Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam496
Toplam Ziyaret785657
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Orhan; “Basın, demokrasinin öznesi”

Belediye Başkanı Murat Orhan, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yerel ve ulusal basın temsilcileriyle yemekte buluştu.         

            Öğle yemeğinde basın mensuplarıyla sohbet eden Belediye Başkanı Murat Orhan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulüyle ilan edilen ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

            Başkan Orhan; “Basın demokrasinin öznesi”

            İfade özgürlüğünün en etkili aracı olan basının, farklı düşünce ve görüşleri nesnel bir şekilde ortaya koyarak, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde büyük rol oynadığına dikkat çeken Başkan Murat Orhan konuşmasında şunları söyledi;

“Basın, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun objektif haber alma hakkına katkıda bulunma görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmıştır. Bununla birlikte yaşadıkları kentin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmakta, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha hızlı şekilde çalışmasına yön vermektedir.



833 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın