Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret785270
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN'a Büyük İlgi

2009 Yerel Seçimleri'nde Belediye Başkanı Seçilen Murat Orhan, AK Parti'den ikinci kez aday oldu.

AK Parti Mut İlçe Teşkilatı tarafından 27 Ocak Pazartesi günü, Cumhuriyet Meydanı'nda, 'Aday Tanıtım Toplantısı' düzenlendi. Belediye Başkanlığı için ikinci kez aday gösterilen Murat ORHAN'a vatandaşın ilgisi çok büyüktü.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişilik bir kalabalığa seslenen Murat ORHAN; 2014 yılı yerel seçimlerinde yeniden milleti iktidar yapacaklarını, söyledi.

Aday Tanıtım Programı, Belediye Başkanı Murat ORHAN'ın özgeçmiş bilgileri, Mersin Milletvekilleri Zafer ÇAĞLAYAN, Ahmet Tevfik UZUN, Çiğdem Münevver ÖKTEN, Nebi BOZKURT, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER'in tebrik mesajlarının okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, "Birbirimizi kırmadan, birbirimizi kucaklayarak, bir oy daha fazla almanın hesabını yapacağız. 17 Aralık süreci sadece belediye başkanlığı seçimi değil, hükümetimize başbakanımıza karşı yapılan komploya karşı bir cevaptır. Bu seçimde her zamandan daha fazla çalışacağız. Bu seçimin anlamı çok büyük. Hem ilçemiz hem de ülkemiz için yerel seçim zaferini kazanmalıyız. Bizler ilçe teşkilatı olarak her türlü ihtiyacınız için elimizden geleni yapacağız. Kapımız telefonumuz 24 saat açık. Bu yağmurda burada destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum"dedi.

Belediye Başkanı ve Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, vatandaşın yoğun ilgisi ve alkışları eşliğinde kürsüye çıktı. Yoğun tezahüratlarla sık sık konuşması kesilen Murat ORHAN, Mut halkına sonuna kadar güvendiğini söyledi.

Başkan Murat ORHAN konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"Sevgili hemşerilerim; Sizleri en kalbi duygularımla ve muhabbetle selamlıyorum. Sizler size hizmet edeni bağrınıza bastınız ve gönül verdiniz. Sizlerdeki coşku, sevinç ve heyecanı gördükçe inanın çok duygulandım, ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Allah sizlerden razı olsun. Biz; Hz. Ali'nin dediği gibi düşünüyoruz; 'Gönül vermezsen gönül alınmaz'. Demek ki insanımızın gönlüne girebilmişiz ki, bizi yalnız bırakmıyorsunuz, bu meydanı doldurdunuz."dedi.

Müjdeli Haber Yağmurla Beraber Geldi

Aday adalığı süreci ile ilgili konuşan Başkan ORHAN, birbirinden değerli ve kanaat önderi olan aday adaylarının olduğunu belirtti ve "Cenab-ı Allah bizlere nasip etti. Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 11 gibi internete haber düştü. Hem internete haber düştü, hem aylardır duasına çıktığımız yağmurla yağdı. Allah'ın rahmeti ve bereketiyle beraber müjdeli haber geldi. İnşallah bereketli günler geliyor.”

"Durmak yok yola devam, 30 Mart'tan sonra durmak yok hizmete"devam diyen Başkan Murat ORHAN; "Sizler her şeyi en iyisine en güzeline layıksınız. Bu beş yıl içinde sizlere elimizden geldiğince gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştık"dedi.

Kapımız Herkese Açıktır

Aday tanıtım programı için cadde ve sokakların değil er meydanlarının kendilerine yakıştığına değinen Murat ORHAN; "Bizim gönlümüzde kapımızda herkese açık. Biz Sayın başbakanımızın dünya liderinin, yerel kalkınmanın mimarının dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü severiz. 2009 yılında yola çıktığımızda üstad Necip Fazıl'dan dizeler okuduk. Dedik ki; Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Ey küheylan, koşmana bak sen, Çatlarsan doğuran kısrak utansın. Ve şimdi geriye baktığımızda birçok eser bıraktık. 2009 yılında görevi devraldığımızda belediye binamız yoktu, yenisi yapılmak kaydıyla yıkıldı. Allaha hamdolsun biz belediye binamızı ilçemize kazandırdık, makam değil hizmet kapısıdır. Ama en önemli eser, insanlarımızın gönüllerini yapmaktı. Gerisi binaydı, dereydi, hastaneydi bir yana insanımızın gönüllerine baktık. Bundan sonra da şeref ve namus sözü veriyorum, kapımız yine herkese açıktır."dedi.         

Mut'tan Haberleri Yok ya da Görmek İstemiyorlar

Diğer adayların yurt konusundaki vaatlerine değinen ORHAN, "Demek ki Mut'tan haberleri yok ya da görmek istemiyorlar. Bir tanesi Deveci Mahallemizde 200 yatak kapasiteli yurt tamamlandı, bir tanesi de Mut lisesinin bahçesinde 200 yatak kapasiteli. 400 çocuğumuzun barınacağı yurdu ilçemize kazandırdık. Geride bıraktığımız 5 yıl, kuşkusuz Mut için gurur tablosudur. Ne mutlu bize ki, 5 yıl boyunca ilçemiz ve milletimiz için bütün yaptığımız hizmetleri artık bir çırpıda sayıp, dökemiyoruz. Biz hizmet ettik ama kimseyi kötülemedik, gıybet etmedik. Kem laf sahibine yakışır, dedik. Bu memleketin hayrına, bugüne kadar kim taş üstüne taş koyduysa, kim hizmet edip, bir çivi çaktıysa Allah onlardan razı olsun, dedik. Birileri bizi çekemese de, çamur atsa da, biz lafla değil, hizmetle uğraştık."dedi ve Dere Islahı, Hayvan Pazarı, Toki,50 Hizmet Aracı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 73 Yoksul Aileye Hibe Ev, Türkiye'nin En Büyük Türk Bayrağı, Meydan Spor Kompleksi, 75 Yataklı Mut Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, 5 Adet 112 Acil Yardım Ve Servis İstasyonu, Doğalgaz Çalışması, Sıcak Asfalt ve İftar sofrasına değindi.

Macit Özcan Mut'u Karaman'a Bağlı Zannediyor

Mut'un Karaman'a bağlı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın Mutla alakası olmadığını ve bazı eleştiriler yönelttiğini ifade eden ORHAN, alt yapı sorunu olan, sel basan bir Mersin manzarası olduğunu ve 30 Mart yerel seçimlerinde Mustafa SEVER'in de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti, Mut halkından destek isteyen ORHAN, Mersin'i hep birlikte kalkındıracaklarını vurguladı.

Kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa seslenen ORHAN; "Biz sizleri seviyoruz. Hizmetler, herkesin hakkı ve biz insanımıza hizmet ederek sahip çıkarız. Çünkü Biz hizmetkârız, hizmet yaparız ve hizmet etmeye her zaman hazırız"ve belediye ile ilgili bazı ithamlara değindi.

Vatandaş İçin Harcanmayan Paranın Üstüne Gurk Mu Basacağım?

 

ORHAN; "Dediler ki Mut Belediyesi borç batağında. Biz borçsuz belediye devrettik şimdi belediye borç batağında. Yalan. Biz göreve geldiğimizde emekliye ayrılan işçilerin bir buçuk trilyonluk ikramiyesini biz ödedik. Kamulaştırmayla ilgili borç yok, dediler. Onların döneminden kalan iki buçuk trilyonluk kamulaştırma borcunu da biz ödedik. Hani borç yoktu? Evet, buradan açık yüreklilikle söylüyorum. Belediyemizin borcu da var. Belediyenin vatandaşa hizmet olarak dağıtılmayan, vatandaş için harcanmayan paranın üstüne gurk mu basacağım?"şeklinde konuştu.

Mersin büyükşehir belediyesi borç batağında diyen ORHAN; "Borç konusunda onların konuşma hakkı yok. Biz o zihniyeti biliriz."dedi ve Sultan Abdülhamit Han, Adnan Menderes ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan komplo, iftira ve suikastlar hakkında bilgiler verdi.

30 Mart'ta oynanan oyunlara dur demek için halktan destek isteyen Murat ORHAN; "İnsanımızın aklını bulandırmak isteyenlere, bizlerin yapmış olduğu hizmetleri yok sayıp, hizmete destek veren insanımızı hakir görenlere, sandıkta gereken cevabı verecek misiniz?"dedi.

Bayrağımız Bizim Onurumuzdur

Kamuoyu yoklamaları, anketler konusunda vatandaşın desteklerine teşekkür eden ORHAN, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle bazı kesimlere mesaj gönderdi; "Birileri zannediyor ki Atatürk yalnızca onlara ait. Atatürk hepimizin değeridir ve bizler onu çok seviyoruz, O'nu çok iyi anlıyoruz. Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Efendiler beni övme sözlerinden vazgeçiniz memleket için neler yapabiliriz ondan bahsediniz. Vatanını en çok seven vatanına en çok hizmet edendir'. Evelallah biz insanımıza hizmet ederiz. Bizler size hizmet ediyoruz. Bizler vatanımızı, insanımızı ayyıldızlı bayrağımızı seviyoruz. Bayrağımız bizim onurumuzdur. Mut'a Türkiye'nin zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağını da biz yaptık"şeklinde konuştu.

'Benim de Çıraklık Dönemim Oldu. Şimdi Ustalık Dönemi Başlıyor'

Biz Sayın Başbakanımızın dediği gibi; aldatmadık ve aldanan da olmadık. Ben size ne yapmayacağımızı söyleyeyim. Belediye kanunlarına göre ben size fabrika yapamam. Ama Kurtuluş yolu güzergâhında zeytin alanı olarak bilinen bin 700 dönümlük alanı organize sanayi bölgesi olarak yapıyoruz. Alt yapı, su ve kanalizasyon, yer tahsisini yapacağım, söz veriyorum. Bu bizim görevimiz. Sayın başbakanımızın dediği gibi benin de çıraklık dönemim oldu Allah'ın izniyle sizlerin desteğiyle ustalık dönemimiz başlıyor.

‘Çiğ Yemedik ki Karnımız Ağrısın'

Murat ORHAN; "Belediyenin zeytine taban fiyatı vermek gibi bir görevi yok. Bu bir suç. Hani her fırsatta cumhuriyet savcılığına gidiyorlardı ya. Denetim komisyonu falan dediler. 45 gün müfettiş getirdiler. Allah'a binlerce kez şükür, ne oldu, Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Alnımız ak, yolumuz açık"dedi.

Bayanlara yönelik Kültür Merkezi Yapılacak

"Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, hizmeti en iyisini Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle biz yaparız" diyen ORHAN, bayanlara seslenerek, destek istedi. Siyasetteki başarının mimarının hanımlar olduğunu belirterek, eşi Funda ORHAN'a fedakârlığından ötürü teşekkür eden Murat ORHAN, özellikle bayanlara yönelik kültür merkezi yapacağının da sözünü verdi.

Milleti Allah'a emanet eden Murat ORHAN, konuşmasını tamamladıktan vatandaşın yoğun ilgisiyle kürsünden indi. Toplantı sonrası dağılmayan vatandaşlar Başkan Murat ORHAN'a sevgi gösterisinde bulundu. Omuzlara alınan Murat ORHAN, kendisini dinlemeye gelen vatandaşlarla birebir tokalaştı ve sarıldı.



1203 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın