Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam57
Toplam Ziyaret786542
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT'TAN MISIR'A RABİA SELAMI

Mut'ta aralarında Memur-Sen, Kamu-Sen, Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Mut Ziraat Odası, Anadolu Gençlik Dergisi Mut Temsilciliği, Semerkant Derneği, Mut-İm-Der, Umut-Der, Gülnarlılar Derneği, Mersin İlim Kültür Vakfı Mut Şubesi ve Mut Fetih-Der'in yeraladığı 13 Sivil Toplum Kuruluşundan oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu; Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamları protesto etti. Protesto eylemi öncesinde, saldırılarda yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

TARİHİ Lala Paşa Camii'ndeki cuma namazından sonra İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamda yaşamını yitiren Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı. Müftü Köksal, Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Dünyada zulme uğrayan tüm Müslümanları koruması için duada bulundu.

Gıyabi cenaze namazının ardından 13 Sivil Toplum Turuluşunun oluşturmuş olduğu 'Gönüllü Kuruluşlar Platformu' ellerinde taşıdıkları dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Mısır ve Suriye'de yaşanan insanlık dışı katliamı ellerinde taşıdıkları dövizlerle protesto eden grup, Mısır'daki Mursi yanlılarının sembolü haline gelen Rabia işaretini yaptı.

Gönüllü Kuruluşlar Platformu adına konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Mut İlçe Başkanı Erdal Dölek, özelde Mısır, genelde tüm Dünya Müslümanlarının geleceğini karartmaya yönelik oynanan kirli oyunu protesto etmek için geldiklerini belirterek; Mısır halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini, darbeler nerede olursa olsun karşı olduklarını söylemek için toplandıklarını söyledi.

Mısır'da yapılan darbenin emperyalist ve siyonist küresel güçlerin uşakları aracılığı ile yapıldığını vurgulayan Dölek, "Küresel güçler, Müslüman dünyasında ve İslam coğrafyasında halkların ekonomik ve siyasi olarak özgür kalmaması ve kendi ayakları üzerinde durmasını engellemek için darbe yapılmaktadır. Mısır'da darbe gerekçesi olarak, Muhammed Mursi'nin Gazze kapılarını açık tutması ve Hamas ile olan irtibatını kesmemesi bu darbenin kimler tarafından tertiplendiğini açıkça ortaya koymaktadır. Filistin'e açılan kapılar kapanmadıkça ABD ve Siyonist İsrail rahat edemeyecektir. Filistin'e açılan kapıların kapanmasının tek yolunun darbe olduğunu savunanlar ile dünyaya demokrasi havariliği yapanların aynı kişiler olması dikkatten kaçmamaktadır." diye konuştu.

Bu süreçte AB, BM, ABD başta olmak üzere bazı İslam ülkelerinin de yöneticilerini darbelere destek veren açıklamalardan ötürü şiddetle kınadıklarını belirten Erdal Dölek, şöyle devam etti: "Ülkemizde veya dünyanın herhangi bir yerinde milletin iradesine karşı yapılan bu tür saldırıların meşru gösterilmeye çalışılmasını kesinlikle kabul etmiyor, bu zihniyete sahip olan herkesi kınıyoruz. Suriye'de Esed yönetimi halkına yaptığı zulmü ve katliamı, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da, dünyanın birçok noktasında Müslümanlara karşı yapılan bu zulümleri kınıyoruz. Yüce Rabb'imizden siyonist ve emperyalist güçlerin hain planlarını kendi başlarına çevirmesini, bu katliamı yapanları Kahhar isminin sırrı ile kahru perişan etmesini diliyoruz. Bu mücadelede şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlara sabırlar temenni ediyoruz."

Basın açıklamasının ardından, Mısır, Suriye ve Dünyada Müslümanlara karşı yapılan katliamda yaşamını yitirmiş şehitlere dua edildi. Zaman zaman “Müslümanlar kardeştir” sloganları atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



878 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın