günüdür” diyen SOYLU, o dönemin Cumhuriyet tarihimizin en karanlık ve acımasız dönemi olduğuna işaret etti. SOYLU: “27 Mayıs 1960 darbesi yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır ve demokrasimize, milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların anası ve kaynağı konumundadır” dedi.

“Halk iradesinin hiçe sayıldığı ve milletine sevdalı Başbakan Adnan Menderes’i ve arkadaşlarına darağacına götüren bu süreci lanetliyor, hala millet iradesini küçümseyerek, halkı cahil görerek demokrasiyi kalıba sokmaya çalışanları geçmişten ders almaya davet ediyorum” diyen Demokrat Parti Mut İlçe Başkanı Yunus Emre SOYLU; görüşlerini şu şekilde ifade etti: “27 Mayıs darbesi ordumuzun top yekûn bir hareketi değil, 38 subayın başlattığı ve netice aldığı bir eşkıya hareketidir. 27 Mayıs’tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı darağacına göndermiş, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti oligarşiye dönüştürmüştür. Demokrasimizin utanç günü olan bu günden sonra hukuk katledilmekle kalmamış, Türkiye’de siyaset yapmak isteyen değerlerin atıl kalmasına ve esir alınmasına sebep olmuştur. Halkın demokrasiye inancının yok edildiği bu kara günden sonra askeri vesayet meşruiyet kazanmış ve her 10 yılda bir müdahalelere sebep olmuştur. Halkımızı, ahali olmaktan çıkarıp vatandaş yapan, destansı kalkınma hareketiyle milletimizi medeniyetle tanıştıran, Demokrat Parti ve onun öncülerini milletimizin kalbinden çıkarmaya kimsenin gücü yetmemiştir ve yetmeyecektir.”

Son dönemde ülke gündemini meşgul eden açılım ve kürt sorunun çözümüne yönelik siyasi atmosferi değerlendiren Başkan Yunus Emre SOYLU; “Demokrasi Şehitlerimize yıllardır ev sahipliği yapan İmralı Ada’sının adının bugün, “İmralı süreci” denilerek bir bebek katili ile birlikte özdeşleştirilmesinden ve bu şekilde anılmasından çok büyük rahatsızlık duyuyorum. Kendisine geçmiş arayanlar, işine geldi mi Adnan Menderes, işine geldi mi Turgut Özal diyenler, uzun yıllar Şehit Başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşlarının mezarlarının bulunduğu bu adanın adını, eli kanlı cani, 40 bin kişinin katili terörist başı ile birlikte anmaktan vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

Mesajının sonunda demokrasi şehitleri olan ve dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı bir kez daha rahmetle anan Başkan SOYLU; “Yüce Milletimizin bir daha böylesi zulüm ve kara günler görmemesini temenni ediyorum” dedi.

Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin Genel Başkanlığını ve dönemin başbakanlığını yapmış ve sonrasında 9. Cumhurbaşkanı olan Sayın Süleyman DEMİREL’in, 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye DEMİREL hanımefendinin Başkent Hastanesi’nde 4,5 yıl süren tedavisinin ardından, geçtiğimiz günlerdeki vefatından dolayı derin üzüntü duyduklarını kaydeden Demokrat Parti İlçe Başkanı Yunus Emre SOYLU, “Demokrat misyonun ve siyasi tarihimizin baş aktörlerinden 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman DEMİREL’in eşi ve 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye DEMİREL hanımefendinin vefatını yeni öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet ve milletimize başsağlığı diliyorum. Nazmiye Demirel hanımefendi, ilkeli ve kaliteli duruşuyla çağdaş, toplum hayatına saygılı ve örnek bir insandı. Mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.



959 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın