Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret782695
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“Mut Zeytini ve Mut Zeytinyağı Marka Olacak”

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, düzenlediği basın toplantısında, 2013 Ekim ayında Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatarak, yapılan görüşmede zeytin ve zeytinyağının tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması amacıyla bir proje hazırlanmasına karar verildiğini söyledi.

            "Mut Zeytinine ve Zeytinyağına Dünya ve Türkiye Ticaretinde Marka Değeri Kazandırma" projesinin Çukurova Kalkınma Ajansı'nın hibe desteği ile hayata geçirildiğini belirten Aydın, gerçekleştirecekleri projeleri şu şekilde sıraladı:

            “Yurt içinde ve yurt dışında Mut zeytini ve zeytinyağını tanıtacağız. Zeytin ve Zeytinyağı çalıştayı yapılacak. Toplantıya Türkiye genelinden araştırma görevlileri, tüccar ve sanayiciler davet edilecek. Mut Kaymakamlığına ait otobüs giydirilecek, içine firmalar stand kuracak. 2 ay boyunca otobüs ülke genelinde gezecek. Zeytin ve zeytinyağı tanıtımı yapılacak, ayrıca firmalar ürün satışı yapabilecek. Ankara'daki yabancı ülke büyükelçiliklerine ve yurt dışındaki ticari ataşelerimize zeytin, zeytinyağı ve bu ürünleri tanıtıcı broşürler gönderilecek. Zeytin, zeytinyağı ve ilçeyi tanıtan 8 ile 15 saniyelik bir tanıtım reklam filmi çektirilecek, bu reklam filmleri ulusal kanallarda yayınlanacak."

            İş yerlerinde hijyen eğitimi konusunda da bilgi veren Başkan Aydın, "İlçede yaklaşık 1500–2000 arası hijyen sertifikası alması gereken çalışan var. İlçe Kaymakamımız ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile görüşülerek ileriki günlerde Hijyen Eğitimi Kursu açılması yönünde çalışmalar devam ediyor." dedi.

            5 Şubat 2014 tarihinde KOSGEB desteğiyle Almanya'nın Berlin şehrinde gıda fuarına katılacaklarını kaydeden Başkan Aydın; “Zeytin ve zeytinyağını dünya ve Türkiye ticaretinde marka değeri kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” dedi.



906 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın