Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam399
Toplam Ziyaret782151
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

POLİS 169 YAŞINDA

Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 169. yılını kutladı. 169. kuruluş yıldönümü, ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

            Türk Polis Teşkilatının 169. yılı kutlama etkinleri çerçevesinde gerçekleştirilen kutlama programı, 7 Nisan'da Emekli Emniyet Mensupları ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen sohbet toplantısıyla başladı. 8 Nisan'da düzenlenen etkinlikte; öğle namazı öncesi Laal Paşa Camii'nde Mevlüt okutuldu, akşam ise Belediye Sinema Salonunda Personel Bilgi Yarışması düzenlendi.

            10 Nisan Perşembe günü Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende; Atatürk Anıtına çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Evren Ekmekçi, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, “10 Nisan 1845 yılında kurulan teşkilatımız bugüne kadar öncelikle vatandaşın ırz, can ve mal güvenliğinin sağlanması, emniyet ve asayişin tesisi noktasında çok başarılı hizmetler vermiş ve bu sayede yüce milletimizin güven, sevgi, saygı ve takdirini kazanmıştır” dedi. İlçe Emniyet Müdürü Güney konuşmasına şöyle devam etti: “Teşkilatımıza kamu düzeninin sağlanması, yasaların uygulanması ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri yönünde çok kutsal bir görev tevdi edilmiştir. Kendisine tevdi edilen bu kutsal görevi gece gündüz demeden, fedakârca, vatan ve millet sevgisiyle ifa eden teşkilatımız elbette ki gücünü yüce halkımızdan almaktadır. Teşkilatlarının özellikle son dönemlerdeki proaktif ve toplum destekli polislik uygulamaları sayesinde çok önemli başarılara imza attığını kaydeden Güney, “Teşkilatımız emniyet ve asayişin sağlanması konusunda sürekli toplumla olan temas ve diyalogunu arttırarak kaynaşmaya, kucaklaşmaya ve bütünleşmeye özen göstermektedir” dedi.

            Polis Teşkilatının Anayasa ve yasaların kendisine verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükler ilkesini gözeterek görevini yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Güney, “Görevimizi yaparken elbette ki bizim de eksikliklerimiz, kusurlarımız olmaktadır, ancak bunları en asgari düzeye çekmek için gerekli her türlü gayreti göstermekteyiz” şeklinde konuştu.

            Konuşmasının sonunda ilçenin emniyet ve asayişini, huzur ve güvenini sağlamada kendilerine yardımlarını esirgemeyen ve her türlü katkı ve desteği veren herkese teşekkürlerini ileten İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney; gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı meslektaşlarına da tebriklerini iletti.

            Güney'in konuşmasının ardından şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler şiirlerini okudu. Atatürk Anıtı önündeki törenler, şiir, resim ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve personelin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

            Atatürk Anıtında düzenlenen törenin ardından, Hükümet Caddesi ve Atatürk Bulvarında kortej geçişi gerçekleştirdi. Kutlama etkinlikleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tebriklerin kabulü ve konuklara ikramda bulunulmasıyla sona erdi.



1042 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın