Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam139
Toplam Ziyaret785300
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İlköğretim düzeyinde 8663, ortaöğretim düzeyinde 2257, ana sınıfında ise 900 öğrenciyle 2013-2014 Öğretim yılı başladı

Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan "uyum programı" kapsamında yaklaşık 100 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı. 

 Minikler ilk gün okulu, öğretmen ve arkadaşlarını tanıma fırsatı buldu. İlk derste öğrencilere okulla ilgili genel kurallar anlatıldı. Okul öncesi eğitime başlayan bazı öğrencilerin sınıf ortamına alışması için anne ve babaları da bir süre yanlarından ayrılmadı. Öğretmenler yeni öğrencilerine çikolata ikram ederken, kısa bir uyarıda bulunarak mutlaka kahvaltı yaparak okula gelmeleri konusunda da öğrencilere uyarıda bulundu. 

 Anne ve babalar da çocuklarını okulun ilk gününde yalnız bırakmadı. Çocukları dersteyken okul bahçesinde bekleyen velilerin de heyecanlı olduğu gözlendi.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, oyun ağırlıklı geçecek ilk hafta boyunca çocukların okul ortamına alışmasına yönelik faaliyetler yapılacağını bildirdi. Öte yandan ilçemizde eğitim alanında gazetemize bilgiler veren Gergin, ilçe genelinde ilköğretim düzeyinde 8663 öğrenci, ortaöğretim düzeyinde 2257 öğrenci, ana sınıfında ise yaklaşık 900 öğrencinin eğitim göreceğini belirtti. Ayrıca bu yıl ilçemize öğretmen dağılımı yönünden ilçe merkezi ve köyler dâhil olmak üzere yaklaşık 80 öğretmen atamasının yapıldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Gergin, ilçemizde eğitim alanında yaşanan bir diğer önemli gelişme olan öğrenci yurdu ve anaokulu yapımına değindi. İlçemiz Deveci Mahallesi'ndeki 200 yataklı öğrenci yurdu yapımının devam ettiği ve yine ilçemiz öğretmenevi bitişiğine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Belediye tarafından yaptırılan yurt temelinin atıldığını ve yurt yapımına son sürat devam edildiğini belirten Gergin,  Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın ilerleyen yaşamlarında kişiliğinin oluşmasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, Mut'ta yeni yapılan ikinci anaokulu olan Gülbahçem Anaokulu'na kayıtların devam ettiğini belirtti. Ortaöğretim kademesi ile ilgili bir dizi açıklamalar yapan Gergin;  “Şehir merkezine 50 kilometreye kadar mesafede olan yerlerden taşımalı eğitim sistemiyle öğrencilerimize eğitim imkânı sunulacaktır.” dedi.

Yaptığı açıklamaların ardından eğitim alanında emek harcayan herkese bir mesaj göndererek; “Yeni Eğitim-Öğretim döneminde Tüm öğretmenlerimizin ve sevgili çocuklarımızın, eğitim-öğretim yılını ve İlköğretim Haftası'nı içtenlikle kutluyor, 2013-2014 Eğitim öğretim yılının başarılı geçmesini dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. 



817 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın