Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam486
Toplam Ziyaret782970
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Ekili Alanlar Doludan Zarar Gördü

Fındık büyüklüğünde başlayan dolu, hızını artırarak daha da irileşti. Özellikle kayısı, ekin tarlaları ve açıkta bulunan domates, kabak ve fasulye gibi sebzeleri telef etti.

            İlçemiz Köselerli Mahallesi'nde çiftçilik yapan İbat Can, 80 adet kayısı ağacı olduğunu belirterek, "Doludan yaptığım tespitlere göre ağaçlarım zarar görmüş durumda. Sabah kayısı toplamaya başlamıştım. Bahçedeki ürünümün bir kısmını toplamıştım. Cuma vakti gelince namaza gittim ve cumadan sonra dolu yağmaya başladı. Dolunun başlamasıyla birlikte bahçeme gidemedim. Yaklaşık 30 dakika süren dolu yağışından sonra bahçeye geldiğimde kayısılar dolu yarası olmuş. Dolunun etkisiyle ağaçlardaki meyve ve yaprakların yere indiğini gördüm" dedi.

            Çiftçi Ahmet Özcan ise, öğleden sonra dolunun aniden yağmaya başladığını belirterek, bahçelerinin zarar gördüğünü anlattı.

            Mut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, Yukarı Köselerli, Irmaklı, Göksu, Köselerli, Topluca ve Deveci mahallelerinde etkili olan dolunun neden olduğu zararın belirlenmesi için çalışmalarına başladıklarını söyledi.



755 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın