Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam272
Toplam Ziyaret781029
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İki Eski İlçe Başkanı Disipline Sevk Edildi

AK Parti Mut ilçe yönetimi, 30 Mart yerel seçimlerinde, başka partiye oy vereceklerini açıklayan eski ilçe başkanları Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç'u, partiden ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk etti.

 

            İlçe Parti binasında basın toplantısı düzenleyen AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, sonuca bakıldığında 30 Mart yerel seçimini kaybettiklerini söyledi.

            2009-2011 seçimlerini değerlendirdiğimizde ve 2014 seçimlerine baktığımızda oylarını koruyan bir parti olduklarını belirten Yeşil, “Bu şunu gösteriyor, halkımız 5 yıllığına hizmet yetkisini Nebi Yılmaz'a vermiştir. Demokrasinin gereği budur. Bizi en çok üzen bu partiden olduğunu söyleyen ve partide ilçe başkanlığı yapmış olan kişilerin başka partiye oy vereceğini basın yolu ile açıklamaları oldu. Bunu özellikle söylüyorum, biz seçimde almamız gereken dersleri çıkaracağız. Parti tabanımıza hukukun bize verdiği yetki çerçevesinde elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız, ama her kuralın bir istisnası olur. Maalesef partisine ihanet eden ve şahsi hesaplar peşinde koşan kişileri, mümkün mertebe dar kapsamda tutsakta bu kucaklamanın dışında tutmak noktasındayız.” diyen Yeşil, konuşmalarına şöyle devam etti; “Bu partide gerek ilçe başkanlığı gerekse il genel meclis üyeliği yapan ve gerekse parti sayesinde meclis başkan vekilliği yapan ve halen partiliyiz iddiasında bulunan Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç disipline sevk ettiğimizi altını kalın çizgilerle çizerek sizlerle paylaşıyorum. Bu şahıslar seçimden önce MHP'ye oy vereceklerini basın yoluyla duyurdular. Bu işler seçimden önce yapıldı. Bu şahısların Türkiye'deki tabloya bakıp, hatalarından dönmelerini ümit ederek, aldığımız kararı beklettik. Bir parti olarak herkesi kucaklıyoruz. Ama ihanet edenler bunun dışında. Ben sadece iyi niyetle partime hizmet etme derdindeyim. Ama bu ihaneti parti içi hesaplaşmaya ve savaşmaya götürmeye kalkanlarla da mücadele etmeye varım. Kişiler gelip geçicidir, Ak Partiye sahip çıkalım. ” ifadesini kullandı.

            AK Partili eski Mut Belediye Başkanı Murat Orhan'da, daha önceki seçimlerin belli nezaket ve saygı içerisinde geçtiğini fakat 30 Mart yerel seçimlerinin bu nezaketten uzak geçtiğini ve bütün çirkinliklerin bu seçimde yaşandığını iddia etti. Orhan, “Seçimler demokrasinin gereğidir. İnsanların seçimine saygı duymakta fayda var. En net sonucu sandık söyler ve biz bu sandıktan çıkmadık. Bizim 5 yıl belediye başkanlığı dönemimizde, küçük ve büyük hesaplar peşinde koşanların rantlarına Mut'u peşkeş çekmedik. Bundan sonraki süreçte de peşkeş çekilmez.” şeklinde konuştu.



1035 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın