Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi23
Bugün Toplam651
Toplam Ziyaret787737
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kayın Mantarı Üretimi Projesi Başladı

Mut Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçe halkına yeni bir gelir kaynağı oluşturulması için deneme amaçlı kayın mantarı yetiştirilmeye başlandı.

Mut Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçe halkına yeni bir gelir kaynağı oluşturulması için deneme amaçlı kayın mantarı yetiştirilmeye başlandı.

Mut Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yılmaz,  yaptığı açıklamada, kayın mantarının son yıllarda ülkede ve dünyada çokça tercih edilen bir ürün olmasının yanında et ve baklagillerle eş değer oranda protein içerdiğini söyledi.

İçeriğinin yüzde 90'ı su olan bu mantarların yağ oranının düşük olması nedeniyle diyet ürünü olarak birçok yemek çeşidinde de kullanıldığını anlatan Yılmaz, "Kolay üretilebilen, verimi yüksek ve maliyeti düşük bir mantar türü olan kayın mantarının ilçemizde bir ilk olarak deneme üretimi başladı. Kayın Mantarı Üretimi Projesi'nde ilk hasadı ortalama 1 ile 1,5 ay içerisinde yapacağız" dedi.

Bahçecilik bölümü usta öğretici Metin Geymen de ilçe ekonomisine yeni bir katkı sağlamak için kayın mantarı yetiştiriciliği konusunda girişimlerde bulunduklarını belirterek, bu yetiştiriciliğin yaygınlaşması için çalışacaklarını söyledi.



852 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın