Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam411
Toplam Ziyaret781569
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Turfanda Kayısı 15-20 TL Arasında Alıcı Buluyor

İlçemizde yetişen turfanda kayısının 15 ile 20 TL arasında alıcı bulması üreticinin yüzünü güldürüyor.

            Mut Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, geçen yıl 76 bin ton kayısı rekoltesi yapıldığını, bu yıl ise 80 bin tonun üzerinde rekolte beklediklerini söyledi. Türkiye'nin ilk turfanda erik ve kayısı Mut ilçesinde yetiştirildiğini ifade eden Acar, sezonun başlaması ile birlikte hareketliliğin başladığını kaydetti.

            Hasat ile birlikte kayısı ve erik fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürdüğünü belirten Acar, "Mut sebze ve meyve konusunda zengin bir coğrafyaya sahip. Burada üretilen meyvelerin kaliteli olmasından dolayı Türkiye'nin her yerinden ihracatçı halimize gelir. Eskiden İstanbul, İzmir ve Ankara illerimizden talep olurdu. Şimdi ise Türkiye'nin her yerinde pazar payımız mevcut. Mayıs ayının başlamasıyla birlikte ihracatta başlamış olacak. Bu yıl kayısı ihracatından 30 bin ton rekolte beklentimiz var" diye konuştu

            Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, bu yıl ilçede 55 bin 240 dönüm alanda kayısı, 22 bin dönüm arazide ise erik üretimi yapıldığını söyledi. Bu yıl kayısıdan 80 bin ton üzerinde rekolte beklediklerini anlatan Abaş, "Meyvecilik konusunda Mut'ta her geçen yıl üretim artmaktadır. Erikten de 25 bin ton rekolte bekleniyor. İlçenin birinci ve en önemli tarım ürünü kayısıdır, ondan sonra zeytin gelir. Yaklaşık 860 bin meyve veren kayısı ağacı mevcuttur. Aynı zamanda her geçen yıl yeni dikimler olmaktadır. Erikte ilçenin önemli tarım girdilerinden biridir. Bunun yanında incir, nar, elma gibi meyve yetişmektedir. Yani Mut Türkiye'nin önemli meyve deposu konumundadır" şeklinde konuştu.



1038 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın