Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi22
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret787661
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ÜLKÜ OCAKLARI YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

Mut Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Mehmet SERBES yaptığı açılış konuşmasında şunları ifade etti. Bugün burada Mut Ülkü Ocaklarımızın açılışı için bulunmaktayız. Öncelikle Böyle bir günde bir araya gelmemizi ve Ocak açılışımızı bizlere nasip ettiği için Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Yarım asırlık bir geçmişe sahip olan, Türk Milliyetçileri' nin otağı, birlik ve beraberliğimizin tek çatısı Ülkü Ocakları'nın açılışını sizlerle birlikte açmanın verdiği gurur ve mutluluğu yaşıyor olmanın daha da anlamlı olduğunu belirtmek isterim."Ülkü ocakları her şeyiyle bu toprağın özüdür; Ülkü; yaşama gayesi, ulaşılacak milli birlik duygusu,Ocak; aşın benliğimizle beraber pişirildiği, Mevlana deyişiyle hamlıktan olgunluğa geçtiğimiz, adam olduğumuz, soğuktan, sıcaktan, dış tehlikelerden korunduğumuz, zararları ona sığınarak defettiğimiz yuvamız, diğer bir manada içinden altın ve elmasların çıktığı maden ocağımız ve en önemlisi de peygamber ocağına geçişte ilk sığınağımız. Ülkü ocakları da içimizdeki vatan sevgisi ateşini yaktığımız, onun aydınlığıyla önümüzü aydınlattığımız vazgeçilmez okullarımızdır.

Ülkü Ocakları temel amacı;milletimizin ve devletimizin istikbalini tayin edecek,Türk tarihini ve kültürünü iyi bilen Türkiye'nin iç ve dış meselelerine hâkim,dünyadaki gelişmelerden haberdar; alanında uzmanlaşmış ,şahsiyet noktasında sıkıntısı olmayan,dürüst,ahlaklı kararlı, azimli, çalışkan Ülkücü fikir sistemini özümsemiş genç nesiller yetiştirmektir. Aziz Türk milletini 21.yüzyılda muhasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan 2023 Lider Ülke Türkiye'nin mimarları bugün bu ocaklarda yetişen genç nesiller olacaktır. Her alanda var olmak gibi temel ve hayati bir sorumluluğumuz bulunmaktadır. Rahmetli Başbuğumuzun ifadeleriyle Fen Fakültesi'nin laboratuvarlarıyla İlahiyat Fakülteleri'nin koridorlarını Ülkü Ocakları'nda yetişen bizler birleştireceğiz. Düşünen, araştıran, yazan, okuyan ve sorgulayan aynı zamanda bütün bunları hayatına tatbik eden Milliyetçi, Maneviyatçı gençler olacağız.

Mukaddes davamızı fitne ve fesata yer vermeden Yüce Allah´ın ve şanlı Peygamberimizin izinde, Başbuğumuz Alparslan Türkeş´in idealiyle, binlerce Şehit verdiğimiz bu kutlu davada Türk-İslam davasında İlay-ı Kelimetullah davasında yani Allah davasında bizlerde canımızı dişimize takıp yola koyulduk. 'Zafer inananlarındır' bizler inandık ve iman ettik, Allah'ın izni ile yolumuza durmadan devam edeceğiz.

Başbuğumuzun dediği gibi; 'Mücadelemiz için belki önceleri ülkü, dava ve cesaret bakımından iyi teçhiz edilmiş pek az mücadele arkadaşı bulacağız. Önemli olan, sayı değil, kalitedir, iştir, harekettir.

Yüce Türk Devletinin yenilmezliğinde hayat gücü ve Türk milletinin teminatı ve istikbali gençlerdir' Bizler parçalamak yerine toplamayı, kızmak, bağırmak, hor görmek yerine, sevmeyi hoşgörüyü gösterdik. Allah'a şükür ne kimsenin çocuğunun başını yaktık nede kimseye ezdirdik. Bizler dünde vardık, bu gün hala varız, yarında davamızın muvaffakiyeti için var olacağız. Milli Ülkümüz olan İ-layı Kelimetullah ile dilde Kur'an,  Turan gölgesinde Kızılelma'ya ilerlerken bu kutlu yolda Başbuğumuzun emaneti ocaklarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Yüce ALLAH TÜRK milletine, İslam alemine ve insanlıga hizmet yarısında bizi utandırmasın. Yeni binamızın Davamıza,Ocağımıza ve MUT halkına hayırlara vesile olmasını yüce Allah tan niyaz ederim. Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Mut Ülkü Ocakları'nın Yeni Hizmet Binası Açılış törene katılan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay KILAVUZ Törendeki konuşmalarında: ” Cenab-ı Allah'tan Mut Ülkü Ocağımızın yeni hizmet binasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni binasında Mut Ülkü Ocakları'nın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da nice güzel faaliyete imza atacağına gönülden inanıyorum.  ” Ülkü Ocakları'nın her bir ferdi eğitimini tamamlamalıdır. Hangi alanda okuyorsa yalnızca diploma almak için değil mesleğinde en ileri noktaya erişmek için çaba göstermelidir. Doktorsa en iyi doktor, mühendisse en iyi mühendis olmalıdır. Hedefiniz birincilik kürsüleri olsun. ”

Varoluş gayemiz Türk gençliğinin şerefli, ahlaklı, bilgili bir şekilde yetişmesi ve hayatını bu minval üzerine tanzim etmesi içindir. Kimsenin akına, yönlendirmesine, övgüsüne yahut yergisine ihtiyacımız yoktur. Milli ve manevi değerlerimizi bilmeli ve hayatınızı bu değerlere göre şekillendirmelisiniz.Milli ve manevi değerlerimizi yozlaştırıldığı, ülkemizin şer odakları tarafından sarıldığı bu dönemde Ülkücü Hareket bu kuşatmayı her ne pahasına olursa olsun yaracaktır. Devlet ve Millet bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır ve hiç kimsenin şüphesi olmasın yapacaktır.Bu uzun ve çileli yolda Allah hepinizin yardımcısı olsun. Ayrıca Ülkü Ocaklarımıza yakışan böylesi bir binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Ocak Başkanımız Fatih Mehmet SERBES'i bu binanın yapımında gösterdiği mücadeleden ve azminden dolayı kendisini kutluyorum.Ayrıca yönetimine de ayrı ayrı teşekkür ederim.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.



1073 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın