Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam660
Toplam Ziyaret772599
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Aşağı Köselerli ve Göksu Köylerinde Murat ORHAN'a Vatandaşların İlgisi Yoğundu

Yerel yönetimlerde yeni yasayla birlikte, köylerin mahalle statüsüne geçmesi ve belediye seçimlerinde oy kullanmasıyla beraber, seçim çalışmalarına köy gezileriyle ağırlık veren Başkan Murat Orhan, adaylık açıklanmasının ardından hız kesmeden ziyaretlerini sürdürüyor.

            Başkan ORHAN'ın, ziyaretlerine İl genel Meclis Üyesi Ali CAN, Ak Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin YEŞİL eşlik etti.

            Aşağı Köselerli'de, köy sakinleri ve muhtarlar tarafından karşılanan Başkan Murat ORHAN ve AK Parti heyeti hizmetler ve projeler hakkında bilgiler verdiler.

            İlk sözü Ak Parti Mut İlçe Başkanı Av. Hüseyin YEŞİL aldı. Yeşil konuşmasında, "Birbirimizi kırmadan, birbirimizi kucaklayarak, bir oy daha fazla almanın hesabını yapacağız. 17 Aralık sürecinde yaşananlar ülkemize, hükümetimize ve bizzat başbakanımıza karşı yapılan bir komplodur. Bu nedenle, yerel seçimlerdeki sandıktan çıkan sonuçlar ayrı bir öneme sahiptir. Bizler hizmet noktasında durmak bilmeyen, yorulmak bilmeyen bir kadroyuz. Sayın Belediye Başkanımız ve aynı zamanda adayımız Sayın Murat ORHAN, ilçemize kazandırdığı hizmetlerle rekor kırdı. İnşallah önümüzdeki dönemde sizlerin desteğiyle yeni rekorlar kıracak. Biz adayımıza inanıyor ve güveniyoruz, sizlerin desteğine talibiz" dedi.

            Belediye Başkanı ve Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, "Sevgili hemşerilerim; Sizleri en kalbi duygularımla ve muhabbetle selamlıyorum" dedi, devamında aday adaylığı süreci ile ilgili birbirinden değerli ve kanaat önderi olan aday adaylarının olduğunu belirtti ve "Cenab-ı Allah bizlere nasip etti. Cumayı cumartesiye bağlayan gece saat 11 gibi internete haber düştü. Hem internete haber düştü, hem aylardır duasına çıktığımız yağmur yağdı. Allah'ın rahmeti ve bereketiyle beraber müjdeli haber geldi. İnşallah bereketli günler geliyor" şeklinde konuştu.

            Göreve geldiği gün itibariye ilçeye kazandırılacak ve sözü verilmiş bütün hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden ORHAN, 2009 yılında vatandaşın en çok sağlık konusunda sıkıntılarını dile getirdiklerini söyledi. İşe ilk olarak uzman doktor sıkıntısını çözmekle başladıklarını ve her şeyin başının sağlık olduğunu ifade eden Murat ORHAN, uzman doktor sayısının ilçemizde 20'yi geçtiğini ve temelini Mut Belediyesinin kazdığı inşaatı devam eden 75 yataklı yeni devlet hastanesinin 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi. Eski hastanenin de tadilat ve revizyondan geçerek, Kadın Doğum ve Çocuk hastanesi olarak hizmet vereceğini vurguladı. İl Genel Meclis Üyelerinin desteğiyle İl Özel idaresi ve Mut Belediyesi tarafından ortaklaşa Cumhuriyet Mahallesi'ne Toplum Sağlığı Merkezi yapıldığını, İl Özel İdaresi'nden 150 Bin TL, Mut Belediyesi olarak da 250 Bin TL kaynak ayrılarak hizmetin tamamlandığını söyledi. Sağlık konusunda ilçeye 5 adet 112 Acil Yardım ve Servis İstasyonu'nun da kazandırıldığını belirten Başkan Murat ORHAN; Mut halkı için her zaman hizmete hazır olduğunun altını çizdi.

            "Bizim gönlümüzde kapımızda herkese açık. Biz Sayın başbakanımızın dünya liderinin, yerel kalkınmanın mimarının dediği gibi yaratılanı yaratandan ötürü severiz. 2009 yılında görevi devraldığımızda belediye binamız yoktu, yenisi yapılmak kaydıyla yıkıldı. Allah'a hamdolsun biz belediye binamızı ilçemize kazandırdık, makam değil hizmet kapısıdır. Ama en önemli eser, insanlarımızın gönüllerini yapmaktı. Gerisi binaydı, dereydi, hastaneydi bir yana insanımızın gönüllerine baktık. Bundan sonra da şeref ve namus sözü veriyorum, kapımız yine herkese açıktır" diyen Murat ORHAN; Eğitim noktasında Mut'a Anadolu öğretmen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, toplam 400 yataklı kız ve erkek öğrenci yurdu yapıldığını ve her alanda belediye olarak hizmet ettiklerini söyledi. ORHAN; "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi çok seviyor ve önemsiyoruz. Onların iyi eğitim alması, sağlıklı koşullarda barınması, ailelerimizin gözlerinin arkada kalmaması açısından biz gerekeni yaptık ve yapacağız" dedi.

            "Bayrağımız Bizim Onurumuzdur" diyen Murat ORHAN; "Diyor ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Efendiler beni övme sözlerinden vazgeçiniz memleket için neler yapabiliriz ondan bahsediniz. Vatanını en çok seven vatanına en çok hizmet edendir'. Evelallah biz insanımıza hizmet ederiz. Bizler size hizmet ediyoruz. Bizler vatanımızı, insanımızı ayyıldızlı bayrağımızı seviyoruz. Bayrağımız bizim onurumuzdur. Mut'a Türkiye'nin zemine işlenmiş en büyük Türk Bayrağını da biz yaptık. 12 bin metre yükseklikten bile rahatça görüntülenmiş bu onuru ilçeme kazandırmaktan kıvanç duyuyorum" şeklinde konuştu

            İlçeye kazandırılan toplamda 92 trilyon değerindeki hizmetleri anlatan ORHAN; Dere Islahı, Hayvan Pazarı, Toki,50 Hizmet Aracı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, 73 Yoksul Aileye Hibe Ev, Türkiye'nin En Büyük Türk Bayrağı, içerisinde şehitlik anıtı bulunan ve şehitlerimizin isimlerinin yaşatıldığı 50 dönüm büyüklüğündeki Meydan Spor Kompleksi, 75 Yataklı Mut Devlet Hastanesi, Çınaraltı Parkı restorasyonu, Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sağlığı Merkezi, 5 Adet 112 Acil Yardım Ve Servis İstasyonu, Doğalgaz Çalışması, Sıcak Asfalt ve İftar sofrasına değindi.

            "Durmak yok yola devam, 30 Mart'tan sonra durmak yok hizmete devam" diyen Başkan Murat ORHAN; "Sizler her şeyin en iyisine en güzeline layıksınız. Bu beş yıl içinde sizlere elimizden geldiğince gece gündüz demeden hizmet etmeye çalışacağız. Desteklerinizi bekliyorum. Mut'ta bizlere olduğu gibi Mersin'de de ilçemizin evladı Ekonomi Bakan Yardımcımız ve şimdi Mersin Büyükşehir Adayımız Mustafa SEVER'e desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

            Aşağı Köselerli Köyü'nden olup MHP'den Belediye Başkan Adayı olan Nebi YILMAZ'a da başarılar dileyen Murat ORHAN, "Biz aynı memleketin insanlarıyız. Hizmet etmek için varız. Biz hizmetlerimize güveniyoruz. Projelerimize güveniyoruz. Aday arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" dedi.



1118 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın