Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam118
Toplam Ziyaret778287
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vergi Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Mut Mal Müdürü Sayit Dilek, Türkiye'de 1990 yılından itibaren her yıl kutlanan 'Vergi Haftası'nın bu yıl da değişik etkinliklerle kutlanacağını belirtti. Vergi Haftası münasebetiyle Atatürk Anıtına Çelenk konulmasının ardından açıklama yapan Malmüdürü Sayit Dilek yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti;

            Değerli Mut Halkı

            Vatandaşlarımıza verilecek olan tüm kamu hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağı vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir.

            Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulmadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare-mükellef arasında güven ortamının sağlanması, idare-mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.

            Bu doğrultuda, vergi haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi ve Gelir idaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır.

            Mükellef ve vergi dairesi el ele, gelin bu haftayı birlikte kutlayalım. Vergi Haftası, hepimizin bayramı olsun. Mut Malmüdürlüğü olarak bizler, mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın.



1141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın