Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam209
Toplam Ziyaret785944
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Mut Belediye Meclisi'nin Ağustos ayındaki tatilinin ardından Eylül Ayı toplantısı, 03.09.2013 günü yapıldı.

İmar komisyonuna ilgili evrakların havalesi ile başlayan meclis gündemi, dilekçe sahibi vatandaşların talebini değerlendirdi. Talepler arasında, LPG ve akaryakıt istasyonu yapılması, kendi içinde 15 m, devamındaki yolun 7 m olması edeniyle yolun 7 m'ye düşürülmesi, kat artışı, şahsa ait arsa üzerinden geçen imar yolunun sebep olduğu mağduriyetin giderilmesi ve şahsa ait arsa içindeki gerekli imar çalışmalarının görüşülmesi, imar komisyonuna oy çokluğu ile havale edildi.

Gündemde İmar Planı Tadilatlarının görüşülmesi içinde, imar komisyonunca incelenip, uygun görülen tadilat görüşüldü, kabul edildi.

Mevzii İmar Planı tadilatı içerisinde, kurum görüşleri alınmış ve mevzii imarı uygun görülmüş dilekçe sahibi vatandaşın Sertavul Yaylası'ndaki talebi görüşüldü. Kabul edildi.

Meclise havaleli evrakların görüşüldüğü gündemde, arsasının mücavir alan dışına alınmasını talep eden vatandaşın dilekçesinin imar komisyonuna havalesi görüşüldü ve kabul edildi.

ŞEHİDİN İSMİ ÜST GEÇİDE VERİLDİ

İlçemizde Atatürk Anıtı yanındaki üst geçite, Şehit Jandarma Er İsmail AYDIN'ın isminin verilmesi görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren; Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Bu vatan uğruna, bayrak uğruna, canını hiç çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin isminin yaşatılması, onurlandırılması konusunda gerek hükümetimiz, gerek ilçemiz, gerekse şahsım olarak son derece duyarlıyız. Atatürk Anıtımızın yanındaki üst geçite, şehidimizin isminin verilmesini öneriyorum" dedi. Belediye meclisimiz oy birliği ile üst geçide, Şehit Jandarma Er İsmail Aydın isminin verilmesini kabul etti.

Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından, Mut Belediyesince yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan ORHAN, "Dere ıslahı ile ilgili çalışmalarımız süratle devam ediyor. Dere ıslahının ardından rekreasyon ve çevre düzenlemesi çalışması yapacağız. Proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Gereken yerlerde cep, dolgu, merdivenle iniş, kamelya, yürüyüş yolları ve spor aletleri yer alan bir düzenleme olacak" dedi.

"MUT'A HİZMETTE İLKLERİ YAŞATIYORUZ"

Mut'ta ilklerin dönemlerinde yaşandığının altını çizen Murat ORHAN, "Dere Islahı gibi, sıcak asfalt ve Atık su arıtma tesisinin yapımı da bizlere nasip oldu. Çalıştık, azmettik. 30 km sıcak asfalt ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Bir ay içerisinde sıcak asfalt çalışmamızı tamamlarız. Atık Su Arıtma Tesisimizin yer teslimi gerçekleşti. İhaleyi alan yüklenici firma Ramak İnşaat. En geç dokuz ay içerisinde atık su arıtma tesisimizi bitireceğiz. Bu çalışmalarımızla birlikte kısa zaman içinde toplu temel atma ve açılış töreni yapacağız" şeklinde konuştu.

İlçemize doğalgaz gelmesi ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendiren Murat ORHAN; "Türkiye'de doğalgaz, il bazında gelmekte iken, mücadelemiz ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın destekleriyle; ilçe bazında lisans başarısına dönüştü. Bütün izin işlemleri bitti. Artık söz, Mut halkında. İlçemizdeki elektrik abonesi sayısının en az yüzde 60'ının doğalgaz talebinde bulunması gerekiyor. Vatandaşımızın, Halk Bankası'na İl Özel İdaresi tarafından açtırılan hesaba, 335 TL abonelik ve depozito parası yatırması yeterli. Mersin'de bile yeni başlanan doğalgaz konusunda biz, üzerimize düşeni yaptık ve Mersin'de olduğu gibi Türkiye'de de bağımsız lisans alan tek ilçeyi Mut yaptık. 1 Aralık 2013 tarihine kadar vatandaşlarımız 335 TL yatırabilirler. Talep oranı %60'ın altına inerse ve doğalgazın istenmediği sonucu ortaya çıkarsa, yatırılan para geri alınacak" diyerek bilgi verdi.

MUT BELEDİYESİ, 2004 ve 2009 YILLARI ARASINDA

DENETİM KOMİSYONU KURMAMIŞ

Kamuoyunu meşgul eden müfettiş denetlemesi konusunda bilgi veren Başkan ORHAN; "Belediyemizde şu an Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından Baş Kontrolör incelemesi yapılmaktadır. Dedikodulara ve iftiraları hesaba almıyorum, cevap dahi vermiyorum ancak vatandaşımızın aklını kimse bulandırmasın diyerek; şunun altını çizmek istiyorum. Mut Belediyesi; 2004-2009 yılları arasında Denetim Komisyonu kurmamış. Biz ise şeffaf belediyeciliğin gereğidir dedik ve komisyonun kurulmasına katkı verdik. Komisyonumuz çalıştılar, incelediler. Hatta bu yıl daha iyi çalıştılar ve incelediler. Neticesinde, CHP ilçe Başkanı Cumhuriyet Savılığına bu rapor doğrultusunda aylar sonra suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Murat ORHAN olarak 2 Nisan'daki meclis toplantımızda okunan rapor neticesinde, gerekli incelemelerin yapılması ve kamuyounun doğru bilgilendirilmesi için 8 Nisan 2013 tarihinde, belediyemize kontrolör gönderilmesi talebinde bulundum. Yazıyı merak eden belediyemize dilekçe yazarak bir kopyasını alabilir. Nihayetinde biz dedikodular üzerinden değil, eserler ve hizmetler üzerinden siyaset yapıyoruz" diyerek, karalama kampanyaları ve iftiralarla kamuoyunun meşgul edilmesini doğru bulmadığını ifade etti.



897 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın