Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam46
Toplam Ziyaret789011
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Hemşerimiz MUSTAFA SEVER Mut'ta

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçemize geldi.

            Çınaraltı Parkı'nda Mut Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma programına katılan Mustafa SEVER, hemşerileriyle bayramlaştı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER'e, Emniyet Müdürü aynı zamanda Ekonomi Bakanlığı'nda görevli Alparslan GÜRGENÇ eşlik etti.

            Belediye Başkanı Murat ORHAN bütün Mut halkının ve İslam âleminin bayramını kutladı ve "Biz, güçlü bir aileyiz. Hizmet yapmak, gönül almak bizim işimiz. 2009'da yola çıktığımızdaki birçok kanayan yarayı, birer birer çözdük. 2007 yılında yenisi yapılmak üzere yıkılan Belediye binasını yapmak bizlere nasip oldu. Makam değil, hizmet kapısı olarak yaptığımız belediye binamız hayırlı uğurlu olsun. 1970 yılında projelendirilen ve o günden bugüne her seçimde vaat edilen dere ıslahını gerçekleştirdik. İnsanımıza olan hizmet sözümüzü tuttuk. Toplu temel atma törenleri ilk kez bizim dönemimizde gerçekleşen organizasyonlar" dedi.

            Konuşmasında İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin başladığını ve 11 Milyon TL'lik bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan ORHAN; "96 konut TOKİ tamamlandı. İkinci etap 282 konut proje çalışmaları tamamlandı. Romen açılımı kapsamında 82 adet konut projesi başlıyor. 73 ailemize hibe ev yaptık. İlçemize Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzle birlikte 2 tane toplamda 400 yataklı öğrenci yurdu yapıyoruz. Buluştuğumuz ve tarihe ev sahipliği yapan Çınaraltı Parkımızı restore ettik. Bu mekânda iftar sofraları, gönül sofraları kurduk. Meydan Mahallemizde 50 dönüm büyüklüğünde bir spor kompleksi inşa ettik, bitirdik. İlçemizde yeşil alan miktarını 3 bin 400 metrekareden 170 bin metrekareye çıkardık. Göreve geldiğimiz 9 adet olan parkı, 38 yeni park çalışmasıyla 48'e çıkardık. İlçemizde 75 yataklı devlet hastanesi devam ediyor. Yer tahsisi, projesi, hafriyat çalışması ile işlemlerin bizzat takibini yaptık. Mut'ta 5 tane 112 Acil Yardım ve Servis istasyonu yaptık. Ferşat grupla birlikte Şimdi iki tane de aile Sağlığı Merkezi İnşa edeceğiz. Mübarek Bayram dolayısıyla sizlerin bildiği gibi 30 dönüm büyüklüğünde yepyeni bir hayvan pazarı inşa ettik. Mersin'e de örnek olsun. 1869 yılında kurulan Mut Belediyesi, bizim dönemimizde insanını hizmete doyurmuştur" dedi. Sözlerinin devamında Başbakan ERDOĞAN'ın sözlerine yer veren Başkan Murat ORHAN; "Başbakanımızın dediği gibi bal bal demekle ağız tatlanmaz. Balı yersen ağız tatlanır ve lafla peynir gemisi yürümez. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Biz insanımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Durmak yok hizmete devam" şeklinde konuştu.

             Mut halkının ve bütün İslam âleminin Kurban Bayramını kutlayan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER; ülke ekonomisi hakkında bilgiler verdi. SEVER konuşmasında şu sözleri kaydetti;"Hedefimiz milli gelirimizi 2 trilyon dolara, kişi başına geliri 25 bin dolara, İhracatımızı 500 milyar dolara ve hizmet ihracatını da 150 milyar dolara çıkararak, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapmaya hedefliyoruz. Bu kapsamda hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye'yi bütün sektör ve alanlarda 2002 yılındaki seviyesine göre mukayese ettiğimizde 3–4 kat mesafe kat edilmiştir. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın yanında oluşturduğumuz hizmet ekibi olarak, sizlere hizmet etme ve hizmetkar olma noktasında verdiğimiz sözü de bugüne kadar tuttuğumuz için sizlerin huzurunda konuşabiliyoruz. Ülkemize baktığımız zaman 2002 yılından itibaren eğitim, sağlık, ulaştırma, sanayi, tarım, ihracat ve turizmde 10,5 senede hiç kimsenin hayal dahi edemeyeceği plan ve projeleri gerçekleştirdik. Geldiğimiz nokta itibariyle ekonomik güç olarak bugün Türkiye, dünyanın en büyük 17. ekonomisi. 2002 yılında 36 milyar dolarlık ihracatımız vardı, bugün 152,5 milyar dolara çıkardık. Kişi başına gelirimiz 3 bin 500 dolar seviyesindeydi 2012 sonu itibariyle 10 bin 500 doların üzerine çıkmış durumda. Toplam milli hâsılatımız 230 milyar dolardı şimdi 786 milyar dolara çıktı. Ama biz bunu kesinlikle yeterli görmüyoruz. Çünkü Türkiye'miz ve sizler çok daha iyisine layıksınız. Hedefimiz milli gelirimizi 2 trilyon dolara, kişi başına geliri 25 bin dolara, İhracatımızı da 500 milyar dolara ve hizmet ihracatını da 150 milyar dolara çıkararak, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapmaya hedefliyoruz. Bu kapsamda hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Ulaştırma sektörüne baktığımız zaman 2002 yılına kadar yani 80 senede sadece 6 bin 100 kilometre duble yol yapılmıştı. Bizim yaptığımız çalışmalarla son 10 yılda 16 bin duble ilave yol yaptık. 2023 yılına kadar ise 36 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Ulaştırma alanında Mut ve Mersin fazlasıyla payını almış durumda. Mut- Karaman duble yolu son noktaya gelmiş bulunuyor. Mut-Silifke yolunun da ihalesi yapıldı 1 milyar dolarlık bir yatırımla önümüzdeki yıllarda Mut-Silifke arasını da duble yola kavuşturmuş olacağız. Aynı şekilde Mut- Gülnar yoluyla ilgili etüt proje planlama çalışmaları devam ediyor, inşallah önümüzdeki günlerde oranın da ihalesini yapacağız. Mut-Ermenek yolunun da bazı kısımlarının ihaleleri yapıldı. Mut aynı zamanda önemli bir tarım merkezi. Türkiye'de baktığımız zaman tarım sektörüne ayrılan bütçe 2002 yılında 2 milyar TL. İken bugün geldiğimiz noktada 9,5 milyar TL. Ülke genelinde böylesine güzel gelişmeler olurken Mut'umuzda her şey yolunda gidiyor. Çalışkan bir belediye başkanımızla Mut'a verilen tüm projeleri bir bir hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz" .

            "Mut'a Organize Sanayi Bölgesi kazandırmayı planlıyoruz" diyen Sever, "Sanayicilerin yatırım yapabilmesi açısından ihtiyaç var. Mut Ticaret Odasıyla birlikte çalışmalara başlandı. Yer tahsisi konusundaki sıkıntıları çözdük önümüzdeki dönemde onunda projesini hayata geçireceğiz" dedi.

            "Sağlık konusunda Mersin, Türkiye'de 24. sırada. Biz bu sıralamada daha yukarılarda ve Türkiye ortalamasının üzerine çıkmak istiyoruz" diyen Mustafa SEVER; "12 Eylül'de Başbakanımız himayesinde 13 ilde 13 adet Büyükşehir hastanesinin imza töreni yapıldı. Bunlardan bir tanesi de Mersin'de. 650 milyon TL'lik bir yatırım. Bin 250 yataklı hastanede, 500 adet doktor, bin 500 adet hemşire, 3 bin civarında sağlık teknisyeni toplamda baktığımızda 5 bin kişiye iş sağlayacak devasal bir proje. İnşallah bunu da hayata geçirdiğimizde Mersin'imiz Türkiye ortalamasının oldukça üstüne çıkmış olacak" şeklinde konuştu.

            Çınaraltı’ndaki bayramlaşma programının ardından Ekonomi bakan Yardımcısı Mustafa SEVER, muhtarlarla toplantı düzenledikten sonra Belediye Başkanı Murat ORHAN ve beraberindeki heyet ile birlikte Zeytinçukuru Köyü'ne hareket etti. Kendi köyünde hemşerileriyle bayramlaşan Mustafa SEVER, hemşerileriyle beraber keşkek kavurma yedi. Bir nişan merasiminde Başkan Murat ORHAN'la birlikte kurdele kesen Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa SEVER, Mut'ta olmaktan, hemşerileriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.



1098 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın