Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret784997
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TEOG BİRİNCİSİ SATRANÇTA DA BİRİNCİ

            Mut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 03-05Haziran 2014 tarihleri arasında  orta okullar arası satranç turnuvası Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu kapalı spor salonunda yapıldı.

            TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olan Özel Yıldırımhan  Mutlu Ortaokulu öğrencisi Doğukan GÜNEY turnuvada Mut birincisi olarak madalyasını  İlçe Kaymakamı Mustafa ŞAHİNDEN aldı.

            107 ortaokul öğrencisinin kıran kırana mücadele ettiği turnuvada eleme usulüyle rakiplerini yenerek finale çıkan Doğukan GÜNEY 20 dakikalık karşılaşmanın ardından rakibinin pes etmesiyle karşılaşmayı kazanarak Mut birincisi oldu.

            Doğukan GÜNEY;  satrancın dikkat, motivasyon ve strateji oyunu olduğunu vurgulayarak, başarısında ailesinin, öğretmen ve arkadaşlarının büyük desteği olduğunu belirtip başarısını okuluna, arkadaşlarına ve tüm sevdiklerine  armağan ettiğini söyledi.

            Özel Yıldırımhan Mutlu İlk/Ortaokulu  müdürü Musa DOKTOROĞLU öğrencilerinin elde ettiği bu başarıdan çok memnun olduklarını bu ve benzeri başarılarının altında öğrencilerin şahsi kabiliyetlerinin yanında okulda uyguladıkları Akıl Oyunları  çalışmalarının büyük etkisinin olduğunu ifade ederek öğrencilerinin zihinsel gelişimine katkı sağlayacak eğitim programı uygulamaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca başarılarında emeği geçen herkese teşekkür etti



1129 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın