Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam199
Toplam Ziyaret787285
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Anafen’den Muhteşem Başarı

 İlçemizde 11 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Mut Fem-Anafen dershanesi 2013 SBS’de 22 öğrencisini fen liselerine yerleştirerek kırılması zor bir rekora imza attı.

             Bu başarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fem-Anafen Dershaneleri Müdürü Oktay Kaya yaptığı açıklamada; “ Bu yıl yapılan SBS geçmiş yıllara oranla daha zor ve belirleyici bir sınav oldu. Bir önceki yıla göre 20-30 puana varan düşüşler yaşandı. Rehberlik anlayışımızın da bir gereği olarak tercih döneminde öğrencilerimizi dershanelerimize tek tek çağırıp onlarla yakından ilgilendik. Bu emek ve gayretlerin sonunda 22 Fen Lisesi, 15 Anadolu Öğretmen Lisesi, 69 Anadolu Lisesi, 14 Sağlık Meslek Lisesi ve 15 Anadolu İmam Hatip lisesi yerleştirmesiyle Mut’ta bir ilki gerçekleştirdik.” dedi.

 SBS yerleştirmelerinin farklı bir boyutuna da değinen Kaya; “Aslında bu rakam daha da yüksek olabilirdi, ancak Fen Lisesi kazanabilecek durumdaki öğrencilerimizden bir kısmı ilçe dışına çıkmak istemediğinden 22 Fen Lisesi yerleştirmesi yaptık, yoksa bu rakam rahatlıkla 30’u geçebilecek durumdaydı.” dedi.

Sınav sonucunda ortaya çıkan bu başarıda emeği geçen öğretmen ve velilerimize ayrıca tüm Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum diyen dershane müdürü Kaya; “Sınav hayatı boyunca bu maratonda koşturan öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

 

 



989 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın