Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam27
Toplam Ziyaret785188
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Orhan; "Mut Belediyesi eğitime destek vererek Mut'un ufkunu açarken, birileri karalama kampanyalarına devam ediyor"

Başkan Orhan; "Mut Belediyesi eğitime destek vererek Mut'un ufkunu açarken, birileri karalama kampanyalarına devam ediyor"
                 Mut'ta bu yıl eğitim ve öğretime Mut Belediyesi'ne ait Kale İçi Müze ve Kültür Binası'nda başlayan Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile ilgili olarak kamuoyunda yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başkan Murat ORHAN; Mut Belediyesi olarak eğitime hiçbir belediyenin veremediği destekleri verdiklerini söyledi.
                 Belediye Başkanı Murat ORHAN; 2013 yılının başından bugüne kadar konunun resmi çalışmalarla birlikte ele alındığını, ayrıca belediye olarak bina yapılıncaya kadar yer gösterdiklerini, hayırsever vatandaşlarca yapılmasa bile Mut Belediyesince Sağlık Meslek Lisesi yapılması hususunda meclis kararı aldıklarını ifade ederek, açıklamalarda bulundu.
                 2013-2014 yılında Eğitim-Öğretime başlayan Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin ilçemize hayırlı olmasını temenni eden Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Bütün hemşerilerimin bildiği gibi ilçemize Anadolu Sağlık Meslek Lisesi kazandırılması için, var gücümüzle çalıştık. Biz, bir yandan uğraşırken, engellemeye çalışanlar oldu. Buna rağmen yılmadık. Çünkü Ermenek'te, Karaman'da, Silifke'de, Erdemli'de, Anamur'da Sağlık Meslek Lisesi var ama Mut'ta yoktu. Çevre il ve ilçelerde olup, Mut'ta olmaması bugüne kadar kimseyi rahatsız etmemişti. Kimse, Mut'a bir sağlık meslek lisesi kazandıralım, diye müracaat etmemiş, talep ve takip etmemişti. Biz ise, ilçemize sağlık meslek lisesi kazandırmak için gerçekten çok mücadele verdik. Geçici olarak kale binamızı gösterdik. Sözlü taahhüdümüzü; TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi değerli Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Nebi BOZKURT, Bakan Yardımcımız Sayın Mustafa SEVER ve Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN bey bizzat takip ederek kabul edilmesini sağladı. Kendilerine Mut halkı adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Geçici olarak tahsis etmiş olduğumuz kale içi müze ve kültür binamız şu anda Mut Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet vermektedir. Yütek Makine LTD. Şti tarafından karşılanmak üzere 1 yıl içinde yeni binaya kavuşacak olan Sağlık Meslek Lisesine; Ata Tekin Sağlık Meslek Lisesi adı verilecek. Eğer ki bina yapılmadığı takdirde, biz belediye meclisimizce almış olduğumuz kararla birlikte, 16 derslikli lisenin yapımını üstleneceğiz. Konu bu şekilde belediyemizin iyi niyetle eğitime destek vermesiyle ilerlerken, hala karalama yapılmasını hayretle karşılıyorum. Biz teşekkür beklemedik, insanımıza hizmet görevimizi yerine getirdik" dedi.
                 Belediye olarak sadece sağlık meslek lisesi değil, başarılı öğrencilerin ayakkabı, eşofman, kitap, yol yardımı ile ödüllendirilmesi, okullarda bilgisayar ve fiziki destek verilmesi, ayrıca ortaöğrenim yurtları yapılması konusunda gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Murat ORHAN; "Mut Belediyesi dönemimizde klasik belediyecilik anlayışından çok daha ileride bir seviyeye ulaşmıştır. Her alanda kendini yenilemiş, Mut'un ihtiyaçları için kendini seferber eden bir yapı kazanmıştır. Bizim amacımız Mut'u büyütmektir. Biz onun mücadelesini veriyoruz. Birileri art niyetli iftiralar atsa da biz insanımıza hizmet götürmekten her zaman mutluluk duyarız" şeklinde konuştu.

Söz Önce Allah'ın, Karar Aziz Milletimizindir

                 "Binanın boşaltılmadığı yönündeki haberler ve yorumlar kamuoyunda kasten yayılıyor. O haberi yayanların çocukları, yakınları şimdi o okulda okuyor. Eğer Biz binayı tahsis etmeseydik, o yavrularımız nerede okuyacaklardı? Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz ve lafla peynir gemisi yürümez" diyen Başkan Murat ORHAN, "Kale içindeki binamızda boşaltılacak sadece iki oda kaldı. Bir tanesi Başkanlık odası bir diğeri de tarihi yayınlar, kültürel eserlerin olduğu kütüphanemiz. Sıra onlara geldi. Şimdi onları da taşıyacağız. Biz belediye olarak binayı boşaltıyoruz zaten. Eğer amacımız farklı olsaydı o binayı hiç tahsis etmezdik. Biz yeter ki, ilçemize Sağlık Meslek Lisesi açılsın, istedik. Farklı siyasi çevreler bunları görmezden gelip, hizmetlerimizi karalayarak rant kapmaya çalışıyorlar. Ancak şunu gözlerden kaçırıyorlar. Mut halkı art niyetli saldırılara asla prim vermedi, vermeyecektir. Biz dedikodulara havale edilebilecek en yüksek makama havale ettik. Söz önce Allah'ın, karar aziz milletimizindir" dedi.
                Mut halkına her zaman güvendiklerini belirten Başkan Murat ORHAN; belli çevrelerden kasıtlı olarak yayılan, gerçeği yansıtmayan, iftira ve karalama amaçlı söylemlere, dedikodulara prim verilmemesi hususunda sağduyu çağrısında bulundu.
                Sözlerinin devamında şu sözlere yer veren Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Bizleri demokrasiyle seçilmiş, halkın teveccühüne layık olmuş kadrolar olarak hazmedemeyenler oldu. Nedeni ise Murat ORHAN, Mut'a hizmet eder, Mut'un ufkunu açar ve bizim saltanatımız sona erer diye, endişelendiler. Karşımızda kutsal ittifak yaparak, topluma nifak sokmak isteyenlerin kimler olduğunu insanımız gayet iyi bilmektedir. Demokrasiyi savunanlar farklı yollara başvurarak bizleri yıldırmaya çalışıyorlar. Yaklaşan seçim dönemi öncesi neredeyse her toplumsal hizmetimize bir bahane bulmaya kalkanlar, aynaya baksınlar ve şu soruyu kendilerine sorsunlar. Mut'a ne hizmet verdiniz?"

"İnsanımızın sevgisine ve teveccühlerine layık olmak istiyorsanız, Murat ORHAN'ın şahsını ve hizmetlerini karalayarak yanlış bir yöntem seçmiş olursunuz"

                "İnsanımız dedikodulara değil, eserlere ve hizmetlere bakmaktadır. Biz 92 milyon TL yatırım yapabilecek kapasiteye ulaşmış bir belediye olarak, ilçede üzerine gitmediğimiz hiçbir sorun bırakmamak için çalışırken, hoşgörüyü, saygıyı ve sevgiyi beraberimizde insanımıza gösterdik. Hizmetlerimizi ve gayretlerimizi görmezden gelmek suretiyle, devamlı olarak bel altı siyaseti, iftirayı kendilerine üslup olarak seçenlere baktığınızda, dillerindeki nifak ve nefreti işitmekte, demokrasiye olan bağlılıklarının da ne kadar az olduğunu görmekteyiz. Bizler, Millete tepeden bakmaya değil, millete hizmetkâr olmaya geldik. Milletin istikametini içlerine sindiremeyenler, hizmetleri hazmedemeyenler, şunu çok iyi bilmeliler ki, dedikodularla, iftiralarla bir yere varılmaz. Bizim yolumuz gönül yoludur, hizmet yoludur. İnsanımıza olan sevgimiz ve saygımız, bizim yüreklerimize ve dilimize, iyi niyeti, hoşgörüyü ve gülü yakıştırmıştır. İnsanımızın sevgisine ve teveccühlerine layık olmak istiyorsanız, Murat ORHAN'ın şahsını ve hizmetlerini karalayarak yanlış bir yöntem seçmiş olursunuz" şeklinde düşüncelerini ifade etti.
                Başkan ORHAN açıklamasını, "Yaratılmışların en şereflisi olan insana, ‘Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü' diyerek en yüksek değeri veren felsefeye insanmış kadroların, bir ferdi olmaktan mutluluk duyuyorum" diyerek tamamladı.

829 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın