Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret785346
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

2014'ün İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Mut Belediyesi Meclisi 2014 yılının ilk meclis toplantısını, 7 Ocak günü gerçekleştirdi.

            Meclis açılış ve yoklamasının ardından, ilk olarak Meclis Tatil Ayının belirlenmesini görüştü. Belediye Başkanı Murat ORHAN; "Her yıl olduğu gibi bu yıl için de tatil ayı belirlememiz gerekiyor. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi Ağustos ayını meclis tatil ayı olarak öneriyorum" şeklinde konuştu. Meclis tatil ayı Ağustos olarak kabul edildi.

Meclis gündeminin diğer maddesi Denetim Komisyonu Üyeliği seçimiydi. Başkan ORHAN; "Yasa gereği meclisteki siyasi çoğunluğa göre belirleme yapılıyor. Buna göre 2 üye Ak Parti'den bir üye de CHP'den Denetim Komisyonu Üyeliğine seçilecekler" dedi. Meclisten gelen öneriler doğrultusunda, kapalı zarf usulü ve açık tasnifle, Halit Dursun Tapan, Sultan Çopur ve Musa Ali Yılmaz, Denetim Komisyonu Üyeliklerine seçildiler.

Belediye Meclisi İmarla ilgili konularda, İmar Komisyonuna İlgili Evrakların Havalesi ve Uygulama İmar Planı tadilatlarını görüştü.

            Belediye Meclisi; Meclise Havaleli Evraklar içerisinde ise 2014 yılı Sözleşmeli Personele verilecek olan ücretin belirlenmesi, 2014 yılı Zabıta ve İtfaiye personeli maktu ücretlerinin belirlenmesini ve belediyede çalışan 1 adet geçici işçi vizesini görüştü.

Belediye Meclisimiz yine ücretler içerisinde, Meclis Huzur Haklarının Belirlenmesi, Komisyon Üyelikleri Huzur Haklarının belirlenmesini görüştü. Başkan ORHAN; "Belirlemiş olduğumuz ücretler Maliye Bakanlığı Bütçe Kontrol Genel Müdürlüğümüz genelgesi doğrultusundadır" dedi.

             Meclis, ilçemizde faaliyet gösteren ticari taksi sayısını görüştü. Daha önce belirlenen sayının 15 olduğunu ifade eden Başkan Murat ORHAN; "İlçemizdeki artan yatırımlar, artan nüfus ve ihtiyaçlar doğrultusunda 5 ilave ticari taksi öneriyorum" dedi. Belediye Meclisi ilçemizdeki ticari taksi sayısını 20 olarak kabul etti.

             Ocak ayı Belediye Meclis Toplantısının son gündemi ise, Yazalanı Mahallesi Musa Eroğlu Caddesi'nde Mut Belediyesi tarafından yapılan parka; parkın arazisini bağışlayan Kadir Küçükceran'ın isminin verilmesini görüştü. Yazalanı Mahallesi Musa Eroğlu Caddesi'ndeki parka Kadir Küçükceran'ın ismi verildi.



904 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın