Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam513
Toplam Ziyaret782997
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

1.DÜNYA AŞI HAFTASI (22-26 NİSAN)

Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, poliomyelit, hemoflus influenza tip b'ye bağlı hastalıklar ile streptokokus pnömoniya'ya bağlı invazis pnomakol hastalıkların ve u hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin engellenmesi hedeflenmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi tarafından 22-27 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen 1. Dünya Aşı Haftası sebebiyle ilçemizde gerçekleştirilen etkinlikler ve yürüttüğümüz faaliyetler;

- Bölgemizde bulunan Meydan ASM, Kültür ASM ve Köprübaşı ASM'de görev yapan tüm personellere konu hakkında hizmetiçi eğitim verilmiştir.

- Bölgemizde bulunan tüm Aile Hekimlerinin 012 A formları hem tarafımızdan hem de kendileri tarafından tarattırılarak eksik aşılı çocukların aşılama durumlarının sorgulanması sağlanmıştır.

- Bölgemizdeki Milli Eğitim Müdürlüğüne' de hafta ile ilgili bilgiler verilmiştir.

- Kurumumuza bağlı ASM'lere ve Devlet Hastanemize ve halkın görebileceği her yere konuyla ilgili afişler ve bilgi notu asılmıştır.

- İlçemiz yerel gazetelerine ilan niteliğinde yazılar bastırılmıştır.

- Yerel radyomuzda haftayla ilgili ara ara sloganlar yayınlatılmıştır. 'Her Şeyin Başı Sağlık, Sağlığın Başı Aşı.' Başkalarının ve Kendi Sağlığınız İçin Aşılanın. “ Kendini koru, hastanı koru, aşılan. “Sağlık için Yaşam Boyu Aşı.” Aşılı çocuk sağlıklı çocuk.' 'Aşılanın, Önleyin, Korunun.'

- Aşılamanın öneminin sadece aşı haftasında değil, her zaman vurgulanması gerektiği, göç gelen her 5 yaş altı çocuğun aşılanma durumunun değerlendirilmesi personele verilen eğitimle vurgulanmıştır.

- Aşı Haftası ile ilgili Müdürlüğümüz tarafından gönderilen Cadde Afişimiz Mut Halkının görebileceği yere astırılmıştır. Hafta boyunca afiş asılı olarak kalmıştır.

- Halkımıza verdiğimiz eğitimlerle de çocuklarımızın aşılanmasını sağlamanın önemi, sağlıklı bir gelecek için aşılanmamız gerektiği vurgulanmıştır. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda aşısız çocuğa rastlanmamıştır. Çalışmalarımıza bağlı resimlerimiz raporumuz ekinde sunulmuştur.

MERSİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ  

MUT TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ



884 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın