Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam168
Toplam Ziyaret786653
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı İstemihan Talay Mut'ta

Kültür Eski Bakanlarından ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı M. İstemihan Talay, seçim çalışmasında bulunmak üzere Mut'a geldi. Mut'ta CHP Mut İlçe Örgütü'nde partililerle buluşan Talay; Mut Ticaret ve Sanayi Odası ile Mut Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Talay ayrıca ilçe merkezindeki esnafları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

SEÇİM çalışması nedeniyle ilçemize gelen Kültür Eski Bakanlarından ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı M. İstemihan Talay, ilk olarak CHP Mut İlçe Örgütü'nde partilileriyle buluştu. Burada bir konuşma yapan Talay, muhakkak kazanmaya ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti. Yolsuzlukların, hırsızlıkların olmaması, ülkenin felakete doğru gidişine dur demek için Türkiye'nin her yerinde CHP olarak kazanmaya ihtiyaçları olduğunu belirten Talay, “Zaten bizi yollara döken, bizi bu mücadele içine sokan ve hepimizi sıcak demeden, herhangi bir tatil ihtiyacı hissetmeden böyle çalışmaya sevkeden duyguda, bundan kaynaklanıyor.” dedi. 

Mut'un siyasetiyle yakınlığının 1978'li yıllardan başladığını kaydeden Talay; o zaman genç bir Genel Müdür, CHP Ecevit iktidarı ve tüm belediyelere aktarılan kaynakların başındaki kişi olduğunu anımsatarak şunları söyledi: “O yıllardan itibaren bizim Mut sevdamız, Mut yakınlığımız, Mut dostluğumuz hiç azalmadan, eksilmeden devam etmiştir. Daha sonra 4 dönem milletvekilliğimiz, 5 yıl Kültür Bakanı olarak hizmetlerimiz hepinizin hafızalarında yeralır.” Mut'ta yaptığı hizmetlerden bahseden Talay, Mut'tan gelen önerilerin kendileri için baş tacı olduğunu ve hepsinin yerine getirildiğini söyledi.

Bu iktidara karşı herkesin artık bir mücadele ortamı içerisinde olmasının şart olduğunu düşündüğü için bu yola girdiğini belirten Talay; AKP'nin Büyükşehir Belediye Yasasını değiştirme nedeni olarak, kazanamadığı yerleri, kırsal kesimin oylarını da içine katarak almak istemesine bağladı. Buna karşılık projelerinin kırsal kesimin oylarını alabilecek, mevcut oylarının üzerine oy alabilecek, eski Doğruyol Partililerin, eski Anavatan Partililerin oylarını alabilecek adayla çıkmaları gerektiğini ifade eden Talay; geçmişte yaptığı hizmetlerle, insanlar ve partiler arasında ayrım yapmamasıyla bu aday profilinin kendisine benzediğini ifade etti. Talay: “Eski Doğruyolcular, Anavatanlılar, şimdi MHP'nin AKP'nin içinde; ama istemeye istemeye yeralıyorlar. Çok gönüllü olarak değil. Çünkü onların dünyası da, bu partilerle uyuşan bir dünya değil. O zaman biz bu insanları yanımıza çekecek şekilde bir çalışmayı yürütürsek veya geçmişte kendimizi onlara sevdirmişsek, beğendirmişsek, o insanların da oylarını alabileceksek, o zaman Mersin'deki seçimi daha kolay kazanırız.” dedi. Talay şöyle devam etti: “Diyoruz ki, biz geçmişte hizmet ettik. Bu hizmetler hala yaşıyor, bu hizmetleri bilen insanlar var. Ayrıca hizmetimizi yaparken taraf tutmadık. İnsanların partisini, ırkını, cinsini, dinini, mezhebini ayırmadık. Ayrıca çok büyük bir idari kabiliyeti kazanarak geldik. Belli tecrübelerle geldik. O bakımdan bu konudaki çalışmaları ve başarıyı daha iyi yaparız, diye yola çıkıyoruz. Ve bu amaçla da aday adayı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Talay konuşmasını, herkesten destek beklediğini ifade ederek noktaladı. Talay konuşmasının ardından partililerin sorularını yanıtladı, onların öneri ve görüşlerini dinledi.

Parti binasında yapılan konuşmaların ardından Mut Ticaret Odası'nı ve sonrasında da Mut Ziraat Odası'nı ziyaret eden M. İstemihan Talay, Oda Başkanları ve yöneticileriyle biraraya geldi ve onlarla sohbet etti. Talay daha sonra beraberindekilerle birlikte, şehir içinde esnaf gezisi düzenledi, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti ve Mut programını tamamladı.  



1257 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın