Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam579
Toplam Ziyaret787064
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN ORHAN; KANAYAN YARA KAPANIYOR

1970 yılında çalışmalarına başlanan ancak bugüne kadar çözülemeyen ve Mut'un kanayan yarası olan Mut Deresi ıslahı, Mut Belediyesi’nin yürüttüğü ve öncülük ettiği hizmetlerle, bütün hızıyla devam ediyor.

 "Marka Belediyecilikte Mersin'in Gururuyuz" diyen Başkan Murat ORHAN; "Söz verdiğimiz bütün hizmetleri, yaptık. İnsanımıza karşı mahçup değiliz, başımız dik, alnımız ak. İlçe merkezimiz kadar köylerimiz de Mut Belediyesi'nin özverili, kaliteli hizmetlerinden gereken faydayı görmektedir ve görecektir" şeklinde konuştu.

"Kanayan yaralara derman olmak bizim işimiz. Mut Deresi Islah çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Zemin ve yan duvar betonları bitmek üzere, kanalizasyon büzlerinin yerleştirilmesine başladık. Arıtma tesisinin olduğu bölgeye 800'lük korige borularla kanalizasyon hattını Mut Deresini dışına alıp aktarıyoruz. Mut halkına sağlıklı ve görsel manada güzel bir kent merkezine sahip olma hakkını teslim edeceğiz" diyerek Mut Deresi ıslah çalışmalarının önemine değinen Başkan ORHAN; "Şehrin emaneti bizdedir ve elimizden gelen bütün gayretleri göstererek hizmet ediyoruz. 2009 yılından bugüne; Mut, çok büyük bir yol kat etti. Hizmette çok iyi bir durumdayız. Her siyasetçi gibi bizler de seçim döneminde vaatler verdik. 20 seneye bedel 20 proje dedik ve bugün söz verdiğimiz projelerden eksiğimiz kalmadı. Projelerimizi ya bitirdik, ya çalışmalar devam ediyor veya ihale aşamasına çıkardık. Şimdi çok büyük bir yatırım olarak Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi gündemimizde. 11,7 Milyon Lira eski parayla 11 trilyon 700 milyarlık bedelle ihale edildi. Mut'un kanayan yarası olan Mut Deresi Islah çalışmalarını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Modern bir kentin olması gereken ve geç kalınmış çalışmasını bizler yapıyoruz. Eylül ayının sonlarına doğru 2 bin 700 metrelik uzunlukta ıslah havzasının beton çalışmaları tamamlanacak. Beton çalışmasının ardından, rekreasyon yani çevre düzenlemesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, park, kamelya, bank ve aile çay bahçeleri ile ışıklandırma çalışmalarını yapacağız. Yine bu ıslah çalışmaları esnasında 2 yeni köprü yapacağız. Mevcut 2 köprünün de yenilenip, genişletilmesi konusunda projelerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın destekleriyle Mut deresinin ıslahını gerçekleştirerek, tarihi kanayan yarayı ortadan kaldırdıklarının altını çizen Başkan Murat ORHAN;"1970'lerde başlayan bir çalışma. Öylece kalmış. O günden bugüne kadar her seçimde Mut Deresinin Islahı gündeme gelirdi. Her siyasetçi, her aday söz verirdi. Biz de söz verdik, Mut deresini ıslah edeceğiz, dedik. Çok şükür Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın destekleriyle, verdiğimiz bütün sözleri tek tek yerine getirdiğimiz gibi tarihi bir meseleyi de ortadan kaldırdık. Sayın Zafer Çağlayan'a desteklerinden ötürü Mut halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Mut'un gündeminde Mut deresi artık sorun olarak değil, rekreasyonu ve çevre düzenlemesini tamamlanarak, pırıl pırıl bir hizmet olarak akıllarda kalacaktır. Etrafında yürüyüş yolu, bisiklet yolu, parkı, kamelyası, bankı, çeşmesi ve ışıklandırmasıyla görsel manada çok güzel olacak. Rekreasyon hizmetinden DSİ ayrıldı. Onlar yapmayacak ama biz belediye olarak yapacağız. Rekreasyonla ilgili projeler hazırlanıyor, ilgili firmaya koordinatları verdik. Yaklaşık 3 km uzunluğunda ve şehri tam ortadan ikiye ayıran dere hattı için gereken yerde kamulaştırmalar yapacağız. Sadece Toki yolu kamulaştırması için 1 milyon 300 bin lira para harcadık, bu hizmet içinde ne gerekirse yaparız" şeklinde konuşarak Dere Islah projesinin ilerleyen safhalarından söz etti.

İlçe Merkezimiz kadar bütün köylerimizin belediyemizin öncülük ettiği hizmetlerden faydalanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Murat ORHAN; "Her zaman Mut insanına fayda getiren hizmetlerin peşindeyiz. İnsanımıza hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Mut Belediyesi hizmette öncüdür, üretkendir ve çalışkandır. Yılın 12 ayı yeni bir hizmete başlarken, başladığımız çalışmaları bitiyoruz. Mut'un mahallesiyle, köyleriyle tamamına hizmet götüren bir belediyeyiz. Kendini Mut insanına adamış hizmet kadrolarıyla, Mut'un yüzünü güldürecek projelerle yola devam edeceğiz. Yapılan hizmetler Mut halkına hayırlı olsun" dedi.



816 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın