Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam524
Toplam Ziyaret785685
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MHP Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz Basın Mensuplarıyla Buluştu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçemizde görev yapan basın mensuplarını Bulutbey Otel'de düzenlenen yemekte ağırlayan MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 'İlçenin ayarı' benzetmesinde bulunduğu gazetecilerle ilgili yaptığı benzetmede açıklamada bulunan Yılmaz, “Yani iyi yapana gaz veren, kötü yapanın frenine basan ilçenin en hassas ayarısınız.” dedi. Yerel basının sıkıntılarını bildiğini ifade eden Nebi Yılmaz, Belediye yönetimine gelirlerse basına destek olma sözü verdi. Eleştirilere de açık olacaklarını belirten Yılmaz; muhalif olsun, yandaş olsun ayrım yapmayacaklarının altını çizdi. Yılmaz, “Eğer sizlerden biri, beni ve partimi eleştirecek arkadaşlar olursa da, biz başkası gibi küsmeyiz; sizin her eleştirinizden bir ders alarak, daha olgun, daha mütevazi bir yapıya kavuşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

            Basın mensuplarıyla yapılan toplantıda seçim çalışmalarına da değinen MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz, Mut için 33 proje hazırladıklarını ve çok yakında Mut kamuoyuyla bunu paylaşacaklarını belirtti. 

            Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Mut İlçe Başkanı Mehmet Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı ve verdikleri davete katılan gazetecilere teşekkür etti. 30 Mart yerel seçimlerinin adım adım yaklaştığını belirten ilçe başkanı Özkan, Seçime az bir zaman kaldığını ifade edip, azalan bu süreyi basının desteğiyle tamamlayacaklarını ifade etti.

             “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, bizleri kırmayıp davetimize katılanlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek davete katılanlara teşekkür eden MHP Mut Belediye Başkan Adayı Nebi Yılmaz; Geçen yıl Ekim ayından bu yana MHP olarak seçimlere iyi hazırlandıklarını belirterek, 17 Mayıs'tan bu yana yaklaşık 20 bin kişiyle buluştuklarını ve yapacaklarını, düşüncelerini, hayallerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

            BELEDİYE YÖNETİMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAĞIM

            Bugünden sonra seçime 79 gün olduğunu belirten Yılmaz, siyasetin bundan sonra biraz daha hareketli ve stresli döneminin başlayacağını söyledi. 25 yıldır Mut'ta olduğunu ifade eden Yılmaz, 25 yıl boyunca belediye anlayışı ve belediye yönetimini hiçbir zaman tasvip etmediğini söyledi. Bu konularda köklü değişiklikler yapacağını söyleyen Yılmaz, “Mut Belediye Başkanlığı makamını, insanlarımızın anne ve baba evinden sonra sıkıntılarını dile getirdiği, hizmetlerini aldığı ve gerçekten yatırımlarla ilgilenen insanlarımıza da yol gösteren bir belediyecilik anlayışını oturtmamız lazım. Tabiî ki bu yapıyı oturttuktan sonra bir sistem hazırladık kendimize göre. Eğer bu sistemi Mut Belediyesine oturtursak, bundan sonra gelen belediye başkanları ve siyasi partiler bu sisteme uymak zorunda kalır ve ilçe kurtulur ümidindeyiz.” dedi.

            ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ GETİRECEĞİZ

            Şu andaki belediyecilik sistemin ana sorununu belediyeciliğin giren ve çıkan paralarına Mut halkının günlük olarak internetten ulaşabilmesiyle giderilebileceğinin altını çizen ve şeffaf belediyeciliğe vurgu yapan Yılmaz, “Eğer Mut belediyesine giren parayı insanlarımız şeffaf bir şekilde denetliyorsa, kara delikleri kapatıyorsa, bu sefer para hizmete doğru birikmeye başlar. Bu biriken parayı da 62 bin 500 nüfusu olan Mut ilçesinde, her insanın ulaşabileceği bir sistem kuracağız.” şeklinde konuştu.

            Daire müdürlerinin ve ilgili müdürlerin telefonlarını bütün insanlara ulaştıracaklarını ve telefon üzerinden hizmet döneminin başlayacağını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: “Özel durum ve özel bir isteği olmayan bütün vatandaşlarımız, hizmeti alırken hizmetteki sıkıntılarını veya beklentilerini telefon yöntemiyle belediyeye ulaştıracak. O hizmet olumlu ise gün vererek yapacağız. Olumsuz ise insanlarımıza, 'arkadaş senin isteğin olumsuz, bu konuda belediyeyi bir daha aramayın' gibi sistemli bir çalışma sergileyeceğiz. Belediyeyi kurumsallaşmaya doğru yönelteceğiz. Tabiî ki bizden sonraki gelen insanlarda veya siyasi partilerin belediye başkanları o sistemi bozduğu zaman Mut halkı diyecek ki, bunu kurumsallaştığı için bozdurmayacak. Memnuniyetini dile getirecek ve bu şekilde bu anlayış çerçevesinde hizmet edeceğiz.”

            33 PROJE HAZIRLADIK

            33 projeyle 30 Marta hazırlandıklarını belirten Yılmaz, yakın bir zamanda bu projelerini Mut halkı ve basınla paylaşacaklarını söyledi. Projeye önem veren seçmenin, projelerini inceleyip oy vereceğini belirten Yılmaz, “Ama ben Belediye Başkan Adayı olarak projelerden ziyade; paraya sahip çıkabiliyorsak, paranın harcanış şeklini radikal bir şekilde ortaya koyabiliyorsak başarılı bir belediye yönetebileceğimize inanıyorum.” dedi.

            BİZİ ELEŞTİRENLERE, BAŞKASI GİBİ KÜSMEYİZ

            Basın mensuplarıyla barışık, iyi bir seçim dönemi geçirme temennisinde bulunan Yılmaz, eleştirilere açık olacaklarının sinyalini verdi. “Eğer sizlerden biri, beni ve partimi eleştirecek arkadaşlar olursa da, biz başkası gibi küsmeyiz. Sizin her eleştirinizden bir ders alarak; daha olgun, daha mütevazi bir yapıya kavuşacağımıza inanıyoruz.” dedi.   GAZETECİ İLÇENİN AYARI

            Nebi Yılmaz konuşmasında gazetecilere 'ilçenin ayarı' benzetmesinde bulundu. Yılmaz şunları söyledi: “Yani iyi yapana gaz veren, kötü yapanın frenine basan, ilçenin en hassas ayarısınız. Yani bu ayar konusunda, keşke daha özgür, daha korkudan uzak, baskıdan uzak, net, şeffaf bir şey sergileyebilseniz de; bizim gibi insanların, yöneticilerin, kurum amirlerinin veya devlet büyüklerinin arızalı taraflarını eleştirseniz de; herkes frenine bassa. Ben o konuda gerçekten sizlerin ilçenin geleceği konusunda da çok şeyler yapacağınıza inanıyorum. Yani teşvik edin, haber yapın, isteyin, baskı altına alın. Ve gerçekten sizlerde el atarsanız, bu ilçeyi hep beraber güzelleştiririz.”

            YEREL BASINA DESTEK VERECEĞİZ

            Yerel basının sıkıntılarının birçoğunu bildiğini ifade eden Yılmaz, Mut Belediyesi yönetimine gelirlerse özellikle ulaşım konusunda destek olma sözü verdi. Yılmaz, “Eğer Mut Belediyesi yönetimimize geçerse, özellikle ulaşım konusunda hiçbir sıkıntıyla karşılaşmayacak. Yeter ki haber yapıp, ilçeye katkı yapan bir insanımız, gideceği her yere, ilçe sınırları içerisindeki haber niteliği taşıyan her yere belediye olarak götürüp getiririz. İster muhalefet olsun, ister yandaş olsun.” dedi.

            Nebi Yılmaz, yaptığı konuşmanın ardından toplantıya katılan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sorulan bir soru üzerine belediye başkanı seçilip sistemi kurduktan sonra, birinci önceliklerinin Organize Sanayi Bölgesi olacağını söyledi. Yılmaz, mutlaka ve mutlaka sanayileşmeye geçilmesi gerektiğini söyledi.

            MHP İlçe Teşkilatı ve MHP Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçedeki basın mensuplarını ağırladığı ve oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemekli toplantı; gazetecilerin soruların yanıtlanması ve karşılıklı sohbetin ardından sona erdi.



824 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın