Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret785059
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Mezunlarının Mutlu Günü

            Mut Meslek Yüksekokulu öğrencileri 5 Haziran Perşembe günü düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. Yüksekokul Konferans Salonu'nda yapılan törende öğrenciler mutluluklarını aileleriyle paylaştı.

 

            Mut Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Kasım Pınar tarafından Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından törene katılanlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptılar. Yüksekokul Konferans Salonu'nda devam eden törene; Müdür Öğr. Gör. Kasım Pınar'ın yanı sıra Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Güney, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Evren Ekmekçi, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Sezer ile öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

            Törende bir konuşma yapan Müdür Öğr. Gör. Kasım Pınar, Mut Meslek Yüksekokulu'nun eğitim-öğretime başladığı tarihten itibaren 2 bin 295 mezun verdiğini hatırlatarak "Ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücüne yeni mezunlarımızı katmanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi. Üniversite gençliğinin çağdaş kimliğiyle topluma örnek olması gerektiğini belirten Öğr. Gör. Pınar, mezunlara hitaben şu ifadeleri kullandı: "Bilginize güvenin, görgünüze güvenin, her şeyden önce kendinize güvenin. Çünkü sizleri iyi yetiştirdik. Çağdaş yöntemlerle, çağdaş bilgilerle ve çağdaş teknolojilerle donatıldınız. Başardıklarınız, sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı, sunulacak olanakların nedeni olacaktır. Üniversitemiz Mezunlar Derneği'ne üye olun ve okulumuzla bağınızı koparmayın. Hocanız olarak sizinle gurur duyuyor, hepinizi içtenlikle tebrik ediyorum."

            Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise 1989 yılında Çukurova Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro Bölümü'nden mezun olduğunu bu nedenle küçük ilçelerde üniversite öğrenimi görmenin zorluklarını iyi bildiğini aktardı. Öğrencilere hayatlarının tüm alanlarında başarılar dileyen Yılmaz, kendi yaşadıkları imkansızlıklardan örnekler vererek öğrencilerden yaşlarının ve yaşadığı dönemlerin kıymetini bilmelerini istedi. “Sizler çok şanslı ve pek çok imkana sahip gençlersiniz. İnşallah yaşamınızın her döneminde bu şansınızı kullanırsınız” diyen Yılmaz, öğrencilerden hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar öğrenmekten vazgeçmemelerini istedi.

            Mut Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Yavuz Fidan ise hayatlarının bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer bir sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açtıklarını söyledi. İki yıllık eğitimleri süresince vatana ve millete hayırlı bir birey olmak için üzerlerine düşen sorumluluğu almayı öğrendiklerini ifade eden Fidan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz Mut Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak ülkemizde ve onun geleceğiyle ilgilenmenin birinci derece görevimiz olduğuna inanıyoruz. Hiçbirimizin sadece kendi mesleğiyle yetinme, kendi kişisel amaçlarımızı ülkemizden ön planda tutma hedefi olamaz. Hepimiz ülkemizin ulu önder Atatürk, arkadaşları ve aziz şehitlerimiz tarafından hangi şartlarda kurulduğunu asla unutmayacağız. Bu topraklarda huzur içinde yaşayabiliyor ve bu ülkenin her türlü imkanından faydalanabiliyorsak bunu hiç şüphesiz onlara borçluyuz. Bu şartlarda Atatürk'ün bizlere olan hitabesini daima hatırlayacağız.”

            Konuşmaların ardından Mut Meslek Yüksekokulu'ndan başarıyla mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri, törene katılan protokol üyeleri ve öğretim elemanları tarafından takdim edildi.

            Töreninin sonunda mezun olan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşarken 10. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan coşkuyla söyledi.



784 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın