Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam554
Toplam Ziyaret785715
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN Köy Gezilerinde

 Belediye Başkanı Murat ORHAN, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, parti yöneticileri ve il genel meclis üyeleriyle beraber, 10 Eylül 2013 tarihinde Barabanlı, Hamam, Suçatı, Evren, Çamlıca ve Yalnızcabağ köylerine ziyarette bulundu.

 Belediye Başkanı Murat ORHAN; köy ziyaretlerinde vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaşırken, "Mut tarihindeki birçok hizmetin ilk kez yapılmasının sebebi olarak insanımız bize alaka gösteriyor. Hizmet yapanla yapmayanı birbirinden çok iyi ayırıyor. Sıcak Asfalt, Dere Islahı, TOKİ, Hastane, Meydan Spor kompleksi sadece ana hatlarıyla bize teşekkür edilen hizmetler" şeklinde konuştu.

 Barabanlı, Hamam, Suçatı, Evren, Çamlıca ve Yalnızcabağ Köylerindeki ziyaretlerde konuşan Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara, demokrasinin darbelerde rafa kaldırılmasına, çözüm sürecine, Yeni Büyükşehir Yayasına, 1000 günde 1000 gölet projesine ve Mut barajı konularına değindi.

 Barabanlı'ya Atletizm Kompleksi projesini hazırlattığını ancak belediye olarak SODES kapsamında faydalanamadığını Çukurova Kalkınma Ajansı aracılığıyla spor kompleksi kazandırmak istediklerini belirten Başkan ORHAN; "Barabanlı için 351 Bin TL'lik bir proje hazırladık. Sayın vekilimizin de desteğiyle Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa bu hizmeti hayata geçirmek istiyoruz" dedi. Barabanlı Köyü sakinleri Başkan ORHAN'dan asfaltlama çalışması için okul yanındaki kahve önü ve mezarlık yolu için destek istedi; "Barabanlı için zaten programımızda bir çalışma vardı. Kahve önündeki meydanı hemen sıcak asfalt yapıyoruz, mezarlık yolunu ise alt yapısı tamamlandıktan sonra asfaltlamasını yaparız" dedi. Barabanlı İlköğretim Okuluna geçen heyet daha sonra Hamam Köyüne gitmek üzere ayrıldı.

 Hamam Köyünde ağırlıklı olarak sulama suyu, enerji maliyeti ve Evren Güzleği yolunun asfaltlanması üzerine Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN'a taleplerini ifade ettiler.

Hamam'da konuşan Başkan ORHAN; "Hamam Köyümüz Mersin'in en büyük beş köyünden bir tanesi. Partimizin, hizmetin, eserlerin sahiplenildiği ve millete hizmet edenin desteklendiği bir yüz akı bir köyümüz. Hamam Köyünde Düğün Salonu projesini biliyorum. Belediye olarak keşif ve hafriyatı içi destek verelim demiştik. Sadece bu çalışma 70 Bin TL civarında. Üzeri içinde el birliği ile bir çalışma yapalım, çevre köyler için de merkez bir salon olur" diyerek, Hamam Köyü Düğün Salonu için destek sözü verdi. Hamam Köyüne hem hizmet sözü veren hem de Hamam Köyüne hizmet sözü isteyen Başkan ORHAN, Mut barajı hakkında da Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ile birlikte bilgiler verdi.

Suçatı Köyü'nde vatandaşın sorunlarını dinleyen Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, genel olarak DSİ, TEDAŞ ve taşımalı okul konularında yoğunlaşan taleplerle ilgili olarak görüşmeler yaptı.

 Evren Köyü'nün yarım kalan 6000 metrelik sulama suyu borusu için söz veren Ahmet Tevfik UZUN, Evren Güzleği asfaltlama talebi ile ilgili olarak takipçi olacaklarını ifade etti.

Çamlıca Köyü ziyaretinde Çınaraltı çay bahçesinde vatandaşla bir araya gelen heyet, Köy Muhtarı Ali UYSAL ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin KAÇAR'dan yapılan çalışmalar ve talep edilen hizmetler hakkında bilgi aldılar. Çamlıca ziyaretinde konuşan Başkan ORHAN; "Çamlıca köyümüz geçmişten bu yana bir araya gelebilen ve birlikte hareket edebilen bir köyümüz. İlçe Tarım Müdürlüğümüz dönemimizde birçok projeyi birlikte hayata geçirdik. Kooperatifleşmiş ve faal bir tarım yapısı olan köyümüz. Yeni dönemde mahallemiz olarak hizmet etmekten son derece mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

 Çamlıca ziyaretinde konuşan Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, "Muhtarımızı ve kooperatif başkanımızı tebrik ediyorum. Son derece özverili, işlerini takip eden ve enerjik insanlar" diyerek hükümetin politikalarından, büyükşehir yasasından, çözüm sürecinden ve 1000 günde 1000 gölet kapsamında Mut'a 3 yeni gölet kazandırılacağı konularında konuştu.

 Çamlıca köyünün ardından Yalnızcabağ'da temaslarda bulunan Ahmet Tevfik Uzun, Başkan Murat ORHAN ve parti heyeti; ziyaretleri tamamladıktan sonra, Barabanlı'da yapılan Asfaltlama çalışmasını incelediler ve Mut'a döndüler.



873 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın