Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam69
Toplam Ziyaret789034
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN Keleceköy'de

Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN; İl Genel Meclis Üyesi Ali CAN ve Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Keleceköy'de sohbet toplantısı düzenledi.

Keleceköy sakinleriyle yeni büyükşehir yasası, belediye hizmetleri, Keleceköy-Hacınuhlu Göleti ve tren yolu güzergahı konusunda bilgiler veren Başkan Murat ORHAN konuşmasında şu sözleri kaydetti;

"Hz. Ali diyor ki, gönül vermezden, gönül alamazsın. Biz insanımıza gönül verdik ve 30 binde bir kişiye nasip olan Belediye Başkanlığı görevini aziz milletimiz bizlere tevdi etti. Belediyecilik noktasında elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Bu memleketin hayrına, bugüne kadar kim taş üstüne taş koyduysa, kim hizmet ettiyse bir çivi çaktıysa, Allah onlardan razı olsun" diyerek hizmet edenlere teşekkür etti.

Belediye hizmetlerine değinen Başkan ORHAN; "2008 yılında yenisi yapılmak üzere belediye binamız yıkılmıştı. Hamdolsun yeni belediye binasını yapmak bizlere nasip oldu. Tam 3 milyon TL bedele biz yaptık. Biz çirkin politika yapmıyoruz. Aldatmıyoruz, aldanmıyoruz. Şimdi belediye hizmet binamız makam değil, hizmet kapısıdır" dedi.

HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Uzman Doktor, Özürlü Heyet Raporu, Yeni Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, 112 İstasyonları ve 2 adet aile Sağlığı Merkezi

Sağlık konusundaki hizmetlere değinen ORHAN; "2009 yılında seçim çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın bizlerden en çok talep ettiği konuların başında uzman doktor sıkıntısının çözülmesi geliyordu. Sağlık Bakanlığımıza giderek, ilçemizin uzman doktorlar için zorunlu hizmet bölgesi kapsamına aldırdık. Şu an ilçemizde 23 uzman doktorumuz var. Özürlü heyet raporunun ilçemizde verilmesini sağladık. 3 bin 200'ün üzerinde insanımız heyet raporu almak için Mersin'e ya da Karaman'a gidiyordu. Artık bu eziyeti ortadan kaldırdık. Çok ciddi mücadeleler verilerek ilçemize yeni hastane kazandırmayı gündeme getirdik. Belediye olarak her türlü desteği verdik. Yer tahsisi, imar, zemin etüdü çalışmalarının yanı sıra, bütün iş makinalarımızla hastane inşaatımızın hafriyat çalışmalarını biz yaptık. İnşallah 2014 yılı Haziran ayında hizmete girecek. Cumhuriyet Mahallesi'ne İl Özel İdaremizle birlikte Toplum Sağlığı Merkezi yaptık. 350 bin TL'lik bir bedelin 150 Bin TL'sini İl Genel Meclis Üyelerimizin desteğiyle İl Özel İdaremizden kalan 200 bin TL'lik kısmı da belediye olarak biz ödedik. Şu an hizmet vermekte. Ferşat grup isimli özel firma ile müşterek ilçemize 5 tane 112 Acil Yardım ve Servis Merkezi yaptırdık. Artık son rötuşları yapılıyor. Keleceköy'ümüzde de bu istasyondan bir tane var. Sizlere de teşekkür ediyorum. Yine Ferşat Grup firmasına ilçemize 2 tane Aile Sağlığı Merkezi yaptıracağız. Yer tahsisleri ve alt yapısı hazır. En kısa zamanda temellerini atacağız. Her şeyin başı sağlık o yüzden önce bu konuya ağırlık veriyoruz" dedi.

DERE ISLAHI VE İLERİ BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ

Dere Islahı'nın 1970 yılında başlayan bir proje olduğunu belirten Murat ORHAN; "İlki 1970 yılında başlayan bir proje. Mut'un içinden geçen derenin ıslah edilmesi konusunda her belediye başkanı adayı vaat verirdi, bizde vaat verdik. Çok şükür Mut Deresi'ni ıslah etmek bizlere nasip oldu. Kasım ayı sonunda Mut Deresinin Islahı bitecek. Hayırlı uğurlu olsun. Kanalizasyon önceleri dereye akardı ve çok kötü kokardı. Dere yatağımızın kenarlarına kanalizasyon borularımızı döşedik, bağlantıları yapıyoruz. Derenin ıslah uzunluğu 2720 m. Islah çalışmasıyla birlikte dere kenarında meydana boş alanlara, ailece gidilebilecek park ve kamelyalar, çay bahçeleri, bisiklet yolu, yürüyüş yolu ve ışıklandırmaları olan rekreasyon çalışmasına başlıyoruz. Projemiz ihale aşamasına gelmek üzere, biter bitmez ihalesini yapacak ve bu hizmetimizi hayata geçireceğiz. Şimdi dere ıslahını yaptık, içinden kanalizasyonu aldık ama arıtmadıktan sonra yine bir başka yere zarar verecekti. Biz Türkiye'de nadir olarak uygulanan ve Mersin'de bile olmayan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizi yapıyoruz. İhalesi bitti, yer teslimi gerçekleşti ve inşallah 30 Mart 2014'de proje tamamlanmış ve hizmete geçmiş olacak. Arıtma Tesisimizin maliyeti tam 11 Milyon TL yani eski parayla 11 trilyon lira" şeklinde konuştu.

TOPTANCI HALİ - YENİ HAYVAN PAZARI

ORHAN; Toptancı halinde 8 yeni ihracatçı ardiyesinin yapıldığını, hayvan pazarının toptancı halinden kaldırılarak, yeni çevre yolunun hemen yanına yenisinin yapıldığına dikkat çekti; "Yeni hayvan pazarımız çevreye uygun ve gıda ile teması kesilerek hijyenik bir alt yapı ile inşa edildi. Önümüz kurban bayramı, bu vesileyle hepinizin yaklaşan Kurban Bayramınızı kutluyorum. Ailenizle sevdiklerinizle daha nice bayramlara kavuşmanızı temenni ediyorum" dedi.

MEYDAN SPOR KOMPLEKSİ-ŞEHİTLİK ANITI-TÜRKİYE'DEKİ EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI ÇALIŞMASI

Meydan Mahallesinde 56 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Meydan Spor Kompleksi hakkında konuşan Başkan Murat ORHAN; "Meydan Spor Kompleksimizi yaklaşık 1,5 Milyon TL'lik bir bedelle ilçemize son derece kaliteli, sağlıklı yaşam alanı olarak kazandırdık. İçerisinde futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, park, kamelya, spor aletleri, kafeteryası olan ve bu bayrak için, bu vatan için canlarını hiç çekinmeden feda eden Çanakkale olsun, Doğuda vatani görevini yaparken olsun, şehit düşmüş Mut'lu neferlerin isimlerinin yaşatıldığı Şehitlik Anıtı olan kompleks bir çalışmayı hayata geçirdik. Hemen arkasında görülen ve Türkiye'de zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağını da biz yaptık. Gönüllerimizdeki onuru zemine de işledik. Çünkü AyYıldız bizim onurumuzdur. Tam 21 bin 600 metrekarelik bir çalışma"

SICAK ASFALT - PARK ÇALIŞMALARI

"Mut'u sıcak asfaltla tanıştırdık" diyen ORHAN; "Trafik seyri ve güvenlik, kaliteli bir ulaşım adına yapılacak en kaliteli çalışmalardan bir tanesi olan sıcak asfaltı ilçemize getirdik. 50 Bin tonluk sıcak karışımın 30 bin tonu şu an döküldü. Kalan 20 bin tonluk kısım devam ediyor" diyerek bilgi verdikten sonra park çalışmalarına değindi. ORHAN; "Göreve geldiğimizde 9 adet park ve toplamda 3 bin 840 metrekare yeşil alanla teslim aldığımız Mut'u, 38 yeni park yaparak 170 bin metrekare yeşil alana ulaştırdık. Hizmetlerin hepsi insanlarımız için ve biz en iyi hizmeti yapmanın çabasını güdüyoruz" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR YASASI

24 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası hakkında Keleceköy sakinlerine bilgi veren ORHAN; köylerin mahalle statüsünde olacağını, ilçemize bağlı Göksu Beldesi Belediyesinin kapanarak tek bir mahalle olacağını, seçmenlerin, Büyükşehir belediye başkanı ve meclis üyesi, İlçe belediye Başkanı ve meclis üyesi ile muhtar seçimine oy kullanacağını söyledi. Yasa çıktığında anayasa mahkemesine diğer siyasi partilerin şikayet ettiklerinin altını çizen Murat ORHAN; "O zaman bu yasaya karşı çıkanlar, Türkiye bölünecek diyenler, biz hizmet edemeyiz diyenler şimdi kolları sıvamışlar adayız diye ortaya çıkıyorlar. Takdir sizindir. Aziz milletimiz her zaman en doğru kararı vermiştir ve verecektir. Ümit ediyorum ki hep birlikte olacağız, bir olacağız, iri olacağız ve diri olacağız. Yerelde birçok hizmet yürüyor. Bizim insanımız zeki insandır. Kendine en yakın hissettiğine oy verir. Yerelde bu konu böyle. 30 Mart 2014’ten sonra hem Mersin’de hem Mut’ta birlik beraberlik içinde güçlü bir şekilde sizlerin desteğiyle hizmet edeceğiz inşallah. Biz Başbakanımızın dediği gibi aldatmayacağız, aldanmayacağız. Tutamayacağımız sözü vermiyoruz, verdiğimiz sözleri de tek tek yerine getiriyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, hizmetin en iyisini biz yaparız. Keleceköy'e güveniyoruz" dedi.

Belediye hizmetlerini TOKİ, 37 Adet Afet Evleri, birinci etapta 73 Aileye 65 metrekare hibe ev, ikinci etapta 50 aileye 65 metrekare hibe ev, Mut Uçağı, 8 Adet ihracatçı ardiyesi ile doğalgaz konusunda açıklamalarda bulunan Başkan ORHAN; "Yaratılmışların en şereflisi insanoğlunu yaradandan ötürü severiz. Önce insan. Irkı, dini, dili ne olursa olsun hizmet herkesin hakkı ve biz insanımıza sahip çıkarız. Hizmet yaparız ve her zaman hazırız" dedi.

KELECEKÖY-HACINUHLU SULAMA SUYU GÖLETİ PROJESİ BAŞLIYOR

Başkan ORHAN; Keleceköy-Hacınuhlu Sulama Suyu Göleti Projesinin EKAP'a alındığını ve ihalesinin yapılacağı müjdesini vererek, "Yıllardır hep sözünü ettiğimiz ilçemize gelen bakanından tutun, en üst düzey bürokratlarına varıncaya kadar iletip, uğraştığımız proje bugün itibariyle onaydan çıktı ve EKAP'a alındı. Hayırlı uğurlu olsun. Diğer göletlerden farklı olarak İl Özel idaresi bütçesinden karşılanamayacak ölçekte büyük olması, DSİ tarafından projelendirilmesi ve bir süre istimlakların köy sakinleriyle beraber yapılmasından sonra proje artık tamam ve inşallah en kısa sürede çalışmalar başlayacak ve hep birlikte ilk kazmayı vuracağız. Bugün Sayın Bakanımız Zafer ÇAĞLAYAN ve Bakan Yardımcımız Mustafa SEVER beyle görüştüm. Kendileri bu işin Ankara'daki takipçileri ve ilçemiz için çok uğraş veriyorlar. Bana müjdeli haberi verdiler ve Keleceköy sakinleriyle paylaşmamı istediler. Kendilerinin müjdesini ve selamlarını sizlere iletiyorum" dedi.

"Gücümüzü milletten alıyoruz" diyen Murat ORHAN, "Görev yeri sınırımda olmadığı halde ilçemdeki bütün göletlerin takipçisi oldum. Tarım Müdürlüğü kökenli olmam sebebiyle ilçemdeki bütün tarımsal faaliyetleri biliyorum. Adana'da olsun, Ankara'da olsun bu işlerin takibinde yer aldım. Niyetimiz hep hayırdı, akibetimizin de hayır olacağını biliyoruz. Mut'un her sorunu bizi ilgilendirir" dedi.

Mut-Silifke, Mut-Ermenek ve Mut-Karaman arası sıcak asfalt çalışmalarının ihale edildiğini, Keleceköy-Çaltılı hattında Taşucu bağlantılı bir tren yolu çalışmasının olabileceğini, Karaman'da 2015 yılında havaalanı çalışmasının başlayacağının bilgisini veren Başkan Murat ORHAN, "Biz büyük düşünüyoruz. Hedef koyduk 20 yıl sonra Mut'u il yapmak istiyoruz" dedi.

1259 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın