Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam341
Toplam Ziyaret783362
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

 Mut Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Başkanlık eden Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, gündem maddelerini okumak üzere Başkanlık Divanı Kâtip Üye D. Ali Çetin'e söz verdi. Gündemin ilk maddesi olan açılış ve yoklamanın ardından 2 maddede bulunan İmar Komisyonuna İlgili Evrakların Havalesi görüşülerek, evrakların Komisyona havalesi kabul edildi. Gündemin 3. Maddesinde yer alan Uygulama İmar Planı Tadilatlarının görüşülmesine geçildi. Bu madde içeriğindeki evraklarında İmar Komisyonu'na havalesi kabul edildi. Gündemin 4. Maddesi olan Mevzi İmar Planı Tadilatlarının görüşülmesinde maddeye ilişkin evrak bulunmaması nedeniyle bu madde geçildi. 5. Madde de yer alan 2013 Yılı Kesin Hesabı'nın görüşülmesine geçildi.
 Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Meclis Üyeleri'ne Kesin Hesap bilgilerinin dağıtıldığını belirterek, oylamaya geçti. 2013 Yılı Kesin Hesabı kabul edildi.
 Meclise Havaleli Evrakların görüşüldüğü meclis toplantısında, Kamu-Sen Sendikası ile Sözleşme imzalamak için Belediye Başkanı'na yetki verilmesi, 2014 Yılında Belediyeye Tahsis Edilen Norm Kadro Görüşülmesi, bazı sokak isimlerinin verilmesi, Mut Belediyesi'nin üye bulunduğu Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası üyeliğinden çekilme, Çiftçi Malları Koruma Kurulu ile Murakabe Heyeti'nin yeniden seçimi, sözleşmeli veteriner ücretinin görüşülmesi ve İller Bankası'ndan Kredi Mektubu Kullanılması konuları görüşülerek karar bağlandı.
 Meclis Toplantısı'nın sonunda söz alan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, önceki döneme ait borç listesini açıkladı. Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Kanunu çerçevesinde Göksu Beldesi'nden ve köylerden devrolan borçlarla birlikte belediyenin 01 Nisan 2014 tarihi itibariyle 28 milyon lira borcunun bulunduğu söyledi.  Önceki dönemden belediyenin; Maliye, SGK, bankalar, Tedaş ve esnafa olan borç bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Borçlar nedeniyle sadece temizlik, itfaiye gibi zorunlu hizmetleri verebiliyoruz. Bunların dışında büyük araçlarımızla hizmete yönelik çalışmalara henüz başlayamadık. Borçları ödemede de önceliğimiz emeğe ve alın terine saygımız nedeniyle her zaman çalışanlar oldu ve olmaya devam edecek” dedi.  
 Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz açıklamasının devamında İller Bankasından gelen para personele yetmiyor diyerek belediye bütçesinde tasarrufa gidildiğini belirtti. İller bankasından gelen paranın kadrolu memur, işçi ve şirket elemanlarının maaş ödemesine yetmediğini vurgulayan Yılmaz, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “244 tane şirket elemanı çalışıyor. Biz bunu yaklaşık 50 veya 100 arasına çekeceğiz. Bu konuyu bilginize sunuyorum. Amacımız kimsenin ekmeğiyle oynamak değil, ancak şirketler aracılığıyla haddinden fazla eleman çalışıyor. Bu da belediyemizin ekonomik yükünü artırıyor. Yarın kamuoyunda işçi çalıştırmayı reddeden veya ona yanlış bakan bir belediye başkanı olarak anılmak istemiyorum. Bizler eğer ki 244 kişiyi çıkarmadan yola devam edecek olursak, biz belediye olarak 5 sene boyunca hiçbir şey yapmayacağız. Belediyenin zaruri olan araçları hizmet veriyor, ama yatırıma yönelik büyük araçlar çalışmıyor. Önümüzde aylarda ayağa kalkmayı düşüneceğiz. Durumumuz bundan ibaret.” şeklinde konuştu

870 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın