Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam256
Toplam Ziyaret781414
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan ORHAN Birlik Beraberlik Toplantısında

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN; partilileriyle bir araya geldiği yemekli toplantıda, seçime hazır olduklarını ve büyük bir zaferle sandıktan çıkacaklarını söyledi.

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN, 10 Şubat 2014 günü Şimşek Tesisleri'nde, Birlik ve Beraberlik Toplantısı düzenleyerek partilileriyle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti Mut İlçe Başkanı Avukat Hüseyin YEŞİL, seçim süreci ile ilgili önemli mesajlar verdi. YEŞİL; seçim çalışmalarında partiye ve aday Murat ORHAN'a ilgi alakanın çok yüksek olduğunu belirterek, seçimi önce gönülleri alarak kazanacaklarını söyledi.

Yeşil konuşmasında; "Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, muhabbetlerini hiçbir zaman eksik etmeyen siz değerli hemşerilerime öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Bizler, seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz ziyaretlerimizde, iki konu üzerinde duruyoruz. Birincisi Mut, ikincisi Mersin. Mut'ta 5 yıl boyunca hizmet rekorları kırmış, kapısı herkese açık ve iktidarın gücünü yerele aktarmayı başarmış bir isim Murat ORHAN var. Murat Başkanımız, kanunun verdiği yetkileri pratiğe aktaran, elini taşın altına sokabilen ve beş yıllık süreçte 92 Milyon TL'yi aşan hizmet karnesi ile gururumuz. Şimdi ikinci döneminde değerli projeleriyle, yaptıklarını yapacaklarına teminat göstererek ilerliyor. İkincisi, ilçemizin Zeytinçukuru köyünden çıkmış, Ekonomi Bakan yardımcılığına kadar yükselmiş ve şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mustafa SEVER. Özellikle belirtmeliyim ki, her iki adayımız da son derece mütevazi, köylünün, memurun, esnafın dilinden anlayan içimizden insanlar. Kariyerleri hep başarılarla dolu iki adayımızın, Mut'un tarihinde yakaladığı en büyük fırsat olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum. Yıllarca Mut'un bir milletvekili çıkaramaması ve bundan dolayı yaşadığı üzüntüyü, mutluluğa çevirebilecek gerçek bir hizmet fırsatı. Kapısını rahatça çalabileceğimiz, derdimizi anlatabileceğimiz, içimizden biri olan isimleri hem Mut'ta hem de Mersin'de verecek olduğumuz oylarla desteklemeliyiz. Mut'u ve Mersin'i kazanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gönüllere Talibiz, Hizmete Hazırız

Mut Belediye Başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN; "Biz, Gönüllere talibiz, hizmete hazırız. Herkesi bizim insanımız olarak görüyoruz kimseyi ayırmıyoruz. Herkese hizmet etmenin gayesini güdüyoruz" dedi

Herkes Kendine Yakışanı Yapar

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adaylığı süreci ile ilgili olarak şu cümlelere yer veren Murat ORHAN; "Sizlerin de bildiği gibi AK Parti'den çok sayıda aday adayı arkadaşımız oldu. Hepsi birbirinden değerli, kanaat önderi ve iyi insanlar. Hepsi içimizden gelen, memleketine hizmet etmiş başarılı isimler. Her biri Mut'ta belediye başkanlığı yapacak kapasitede isimlerdi.

Ancak Cenab-ı Allah'ın izni ve takdiriyle bu adaylık bizlere nasip oldu. Ben partimden belediye başkanlığı için aday adayı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Partimizin çatısı altında onlarda gerekli çalışmaları yapıyorlar.     

Sağolsunlar bizlere destek veriyorlar, elbette herkes kendine yakışanı yapacaktır" dedi.

Bütün Adaylarımıza Başarılar Diliyorum

Yerel seçim çalışmalarının artık iyice hızlandığını ve kısa bir zaman kaldığını ifade eden ORHAN; diğer siyasi partilerin adaylarına da başarılar diledi. ORHAN; konuşmasında; "Öncelikle 2014 yerel seçimlerindeki diğer aday arkadaşlarım için birkaç cümle söyleyip sözlerime başlamak istiyorum. Bütün Adaylarımız bu memleketin yetiştirdiği iyi insanlar. Hangi fikirden olursa olsun, millet huzuruna çıkan, demokratik bir olgunluk gösteren bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 2014 yılı yerel seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Bizler, yolculuğumuza hizmet noktasından çıktık, en iyi hizmet noktasına varmak için çalışıyoruz. Yolculuğumuz tamamen hizmet merkezlidir. Biz Gönüllere talibiz, hizmete hazırız" şeklinde konuştu.

İnsanımızın Umuduyuz

Ak Parti Mut Belediye Başkan Adayı Murat ORHAN konuşmasının devamında şu sözleri kaydetti: "Biz 2009 yılında insanımızın umudu olduk ve Mut halkı bizleri hizmet göreviyle yetkilendirdi. İlçemizin kalkınmasını bizim omuzlarımıza yükledi. Hamdolsun milletimize karşı mahcup değiliz. Milletimizin karşısına rahatlıkla çıkabiliyoruz. Çünkü seçimden seçime değil, 5 yıl aralıksız iş yaptık. Seçime kadar yat, seçimde 3 ay kala piyasaya çık tarzında olan siyasilere bizim insanımız prim vermez. Düne kadar neredeydin, acı günümde tatlı günümde neredeydin, der.

Klasik Belediyecilik Anlayışını Üzerimizden Attık

Klasik belediyecilik anlayışını üzerimizden attık, o bizim işimiz değil, demedik ve kendimizi kenara çekmedik. İşten kaçmadık. Alanımız olsun veya olmasın, Mut'un bir yarası varsa, Murat ORHAN oradaydı. Mut'a kazandırdığımız rekor çalışmaları, güzel eserleri, köylerimize yani yeni mahallelerimize taşımak istiyoruz. İş yapma tarzımız yorulmak bilmeyen, durmak bilmeyen ve sürekli kendini yenileyen bir yapıdadır. Bizlere istikameti, rotayı ancak millet verir. Kimseden icazet almayız. Birilerinin isteğine göre değil, milletin isteğine göre, milletin ihtiyaçlarına göre çalışır ve siyaset yaparız. Bizim anlayışımız budur. Milletin kabul etmediğini, kendimize yakıştırmayız. Güvendiğimiz yer; milletimizin bize olan derin muhabbeti ve sevgisidir.

Biz insanımızın değer verdiği konular üzerinden polemik yapmayız

Biz gücümüzü milletimizden ve milletimize olan sevdamızdan alırız. Biz kimsenin dinini, bayrak, vatan ve millet sevgisini, Atatürk'ümüzü tartışmayız, ölçmeyiz. Biz insanımızın değer verdiği konular üzerinden polemik yapmayız. Kısır tartışmalara girmeyiz. saygınlığımızı ve toplumun birbirine olan güvenini zedeleyecek söylemler üretmeyiz. Bizlere yöneltilen her türlü, soru ve eleştiriye açığız, verebileceğimiz cevabımız da hazırdır. Kimseyi küçümsemediğimiz gibi insanımızın çok değerli olduğunu biliyoruz. Bu topraklar, içinden nice cevherler yetiştirmiş fedakar insanlardan oluşuyor. Merhamet sahibi, vicdan sahibi, ufku açık, gerçekleri bilen, karalama kampanyalarına, art niyetli eleştirilere prim vermeyen, hizmetlerin kalitesine bakan bir toplumdur. Mut'a hizmetin gelmesini beklemek, belediye başkanının görevi değildir. Yerel Kalkınmanın mimarı bir kadronun üyesi olan Murat ORHAN'ın görevi hizmet yapmak ve hizmet getirmektir. Başkan çalışacak, üretecek, iş bitirecek. Bizler projeye aldığımız işlerin bir yıl temelini atıyorsak, ertesi yıl açılışını yapıyoruz. İş ortada bırakılmıyor, işe başlanıyor, iş bitiriliyor. Mut artık kabuğunu kırdı. Biz; lafla değil eserle siyaset yapan bir kadroyuz. Biz Mersin sınırları içerisinde, ilde bile yapılamayan toplu temel atma ve açılış törenlerimizi yaptık, eserlerimizi toplum önünde tescilledik. İktidarımızın misyonunu Mersin'de gururla omuzladık"dedi.

2009 yılından 2014 yılına kadar yapmış oldukları çalışmalarda, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa SEVER'in her zaman katkısı olduğunu ve her zaman destekçi olduğunu belirten Başkan Murat ORHAN, Mut'ta ve Mersin'de hizmete oy istediklerini söyledi.

Başkan ORHAN açıklamasında;

"2009-2014 yılları arasındaki hizmet karnemiz 92 trilyonun üzerindedir" dedi ve slayt sunumuyla ilçeye kazandırılan hizmetlere ilişkin sunum yaptı. Sunumda 75 Yataklı yeni Mut Devlet Hastanesi, Cumhuriyet Mahallesi Toplum sağlığı Merkezi, 112 Acil Yardım İstasyonları, 2 Adet 200 yataklı Öğrenci Yurdu, TOKİ, Afet Evleri, 73 Aileye Hibe Evler, Doğalgaz, Yeni Belediye Binası, Mut Deresinin Islahı, İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi, Meydan Spor Kompleksi, Türkiye'nin en büyük Türk Bayrağı çalışması, Karacaoğlan Çınaraltı Parkı Restorasyonu, Şahin Tepesi Kent Parkı, 44 yeni Park ve Yeşil Alan, Yeni Hayvan Pazarı, Sıcak Asfalt Çalışması, 44 adet yeni hizmet aracı, Orta Refüj Düzenleme, Aydınlatma ve Mobese Kamera Sistemi, Toptancı Halindeki çalışmalar, Pazar Yerleri ve mezbahadaki düzenlemeler, Deveci Mahallesindeki motopomp terfi merkezi ve kanalizasyon toplama merkezi, Mut Uçağı, Sertavul ve Kozlar Yaylası'ndaki çalışmalardan söz etti.

Proje Ödüllü Belediyeyiz

Murat ORHAN konuşmasında; "2011 Yılında Anadolu Yerel Yönetim Derneği Tarafından "Türkiye'nin En Çok Proje Üreten Belediyesi Ödülü'ne" Layık Görüldük. Özellikle insana dokunan, gönül köprüleri kuran devrimler yaptık. İftar Sofrası, Aşure Günü, Kandil Simidi ve Gülsuyu ve Taziye Çadırımızla insanımızın her zaman yanında olduğumuzu, insana yönelik hizmetler yapmayı kendimize şiar edindiğimizi açıkça gösterdik" dedi.

Döneminde gerçekleşen ulusal ve uluslar arası organizasyonlara değinen ORHAN, Geleneksel Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin devam ettiğini belirtti ve

"Uluslararası Gençlik Servisleri Merkezi Çalışmaları (Ödüllü Belediye)

Uluslararası Yamaç Paraşütü Şampiyonası (İLK),

Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası (İLK),

Türkiye Judo Şampiyonası (İLK),

Belediye Gençlik Merkezi Kurulması ve Kulüp Faaliyetleri (İLK) ve

Mut Halk Kültürü Yayınları ve Halk Oyunları CD'si (İLK) dönemimizde hayata geçti" dedi.

"Eğitime Yüzde 100 Destek veriyoruz" diyen Murat ORHAN; "Okullarımızın her türlü fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarının yanı sıra, 100 temel eser, süreli yayın ve kaynak kitap yönünden kütüphanelerine destek oluyoruz. Başarılı öğrencilerimize burs, eşofman, ayakkabı ve bilgisayar gibi ödüller vererek onları motive ediyoruz. İlçemize Sağlık Meslek Lisesi kazandırdık. 2 tane 200 yataklı Öğrenci Yurtlarından bir tanesi tamamlandı, diğer iki ay içinde tamamlanacak" dedi.

Üst Geçitler, Kudep Projeleri, Bayrak Çalışması, Mut Uçağı ve son olarak Doğalgaz hakkında bilgilendirme yapan ORHAN; "Geride bıraktığımız 5 yıl, kuşkusuz Mut için gurur tablosudur. Biz hizmet ettik ama kimseyi kötülemedik, gıybet etmedik. Kem laf sahibine yakışır, dedik. Bu memleketin hayrına, bugüne kadar kim taş üstüne taş koyduysa, kim hizmet edip, bir çivi çaktıysa Allah onlardan razı olsun, dedik. Bizlerin yapmış olduğu hizmetlerde Mut halkınındır, Mut hak ettiği eserlerdir, onları karalamak Mut halkını karalamaktır. Biz 2009 yılında Mut halkının nasıl umudu olduysak, çalışmalarımızla, gayretlerimizle eserlerimizle, milletle olan yakınlığımızla yine umuduyuz. Vatandaşımızdan bir daha destek ve yeniden yetki istiyorum. Biz hazırız. İş yapmaya, insanımızın dertleriyle dertlenmeye, dertlerine derman olmaya, gönüller almaya varız. Çalışacağız, üreteceğiz ve kazananı yeniden Mut yapacağız. İktidar biz değil, millet olacak. Belediye hepimizin, Mut hepimizin, eserler geleceğimizin. Sandıkta çıkan sonuç, milletimizin çizdiği istikamettir, kazanan Mut olsun, kazanan demokrasimiz olsun, takdirleriniz ve teveccühlerinizle beraber yetkilendirdiğiniz Murat Orhan olsun" dedi.

Milletin Umudu Menderes'i Katlettiler

Murat ORHAN, Merhum Başbakan Adnan MENDERES'i konuşmasında rahmetle ve minnetle yad ederek, Milli iradeye yapılan zulmü anlattı.

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes, beraberindeki iki bakanı Fatin Rüştü ZORLU ve Hasan POLATKAN'ın;  27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile Yassıada'da mahkum edilip, 17 Eylül 1961 yılında, idam cezasına çarptırılmasıyla cereyan eden derin üzüntü ve milli iradenin sekteye uğramasıyla ilgili olarak Başkan Murat ORHAN; "Demokrasi tarihine kazınan kara bir leke olan 27 Mayıs darbesi, millet vicdanında yerini almıştır. Bu ülkenin Başbakanı, Türkiye'nin sevgilisi, milletin duasını alan merhum Adnan Menderes ve arkadaşları idam edildi. Kendilerini rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Bu kara lekeyi, bu vicdansızlığı esefle kınıyorum. Millet iradesine karşı yapılan bu zulmü lanetliyorum. Merhum Adnan Menderes, kendisini milletin üstünde gören zihniyetin altında ezilen milletin, umudu olmuştu ve iktidara gelmişti. Türkiye'nin özlediği, özlemini çektiği hizmetleri milletle buluşturarak, aziz milletin gözünde sarsılmaz bir yer edinmişti. Demokratik yollarla, rekabetle yenemeyeceklerini anlayanlar 27 Mayıs darbesini yaptılar ve milletin liderini idam ettiler. Aslında idam edilen millet iradesi olmuştur. 27 Mayıs müdahalesi, milletin nazarında hüküm giydi ve milletin mahşeri vicdanında mahkum edildi. Aynı senaryolar şimdi yine var. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için komplolar ortaya atılıyor. 30 Mart yerel seçimleri bu oyunları bozmak için sandıkta vereceğimiz cevabın yeridir. Bu kirli oyunlara dur demenin, istikrarı sürdürmenin ve Türkiye'nin büyümesini isteyenler gerekeni yapacaklar. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle inşallah o dönemler tekrar geri gelmeyecek, tekrar yaşanmayacak" dedi ve Menderes'e yapılan çirkin oyunlardan, suikastlardan söz etti.

Konuşmasının sonunda ayakta alkışlanan Murat ORHAN'a, yoğun tezahüratlar ve sevgi gösterileri sunuldu.



1202 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın