Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam441
Toplam Ziyaret789406
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ahmet Tevfik UZUN Mut'ta

 Kurban Bayramı dolayısıyla ilçemize bayramlaşma programına katılan Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Mübarek Kurban Bayramında ilçemizde birçok misafiri ağırlayan Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın ev sahipliğinde Adalet ve Kalkınma Partisi mensuplarının bir araya geldiği programa; Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet ŞEKER ile Mersin ve komşu ilçelerden çok sayıda misafir, Çınaraltı Parkında partililerle bayramlaştı.

                 Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN ve Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Hidayet ŞEKER'in katıldığı bayramlaşma programının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Murat ORHAN bütün Mut halkının ve İslam âleminin bayramını kutladı ve "Biz, güçlü bir aileyiz. Hizmet yapmak, gönül almak bizim işimiz. 2009'da yola çıktığımızdaki birçok kanayan yarayı, birer birer çözdük. 2007 yılında yenisi yapılmak üzere yıkılan Belediye binasını yapmak bizlere nasip oldu. Makam değil, hizmet kapısı olarak yaptığımız belediye binamız hayırlı uğurlu olsun. 1970 yılında projelendirilen ve o günden bugüne her seçimde vaat edilen dere ıslahını gerçekleştirdik. İnsanımıza olan hizmet sözümüzü tuttuk. Toplu temel atma törenleri ilk kez bizim dönemimizde gerçekleşen organizasyonlar" dedi.

                 Konuşmasında İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin başladığını ve 11 Milyon TL'lik bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan ORHAN; "96 konut TOKİ tamamlandı. İkinci etap 282 konut proje çalışmaları tamamlandı. Romen açılımı kapsamında 82 adet konut projesi başlıyor. 73 ailemize hibe ev yaptık. İlçemize Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzle birlikte 2 tane toplamda 400 yataklı öğrenci yurdu yapıyoruz. Buluştuğumuz ve tarihe ev sahipliği yapan Çınaraltı Parkımızı restore ettik. Bu mekânda iftar sofraları, gönül sofraları kurduk. Meydan Mahallemizde 50 dönüm büyüklüğünde bir spor kompleksi inşa ettik, bitirdik. İlçemizde yeşil alan miktarını 3 bin 400 metrekareden 170 bin metrekareye çıkardık. Göreve geldiğimiz 9 adet olan parkı, 38 yeni park çalışmasıyla 48'e çıkardık. İlçemizde 75 yataklı devlet hastanesi devam ediyor. Yer tahsisi, projesi, hafriyat çalışması ile işlemlerin bizzat takibini yaptık. Mut'ta 5 tane 112 Acil Yardım ve Servis istasyonu yaptık. Ferşat grupla birlikte Şimdi iki tane de aile Sağlığı Merkezi İnşa edeceğiz. Mübarek Bayram dolayısıyla sizlerin bildiği gibi 30 dönüm büyüklüğünde yepyeni bir hayvan pazarı inşa ettik. Mersin'e de örnek olsun. 1869 yılında kurulan Mut Belediyesi, bizim dönemimizde insanını hizmete doyurmuştur" dedi. Sözlerinin devamında Başbakan ERDOĞAN’ın sözlerine yer veren Başkan Murat ORHAN; "Başbakanımızın dediği gibi bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır ve lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz insanımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Durmak yok hizmete devam" şeklinde konuştu.

                 Ak Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet ŞEKER konuşmasında Ak Parti'nin güçlü bir parti olduğunu vurguladı. Bütün İslam âleminin kurban bayramını tebrik eden Hidayet ŞEKER; "Siyasi hareketliliği en yoğun ve siyasete en fazla katkı yapan iki ilçemizden birisi olan Mut'ta, sizlerle bir araya gelmekten son derece mutluyum. Hizmetlerinden ötürü Murat kardeşime teşekkür ediyorum. Teşkilattaki görev değişiminden dolayı, muhalefet kavga gürültü olduğunu düşünerek sevindi ama kimse sevinmesin, bugün burada Çınaraltı parkındaki kalabalık yanıldıklarını gösterdi. Hizmet bir bayrak yarışıdır. Hizmeti kim iyi yaparsa, biz bayrağı ona teslim ederiz. Bugün sizlerle birlikte muhalefete bir mesaj verelim. Bir ve beraber olduğumuz görülsün. Oyları misliyle artırıp belediyeyi yeniden alacağız. Bizde kavga yok. Biz CHP, MHP değiliz. Biz de barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik vardır. 11 yıllık partiyiz ve 3 dönemdir iktidardayız. Ak Parti, Cumhuriyet tarihinde yapılamayan, hayal edilemeyen hizmetleri gerçekleştirdi. İnşallah 2014 yılında belediyeyi yeniden alacağız. Mut'u aldığımız gibi Mersin büyükşehir için de en büyük katkıyı Mut verecek buna inanıyoruz. Çünkü biz Mut'a güveniyoruz" dedi.

                 Çınaraltı’nda miting havasında gerçekleşen bayramlaşmada konuşan Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik UZUN, "Mut'ta maşallah bayramlaşma miting havasına dönüşmüş. Mut'taki bu coşku ve enerji, insanlarımızın kararlı ve hizmetlere sahip çıktığını gösteriyor. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Hayırla anılmak, en büyük mutluluk. Eser yapabilmek ne güzel. Mersin'de siyasetin zorlukları var ama bu zorluklarda bizi mutlu eden bir insanımıza yardım edebilmek. Siyaset; sevda işi, gönül işi. Siyasetçi insana hizmet etmeyi sevecek. Her şey kolaydır ama gönül almak zordur. Biz insanlarımızı yaratandan ötürü seviyoruz. Hizmeti geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İstifa konusunda heyecan yitirilmişse, insanların önünü açma adına erdem göstermiştir. Biz biriz ve beraberiz" dedi.

                 Konuşmasında Ak Parti'de ilçe başkanlığı görevini yapmış ve ebediyete intikal eden Mahmut ÜNDAR ve Ali AKGÜL’ü rahmetle anan Ahmet Tevfik UZUN; "Bugün varız yarın yokuz" dedi. Başkan Murat ORHAN'ın her zaman yanında olduğunun altını çizen UZUN; "Dört buçuk yıl gibi bir sürede çok ciddi projeler Mut'ta hayata geçti. Biz başkanımızın yanındayız, destekçisiyiz. Türkiye Ak Parti ile bir dönüşüm ve değişim geçiriyor. Bizden önce 57 tane hükümet geldi geçti. Neden o gelip geçen hükümetler böyle projeler hayata geçirmedi? Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edildi. Kişi başına düşen gelir, 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara yükseldi. Hedefimiz başbakanımızın vizyon olarak ortaya koyduğu 2023 yılında kişi başına geliri 25 bin dolar yapmak. Ekonomimiz terörden 800 milyar dolar zarar gördü. Çözüm sürecine engel olmaya çalışanlar var. Bu ülkenin önünü tıkamak isteyen, Türkiye kalkınmasın isteyenler var. Barış her zaman iyidir" diyerek çözüm sürecine değindi ve "Bizim adetlerimizde üç şekilde kına yakılır. Bir kurbanlık koyuna Allah’a kurban olsun diye, iki askere vatana kurban olsun diye ve üçüncü olarak da geline kına yakılır. Eşine kurban olsun diye" şeklinde konuştu.

                 Başörtüsü konusuna değinen Tevfik UZUN, "Başörtüsü konusunda toplumsal mutabakat oluştu. Yönetmelik çıktı ve artık kamuda çalışan bacılarımız başörtüleriyle beraber işlerine rahatça gelip gidebilecekler" dedi. Yeni anayasa konusunda diğer siyasi partilerden gereken desteğin gelmediğini belirten UZUN; uzlaşma komisyonunda her partiden eşit üyeler olmasına rağmen, 2 yıllık süreçte sadece 50 madde üzerinde mutabakat sağlanabildiğini ifade etti. Yerel seçimlerden sonra yeni anayasa konusundaki sürecin hızlanabileceği mesajını veren UZUN; "Millete söz verdiğimiz gibi 24. dönem milletvekili olarak yeni anayasa konusunda çalışıp, görevimizi yapmış olacağız" dedi ve konuşmasının sonunda şu sözleri kaydetti: "Mut halkıyla bende Mutluyum" dedi.



787 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın