Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam421
Toplam Ziyaret779735
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Altın Madalyalı İzorya'dan Kaymakam Şahin'e Ziyaret

Zeytin Dostu Derneği'nin düzenlediği 7. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda altın madalya alan İzorya Zeytinyağı firması yetkilileri Mut Kaymakamı Mustafa Şahin'i makamında ziyaret etti.

            İzmir Balçova Kaya Termal otelde Zeytin Dostu Derneği'nin düzenlediği 7. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması'nda hafif meyvemsi dalında İzorya Zeytinyağı firması altın madalya aldı. Ayrıca yoğun meyvemsi, orta meyvemsi, hafif meyvemsi, organik ve üretici kategorilerinde yarışan markalar kalitelerini tescilletti.

İzorya firması Süleyman Şentürk ve Erdoğan Şentürk'ü makamında kabul eden Kaymakam Mustafa Şahin, tamamen organik üretimle kalitesi tescillenen Mut zeytini ve zeytinyağının dünya pazarlarındaki yerinin giderek arttığını belirterek, "Gücümüzü iç ve dış pazarlara göstermeye başladık" dedi.

            Mut ilçesinin zeytini ve zeytinyağı tescillenmiş, kalitesiyle dünya pazarlarında giderek artan bir şekilde yer bulmaya başladığını, Mut zeytin ve zeytinyağının Türkiye ve dünya pazarında kalitesi ile artan bir şekilde yer bulduğuna dikkat çeken Şahin, "Mut'un zeytin ve zeytinyağı üretiminde bin 300 yıllık bir geçmişi var. Akdeniz Bölgesi'nde en çok zeytin ağacına sahip ve Türkiye'deki toplam zeytin ağacı varlığının yaklaşık yüzde 3'ünün Mut ilçesinde bulunduğunu, Türkiye çapında da 10 milyon 500 fidanla ikinci sıradayız. Mut bölgesinde zeytin üreticilerimiz tamamen organik üretim yapıyorlar. 7. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı kalite yarışmasında Türkiye genelinde hafif meyvemsi dalında yapılan yarışmada Mut zeytinyağının gerek aroması gerekse asit oranı ile Türkiye birincisi seçilmesi de kalitelerini bir kez daha tescil etmiştir" ifadelerini kullandı.

            Özellikle Ege sanayicilerinin yeşil çizik zeytin ihtiyaçlarını Mut'tan sağladıklarına işaret eden Şahin, "Çünkü Mut zeytini turfanda zeytinidir. Ege ve Marmara sanayicileri Mut zeytinini ve zeytinyağını kendi bölgelerinin ürünleri ile harman yaparak kendi ürünlerinin kalitesini arttırıyorlar. Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Bu da Mut zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslararası kalitesinin göstergesidir. Artık bu tanıtımı daha etkin yaparak ve markalaşarak Mut zeytinini layık olduğu düzeye getirmek istiyoruz. Şu an bölgemizde 15 adet kontüni denilen yani el değmeden yağ üreten üretim tesisimiz, 10 adet de sofralık zeytin tesisimiz var. 3 adet ulusal markamız yakında pazara giriyor. Mut'un yüzde 90'ı zeytincilikle geçinirken, sektörün istihdama katkısı da büyüktür. Mut olarak artık amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazara göstermek ve hem bölgemize hem de ülkemize katkı sağlamaktır" dedi.



766 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın