Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam593
Toplam Ziyaret772532
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SEÇİM ANALİZİ

Yaklaşık 5 ay önce başlayan ve 30 Mart'ta sona eren ve çekişmeli geçen yerel seçim maratonunun galibi MHP adayı Nebi Yılmaz oldu.

1869'da kurulan Mut Belediyesi'nin bu güne kadar Belediye Başkanlığı görevini özellikle çok partili hayata geçtikten sonraki dönemden bu yana sağ partilerin adaylarından Demokrat Parti'den rahmetli Mesut Ünal, Adalet Partisinden Aslan Yalçın'dan sonra 1984 yılında Anavatan Partisi'nden Ecz. Rüştü Dinçer'den sonra, AK Parti'den Murat Orhan'ın ardından şu anda seçilen MHP adayı Nebi Yılmaz olmuştur. Diğer zamanlarda Belediye tamamen CHP'nin yönetiminde kalmıştır.

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan seçimlerde seçmenin %65'i sağ partilere mensup olup, %35'i sol partilere mensup olmasına rağmen hep CHP seçimi almış ve seçim sonrası söylenilen laf tamamen sağ seçmen oyuna sahip olamıyor olmuştur.

Bugünkü seçim rakamlarına baktığımızda tabanı kayan kesim sol kesim olmuştur.

Mut'taki seçim sonuçlarını Türkiye geneline aplike ettiğimizde de tablo değişmemektedir.

CHP'nin bugünkü seçimlerde ilçe genelinde aldığı oy 1987'deki Milletvekilliği seçiminde alınan oyun çok çok altındadır. Kaldı ki o seçimlerde seçmen sayısı 28 bin civarında idi.

Bunun haricinde ilçe genelinde seçime katılım %95'tir. Zaten seçmenin % 65'i sağ partilerde yer alırken, sol partilerdeki seçmen oranı ise %30'dur.

Ancak bugünkü tabloya baktığımızda sağ partilerde yer alan seçmen oranı %74'lere çıkarken, sol partilerde yer alan seçmen oranı %26'lara gerilemiştir.

Bütün bu gerçek ortada iken tabanı kayan ve oy kaybeden partiler acaba sağ cenahta mı yoksa sol cenahta mı bu sorunun cevabını da CHP'nin vermesi gerekir.

Bunun yanı sıra ilçe genelinde kullanılan ancak hiçbir parti tercihi yapılmayan oy sayısı ise 2 binin üzerindedir. Tabii bu oyada  CHP sahip çıkacaktır. Nedeni ise parti içi kırgınlıklardan dolayı seçmenin tepkisidir diyeceklerdir.

Bugün için seçimi kazanan, kazanmak için çok iyi organize olmuş ve seçim süreci boyunca hiç yılmayan bir MHP izledik. Elbette bunun sonucu da seçimi kazanmak olmuştur.

MHP adayı Nebi Yılmaz'ın iki dönem İl Genel Meclis üyeliği yapmış olması hasebiyle köylerle içi içe bulunması ve ilçe başkanının yanı sıra ilçe yönetimi ile çok iyi koordineli olması kendisi için bir artı teşkil etmiştir. Bu başarıdan dolayı kendisini ve parti yönetimini özellikle kutlamak gerekir.

Lakin bu saatten sonra ele geçirilen fırsatın iyi değerlendirilip, kırgınlıklara ve küskünlüklere meydan vermeden hizmete devam ederek ilçemizi en güzel şekilde imar etmek asli görev olmalıdır.

MUT'tan HABER



995 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın