Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret787073
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE KASK VE EHLİYET UYARISI

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Yaşar KARACA, motosiklet kullanıcılarına can güvenliği açısından 'kask' uyarısında bulunarak, bu konudaki denetimlerin önümüzdeki günlerde sıklaştırılacağını söyledi.

Ehliyetsiz ve kasksız motosiklet kullanılmasının önüne geçilebilmesi adına vatandaşlara gereken uyarıları yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydeden KARACA, bu kapsamda vatandaşların trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi adına denetimlerin sıklaştırılacağı gibi ağır yaptırımlar uygulanacağını vurguladı. Kask takmadan motosiklet kullanan birçok vatandaşın, trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan KARACA, “Kimi vatandaşlarımızsa dikkatsizliğinin kurbanı oldu. Kasksız, ehliyetsiz ve ruhsatsız motosiklet kullanan sürücüler, memur arkadaşlar tarafından gerekli işlem yapıldıktan sonra bağlamak suretiyle otoparka çekilecek ve ehliyetsizlikten dolayı da Adliye'ye sevk edilecek” dedi.

Elektrikli Bisikletlere A1 Sürücü Belgesi

Türkiye genelinde olduğu gibi Mut'ta da sayıları son zamanlarda  artan elektrikli bisikletler için yasal düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Yaşar KARACA, elektrikli bisikletleri karayollarında kullanabilmek için de A1 sınıfı ehliyet sahibi olma şartı getirildiğini açıkladı. KARACA, “Elektrikli bisikletlerin karayolunda kullanıldığının tespiti halinde, sürücülerin A1 sınıfı sürücü belgesi sahibi olmaları gerekiyor. Aksi halde 'Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesi hükümleri gereğince yasal işlem yapılacak” diye konuştu.

            Özellikle yarın kutlayacağımız bayram da özellikle motorsiklet sürücülerinin daha dikkatli ve duyarlı davranmalarını tavsiye ediyoruz.



964 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın