Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam335
Toplam Ziyaret789300
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı.

Mut Belediye Meclisi; Ekim Ayı olağan Meclis Toplantısını 01.10.2013 günü Belediye Meclis ve Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya İmar Komisyonuna İlgili Evrakların havalesi ile başlandı. Başkan Murat ORHAN, dilekçe sahibi vatandaşların talebini dile getirdi ve İmar Komisyonuna Havalesini meclis üyelerinin oylarına sundu.

Meclis gündeminin bir diğer maddesi ise 2014 yılı Mut Belediyesi Mali Bütçesinin görüşülmesiydi. Konu hakkında ön bilgi veren Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Hepimizin bildiği gibi yeni büyükşehir yasası ile birlikte; belediye sınırları ilçe sınırı, büyükşehir içinse il sınırı olmakta. Hal böyle olunca köylerimiz ilçemize bağlı mahalle statüsü kazanacaklar ve belediyemizin hizmet sınırlarında yer alacaklar. Köylerimizin muhtarlıklarının bütçesindeki her türlü borç, harç ve alacakları belediyemize devroluyor. Belediyemize bağlı bazı müdürlükler de Büyükşehir’e devroluyor. Mezarlıklar, itfaiye, otogar, hal ve su kanalizasyon müdürlüklerimiz 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehire geçecek. Bu birimlerimizin her türlü borç ve alacakları da aynı zamanda büyükşehire devroluyor. Köylerimizi göz önüne alarak bütçe planlaması yaptığımız gibi Büyükşehire geçecek olan müdürlüklerimiz için 3 aylık bütçe planlaması yapmalıyız. Bu konu yeni gündemde olduğu için bütçe komisyonumuz bir eğitim seminerine giderek daha detaylı bir çalışma için bilgilensinler istiyorum. Normalde hazırlanan taslak için 5 günlük bir görüşme yapılması gerekiyor. Konunun daha detaylı, şeffaf ve hesap verilebilir bir şekilde incelenerek Aralık ayındaki meclis toplantımıza komisyonumuz tarafından gönderilmesini oylarınıza sunuyorum" şeklinde konuştu. Belediye meclisi bütçe komisyonuna 2014 yılı belediye bütçesini havale etti.

Sıcak Asfalt İçin Ek Proje

Meclis gündeminin devamında şehir merkezimizdeki asfaltlama çalışmalarına değinen Başkan Murat ORHAN;"Bildiğimiz gibi sıcak asfaltlama çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. 30 km sıcak asfalt çalışmamız kısa bir süre içinde tamamlanacak. Şehir merkezimizdeki ana arterler, cadde ve sokaklar bu kapsamda en kaliteli asfalt çalışmasıyla vatandaşımızın hizmetinde. Sıcak asfalt gibi eski usul soğuk asfalt çalışmalarımız da bir yandan devam ediyor. Şehir merkezinde 30 km soğuk asfalt çalışmasını da yaptığımızda, rekor düzeyde bir hizmet yapmış olacağız. Tam 60 km'lik bir hizmet. Şimdi ise sıcak asfalt yapmayı istediğimiz başka yerler var. Örneğin Meydan Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Kültür Mahallesi, Yazalanı Mahallesi, Deveci Mahallesi içerisinde yapmış olduğumuz yerlere ilave olarak tespit ettiğimiz yerler var. Bu işi tamamlamak için Belediye meclisimizden İller Bankası'ndan 1 Milyon TL'lik bir kredi kullanılması hususunda yetki istiyorum. Projemiz hazır, yapacağımız yerler belli, ek olarak bu yolları da bu hizmetle buluşturmak istiyorum" şeklinde konuştu. Belediye meclisi, Başkan ORHAN'a sıcak asfalt çalışmasına ek proje için yetki verdi.

Meclis gündeminin tamamlanmasının ardından kamuoyunu meşgul eden baz istasyonu ile ilgili olarak bilgi veren ORHAN; "Şunu özellikle belirtmek isterim ki, baz istasyonuna belediye olarak biz ne yer, ne de izin verdik. Yer şahsa ait. İzin ise Bilgi ve Teknoloji Genel Müdürlüğü'nden alınmış. Bizim yetki ve sorumluluk alanımızda değil, izin vermiyoruz veyahutta kaldıramıyoruz. Yasal bir yetkimiz varsa ve bu yetki kullanılmıyorsa hemen soruşturma açarım. Bunun özellikle bilinmesini istiyorum" dedikten sonra, baz istasyonu firma yetkilileriyle görüştüklerini ve konunun vatandaşın isteği doğrultusunda çözülmesi için ricada bulunduklarını ifade ederek; "Biz herşeyden önce vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın taleplerine son derece duyarlıyız. Yetkimiz olmamasına rağmen ilgili firmanın bölge ve genel müdürleriyle görüştük. Şu an itibariyle istasyondaki çalışmayı durdular, teknik ekip göndererek alternatif bir yer üzerinde çalışmaya başladılar. Bizler vatandaşımız için şu sözü de istedik. İlçemizde telefon çekmeyen 38 noktanın olduğunu belirttik, çözüm istedik. Firma yetkilileri 2 yıl içinde ilçemizde cep telefonu çekmeyen hiçbir nokta bırakmayacaklarını belirttiler. Bu konuyu da kamuoyu ile paylaşmak istiyorum" şeklinde konuştu.



643 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın