Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam432
Toplam Ziyaret779746
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Belediye Başkanı Orhan ve İlçe Başkanı Yeşil ; Gönüllere Talibiz, Hizmete Hazırız

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN ve Ak Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL, yerel seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

            AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL, yapmış oldukları köy ziyaretleri ile çalışmaların devam ettiğini belirterek, köylerde ilgi alakanın çok güzel olduğunu söyledi. YEŞİL, 2014 yerel seçimlerinde Mut'un çok önemli bir şans yakaladığını ifade etti.

            Yeşil konuşmasında; "Köylerimize gittiğimizde bizleri son derece samimi ve hoş karşılayan değerli hemşerilerime teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bizler, yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde, iki konu üzerinde duruyoruz. Birincisi Mut, ikincisi Mersin. Mut'ta 5 yıl boyunca hizmet rekorları kırmış, kapısı herkese açık ve iktidarın gücünü yerele aktarmayı başarmış bir isim Murat ORHAN var. İkincisi, ilçemizin Zeytinçukuru köyünden çıkmış, Ekonomi Bakan yardımcılığına kadar yükselmiş ve şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa SEVER. Özellikle belirtmeliyim ki, her iki adayımız da son derece mütevazı, köylünün, memurun, esnafın dilinden anlayan içimizden insanlar. Kariyerleri hep başarılarla dolu iki adayımızın, Mut'un tarihinde yakaladığı en büyük fırsat olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum. Yıllarca Mut'un bir milletvekili çıkaramaması ve bundan dolayı yaşadığı üzüntüyü, mutluluğa çevirebilecek gerçek bir hizmet fırsatı. Kapısını rahatça çalabileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz, içimizden biri olan isimleri hem Mut'ta hem de Mersin'de verecek olduğumuz oylarla desteklemeliyiz. Murat Başkanımız, kanunun verdiği yetkileri pratiğe aktaran, elini taşın altına sokabilen ve beş yıllık süreçte 92 Milyon TL'yi aşan hizmet karnesi ile gururumuz. Mut'u ve Mersin'i kazanmak istiyoruz."şeklinde konuştu.

            Mut Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, adaylığın açıklanmasıyla beraber hız kesmeden köy ziyaretlerini sürdürüyor. Aşağı Köselerli, Göksu, Çampınar, Çatalharman, Esençay, Işıklar, Kızılalan, Köprübaşı, Kurtuluş, Narlı, Topluca, Gençali, Yapıntı ve Yıldız köylerine yapmış olduğu ziyaretlerde vatandaşlarla paylaştığı konulara ilişkin bilgi veren Murat ORHAN; "Biz, Gönüllere talibiz, hizmete hazırız."diyerek; "Öncelikle 2014 yerel seçimlerindeki diğer aday arkadaşlarım için birkaç cümle söyleyip sözlerime başlamak istiyorum.                     Bütün Adaylarımız bu memleketin yetiştirdiği iyi insanlar. Hangi fikirden olursa olsun, millet huzuruna çıkan, demokratik bir olgunluk gösteren bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Biz 2009 yılında insanımızın umudu olduk ve Mut halkı bizleri hizmet göreviyle yetkilendirdi. İlçemizin kalkınmasını bizim omuzlarımıza yükledi. Hamdolsun milletimize karşı mahcup değiliz.

            Milletimizin karşısına rahatlıkla çıkabiliyoruz. Çünkü seçimden seçime değil, 5 yıl aralıksız iş yaptık. Klasik belediyecilik anlayışını üzerimizden attık, o bizim işimiz değil demedik ve kendimizi kenara çekmedik. İşten kaçmadık. Alanımız olsun veya olmasın, Mut'un bir yarası varsa, Murat ORHAN oradaydı. Mut'a kazandırdığımız rekor çalışmaları, güzel eserleri, köylerimize yani yeni mahallelerimize taşımak istiyoruz. İş yapma tarzımız yorulmak bilmeyen, durmak bilmeyen ve sürekli kendini yenileyen bir yapıdadır. Bizlere istikameti, rotayı ancak millet verir. Kimseden icazet almayız. Birilerinin isteğine göre değil, milletin isteğine göre, milletin ihtiyaçlarına göre çalışır ve siyaset yaparız. Bizim anlayışımız budur. Milletin kabul etmediğini, kendimize yakıştırmayız. Güvendiğimiz yer; milletimizin bize olan derin muhabbeti ve sevgisidir. Biz gücümüzü milletimizden ve milletimize olan sevdamızdan alırız. Biz kimsenin dinini, bayrak, vatan ve millet sevgisini, Atatürk'ümüzü tartışmayız, ölçmeyiz. Biz insanımızın değer verdiği konular üzerinden polemik yapmayız. Kısır tartışmalara girmeyiz. Saygınlığımızı ve toplumun birbirine olan güvenini zedeleyecek söylemler üretmeyiz. Bizlere yöneltilen her türlü, soru ve eleştiriye açığız, verebileceğimiz cevabımız da hazırdır. Kimseyi küçümsemediğimiz gibi insanımızın çok değerli olduğunu biliyoruz. Bu topraklar, içinden nice cevherler yetiştirmiş fedakâr insanlardan oluşuyor. Merhamet sahibi, vicdan sahibi, ufku açık, gerçekleri bilen, karalama kampanyalarına, art niyetli eleştirilere prim vermeyen, hizmetlerin kalitesine bakan bir toplumdur. Mut'a hizmetin gelmesini beklemek, belediye başkanının görevi değildir. Yerel Kalınmanın mimarı bir kadronun üyesi olan Murat ORHAN'ın görevi hizmet yapmak ve hizmet getirmektir. Başkan çalışacak, üretecek, iş bitirecek. Bizler projeye aldığımız işlerin bir yıl temelini atıyorsak, ertesi yıl açılışını yapıyoruz. İş ortada bırakılmıyor, işe başlanıyor, iş bitiriliyor. Mut artık kabuğunu kırdı. Biz; lafla değil eserle siyaset yapan bir kadroyuz. Biz Mersin sınırları içerisinde, ilde bile yapılamayan toplu temel atma ve açılış törenlerimizi yaptık, eserlerimizi toplum önünde tescilledik. İktidarımızın misyonunu Mersin'de gururla omuzladık."dedi.

            2009 yılından 2014 yılına kadar yapmış oldukları çalışmalarda, Mersin

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER'in her zaman katkısı olduğunu ve her zaman destekçi olduğunu belirten Başkan Murat ORHAN, Mut'ta ve Mersin'de hizmete oy istediklerini söyledi.

            Köy ziyaretlerinde yapmış olduğu ve 2011, 2012, 2013 yıllarında temeli atılan, açılışı yapılan hizmetleri kısaca sıraladıklarını ifade eden ORHAN, "insanımız hizmetlere sahip çıkıyor, iş yapanı, eser üreteni biliyor."dedi.

            Başkan ORHAN açıklamasında;

            "Şunu açıkça ifade etmek istiyorum sadece başlıklar halinde sıralasak bile bir çırpıda söylenmeyen eserleri hatırlatmak babında açıklamak istiyorum; 2009-2014 yılları arasındaki hizmet karnemiz 92 trilyonluk bir maliyete tekabül etmektedir. Yeni Belediye Binamız, Mut Deresinin Islahı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Meydan Spor Kompleksi, Karacaoğlan Çınaraltı Parkımızın Restorasyonu, Şahin Tepesi Kent Parkı, 44 yeni Park ve Yeşil Alan, Yeni Hayvan Pazarı, Sıcak Asfalt Çalışması, 50 adet yeni hizmet aracı, Orta Refüj Düzenleme, Aydınlatma ve Mobese Kamera Sistemi çok önemli eserler. Toptancı Halimizi genişlettik yeni ardiyeler yaptık. Pazar Yerlerimizi düzenledik, Mezbahamıza ek bina yaptık monoray sistemini yeniledik. İçkili mekânları şehir dışına taşıyoruz. Modern Hizmet araçlarımızla Temizlik hizmetlerimizi yürütüyoruz. Deveci Mahallemize 2 adet motopomp terfi merkezi kurduk. Deveci ve Sarıtaş Kızılseki'de bin 500 hanenin içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözdük. Sertavul'a 4 bin 500 Tonluk 10 adet yeni İçme Suyu Deposu yaptık ki, kullanılıyor ve 2 milyon 321 bin TL'ye mal oldu. Yine Sertavul yaylamızda, 12 bin 800 metre yeni içme suyu şebekesi, 3 bin 500 metre yeni kanalizasyon şebekesi, 25 km asfaltlama, 5 km stabilize yol alt yapı, 3 km parke çalışması, 10 adet Menfez ve 1 adet Aile ve çocuk parkı çay bahçesi yaptık, bitirdik. İlçemizin bir diğer yoğun nüfuslu yaylası Kozlar'da, 280 Tonluk 2 Yeni İçme Suyu Deposu yaptık, tamamladık. Ayrıca bin 300 metre içme suyu şebekesi, yol genişletme, asfaltlama ve parke çalışması yapıldı. Aile çay bahçesi ve çocuk parkı inşaatına başladık. 2011 Yılında Anadolu Yerel Yönetim Derneği Tarafından "Türkiye'nin En Çok Proje Üreten Belediyesi Ödülü'ne" Layık Görüldük. Özellikle insana dokunan, gönül köprüleri kuran devrimler yaptık. İftar Sofrası, Aşure Günü, Kandil Simidi ve Gülsuyu ve Taziye Çadırımızla insanımızın her zaman yanında olduğumuzu, insana yönelik hizmetler yapmayı kendimize şiar edindiğimizi açıkça gösterdik."dedi.

             Döneminde gerçekleşen ulusal ve uluslar arası organizasyonlara değinen ORHAN, Geleneksel Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin devam ettiğini belirtti ve

            "Uluslararası Gençlik Servisleri Merkezi Çalışmaları (Ödüllü Belediye)            

            Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası (İLK),

            Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası (İLK),

            Türkiye Judo Şampiyonası (İLK),

            Belediye Gençlik Merkezi Kurulması ve Kulüp Faaliyetleri (İLK) ve

            Mut Halk Kültürü Yayınları ve Halk Oyunları CD'si (İLK) dönemimizde hayata geçti."dedi.

            "Eğitime Yüzde 100 Destek veriyoruz."diyen Murat ORHAN; "Okullarımızın her türlü fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra, 100 temel eser, süreli yayın ve kaynak kitap yönünden kütüphanelerine destek oluyoruz. Başarılı öğrencilerimize burs, eşofman, ayakkabı ve bilgisayar gibi ödüller vererek onları motive ediyoruz. İlçemize Sağlık Meslek Lisesi kazandırdık. 2 tane 200 yataklı Öğrenci Yurtlarından bir tanesi tamamlandı, diğer iki ay içinde tamamlanacak."dedi.

            İlçeye uzman doktor gelmesi, 75 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Yardım Ve Servis İstasyonları ile sağlıkta yapılan yatırımları gösteren Murat ORHAN; TOKİ, Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Ev çalışmalarına vatandaşın ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

            Üst Geçitler, Kudep Projeleri, Bayrak Çalışması, Mut Uçağı ve son olarak Doğalgaz hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade eden ORHAN; "Geride bıraktığımız 5 yıl, kuşkusuz Mut için gurur tablosudur. Ne mutlu bize ki, 5 yıl boyunca ilçemiz ve milletimiz için bütün yaptığımız hizmetleri artık bir çırpıda sayıp, dökemiyoruz. Biz hizmet ettik ama kimseyi kötülemedik, gıybet etmedik. Kem laf sahibine yakışır, dedik. Bu memleketin hayrına, bugüne kadar kim taş üstüne taş koyduysa, kim hizmet edip, bir çivi çaktıysa Allah onlardan razı olsun, dedik. Bizlerin yapmış olduğu hizmetlerde Mut halkınındır, Mut hak ettiği eserlerdir, onları karalamak Mut halkını karalamaktır. Biz 2009 yılında Mut halkının nasıl umudu olduysak, çalışmalarımızla, gayretlerimizle eserlerimizle, milletle olan yakınlığımızla yine umuduyuz. Vatandaşımızdan bir daha destek ve yeniden yetki istiyorum. Biz hazırız. İş yapmaya, insanımızın dertleriyle dertlenmeye, dertlerine derman olmaya, gönüller almaya varız. Çalışacağız, üreteceğiz ve kazananı yeniden Mut yapacağız. İktidar biz değil, millet olacak. Belediye hepimizin, Mut hepimizin, eserler geleceğimizin. Sandıkta çıkan sonuç, milletimizin çizdiği istikamettir, kazanan Mut olsun, kazanan demokrasimiz olsun, takdirleriniz ve teveccühlerinizle beraber yetkilendirdiğiniz Murat Orhan olsun."dedi.



918 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın